Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вст до фах.готелі -.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
126.98 Кб
Скачать

2.2. Зміст лекцій

Під час лекційних занять студенти здобувають початкові теоретичні знання з фаху, визначають коло проблем, які необхідно вирішити в процесі навчання в коледжі, знайомляться зі структурно-логічною схемою дисциплін навчального плану, їх взаємозв'язком.

Тема 1. Державний стандарт вищої освіти в Україні. Організація навчального та виховного процесу в коледжі в цілому, та на відділенні зокрема

Система вищої освіти в Україні, перспективи її розвитку. Ступеневість вищої освіти, стисла характеристика освітньо-кваліфікаційних рівнів підготовки фахівців: "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст", "магістр". Місце коледжу в системі вищої освіти та в системі підготовки кадрів вищими закладами освіти для економіки України.

Загальні відомості про коледж. Основні структурні підрозділи: директор, відділення, циклові комісії, бібліотека, допоміжні служби. Місце та роль відділення економіки та менеджменту в організації навчально-виховного процесу студентів.

Роль навчальної, науково-дослідницької, самостійної та громадської діяльності студентів у формуванні фахівця.

Органи самоврядування студентів у коледжі та на відділенні, їх роль в організації навчального процесу, побуту та відпочинку. Організація соціальної захищеності студентів у коледжі.

Види і зміст навчальних занять. Роль і місце кожного виду занять у формуванні фахівця.

Лекції та практичні заняття — основні форми аудиторних занять. Основні види лекцій - установча, оглядова, лекція-співбесіда та ін. Візуальне супроводження лекцій. Опорні конспекти лекцій. Порядок конспектування лекційного матеріалу і подальшого його засвоєння.

Форми проведення семінарських і практичних занять. Особливості використання методів активного навчання та персональної електронно-обчислювальної техніки на цих видах занять.

Організація самостійної роботи студентів під час підготовки до семінарських і практичних занять. Місце консультацій. Практична підготовка студентів з фаху. Роль і місце навчальних практик у підготовці менеджера.

Місце практики у формуванні професійних знань і практичних навичок фахівця вищої кваліфікації.

Застосування нових технологій навчання під час проведення всіх видів навчальних занять у вищому закладі освіти, в організації самостійної роботи.

Організація і методика впровадження різноманітних форм контролю знань студентів. Сутність комплексної діагностики знань студентів коледжу. Тестування як провідний метод діагностики якості знань студентів. Проведення рубіжних і підсумкових атестацій. Технологія впровадження фахових державних випробувань.

Особливості організації навчального процесу студентів з фаху. Місце всіх видів навчальних занять студентів у навчальному плані та їх роль у формуванні майбутнього фахівця.

Організація індивідуальної роботи студентів (ІРС) та форми її контролю. Практична цілеспрямованість завдань для індивідуальної роботи студентів. Нормативно-методична забезпеченість виконання ІРС.

Порядок використання студентами навчально-методичних розробок викладачів, нормативних документів, галузевих та періодичних видань під час виконання ІРС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]