Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБОЛОНЬ.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
110.83 Кб
Скачать

Характеристика діяльності пат «Оболонь»

Місія підприємства: «Щодня ми працюємо, щоб бути першими і не залишити спраглих на планеті». Стратегія АТ «Оболонь» націлена на задоволення вимог та очікувань замовників і, за рахунок цього, на утримання лідируючої позиції на ринку пива та безалкогольних напоїв, при постійній увазі до збереження навколишнього середовища та врахування інтересів зацікавлених сторін.

Історія корпорації бере початок у 1974 році. Відкриття виробництва було приурочене до Олімпійських ігор 1980 року. В якості експертів залучили чеських фахівців – всесвітньо відомих майстрів пивоваріння. Вибір місця для будівництва визначався головним фактором – наявністю великих запасів кришталево чистої води (з глибин юрського горизонту - 290 м). Після здобуття Україною незалежності корпорація «Оболонь» першою розпочала експортні поставки хмільного напою до країн Європи та США. Пиво під торговою маркою «Оболонь» у всьому світі  почали сприймати як традиційно українське пиво. Сьогодні люди на п’яти континентах асоціюють «Оболонь» з українським пивом №1.

Корпорація «Оболонь» об’єднує головний завод, два відокремлені цехи, два дочірніх підприємства та чотири підприємства з корпоративними правами. Загалом у корпорації працює близько 7,5 тис. людей.

Основні структурні одиниці корпорації «Оболонь»:

Головний завод у місті Київ: - ПАТ «Оболонь».

Дочірні підприємства: ДП ПАТ «Оболонь» «Пивоварня Зіберта», м. Фастів, Київська обл.; ДП ПАТ «Оболонь» «Красилівське», м. Красилів, Хмельницька обл.

Основна технологічна мета «Оболоні» полягає у постійному вдосконаленні якості продукції та усіх виробничих процесів. Саме тому корпорація встановлює найсучасніше обладнання, яке дозволяє бути першими за рівнем технічного оснащення не тільки в Україні, але й в Європі.

Завод у Києві має проектну потужність 11 млн.гл. пива в рік. Це робить підприємство найбільшою пивоварнею Європи. За останні два роки на заводі встановлено унікальну варильну систему німецької фірми Ziemann (вона дозволяє економити витрати на теплову енергію при варці в два рази). Одним із предметів гордості є унікальна установка по виділенню пива з відпрацьованих дріжджів, що виробляє 500-600 тис. дал пива на рік. Подібні технології дозволяють налагодити практично безвідходне екологічно чисте виробництво. Фільтраційна система «Оболоні» не має аналогів не лише в Україні, але і в Європі. Унікальною для України є найбільша лінія розливу у скляні пляшки, потужність якої складає 110 тис. пляшок на годину. «Пивоварня Зіберта» у м. Фастів Київської області після реконструкції останніх двох років виросла у сучасне, високотехнологічне підприємство.

З метою отримання добірного солоду корпорація «Оболонь» збудувала солодовий завод у смт. Чемерівці, Хмельницької області — одне з найсучасніших підприємств континенту. Для комплектації виробництва було обрано провідні світові компанії. На солодівні запроваджено чимало інноваційних рішень, які дозволяють суттєво покращувати технологічні процеси та зменшувати витрати ресурсів.

На усіх заводах «Оболонь» автоматизація грає велику роль. Основні виробничі функції здійснюють машини, а люди лише контролюють процес. Це засвідчує не тільки технологічну досконалість виробництва, але й дотримання найсуворіших стандартів якості продукції та високий рівень організації усіх процесів. А завдяки найдосвідченішим технологам, багато з яких працює у галузі вже понад чверть століття, «Оболонь» має можливість впроваджувати передовий досвід, створювати нові смаки, постійно вдосконалювати рецептуру напоїв. Для цього на підприємствах працюють найсучасніші лабораторії — експериментальна, виробнича, радіологічна та технічного контролю. Вони забезпечують як постійний аналіз якості продукції на всіх етапах виробництва, так і розробку інноваційних продуктів.

Корпорація «Оболонь» першою серед підприємств харчової промисловості у 2008 році сертифікувала чотири системи управління одразу. Під час аудиту, який здійснювали представники німецької фірми «DEKRA-ITS», «Оболонь» підтвердила відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2001 (Системи управління якістю), ДСТУ ISO 22 000:2007 (Системи управління безпечністю харчових продуктів), ДСТУ ISO 14 001:2006 (Системи екологічного керування), ДСТУ-П OHSAS 18 001:2006 (Системи управління безпекою та гігієною праці).

Впровадження цих систем управління підтверджує той факт, що «Оболонь» піклується про споживачів, суспільство, стан навколишнього середовища та власний персонал. Завдяки виконанню всіх вимог споживач може бути впевненим в якості і безпечності продукції корпорації.

Корпорація «Оболонь» усвідомлює свою відповідальність за стан навколишнього природного середовища. Основою для постійного покращення охорони довкілля є екологічні програми, які є частиною політики підприємства. Якість продукції заводу «Оболонь» контролюється у трьох лабораторіях. Злагоджена робота цих структур гарантує стабільність смакових і фізико-хімічних характеристик продукції, що випускається.

«Оболонь» забезпечує працівників належними умовами праці та життя. Кожного року передбачено підвищення рівня кваліфікації працівників, медичне обстеження, надання першої допомоги, профілактичне лікування, розвиток соціальної сфери. Корпорація «Оболонь» є одним із кращих роботодавців України. Вся заробітна плата і премії сплачуються офіційно, тобто корпорація повністю сплачує всі обов’язкові податки, внески у пенсійний та інші фонди. Заробітна плата в ПАТ «Оболонь» виплачується вчасно і зростає щороку не менш, ніж  на 10-15%. Персонал забезпечується гідними умовами праці: дотримання стандарту OHSAS з безпеки праці, атестація робочих місць, своєчасний ремонт та модернізація обладнання, контроль за станом виробничо-побутових умов праці.

Корпорація «Оболонь» є найбільшим національним виробником пива в Україні зі стовідсотковим українським капіталом. "Оболонь" входить до трійки лідерів пивного ринку, де представлена шістьома пивним брендами в усіх цінових категоріях. За підсумками 2010 року частка корпорації у виробництві пива склала 32,1%.  «Оболонь» є єдиною українською пивоварною корпорацією, що входить до сорока найбільших пивоварних концернів світу. Частка корпорації в експорті українського пива у 2010 році становила майже 80%. Сьогодні 36 країн світу знають неповторний смак українського пива «Оболонь». Їх експортна програма направлена на розвиток співпраці з міжнародними дистриб’юторами. У 2010 році обсяги експорту склали 23,7 млн. декалітрів. У Росії продукція ПАТ «Оболонь» займає близько 2% ринку. У Білорусі частка «Оболоні» на пивному ринку становить 5%. Досить потужними ринками збуту для українського пива є також Молдова та Грузія.