Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
istoriya.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.12.2018
Размер:
107.6 Кб
Скачать

2.Політична боротьба в Україні навесні-влітку 1917р.

3.Плекання національної свідомості як основний чинник відродження духовності.

На сучасному етапі розвитку педагогічної думки в Україні, коли одним із основних завдань є забезпечення національної спрямованості освіти, питання історії розвитку української етнопедагогіки, її реалізації в навчально-виховному процесі закладів освіти різних типів є надзвичайно актуальним.

Білет№30

1.Проголошення зунр. Акт злуки унр і зунр.

Вже через місяць після Листопадового зриву, 1 грудня 1918 р., у Фастові укладено попередній договір між Радою державних секретарів ЗУНР і Директорією УНР про «злуку обох українських держав в одну державну одиницю». На засіданні 3 січня 1919 р. Українська Національна Рада в Станіславі, куди переїхав весь апарат уряду, одностайно прийняла ухвалу про об'єднання ЗУНР та УНР. Зокрема, в ухвалі Національної Ради зазначалося: «Українська Національна Рада, виконуючи право самовизначення українського народу, проголошує торжественно з'єднання... ЗУНР і УНР в одну однопільну суверенну Народну Республіку». День 22 січня 1919 р. був одним із найпрекрасніших моментів нашої непростої, нерідко трагічної історії, назавжди залишившись у пам'яті українського народу як свято Соборності України. Але до справжнього об'єднання справа так і не дійшла. Вже через кілька днів після проголошення Злуки Директорія під тиском російських більшовицьких орд змушена була покинути Київ.

2.Голод 1946-1947 рр

Головною причиною голоду були наслідки війни та жарке літо 1947р. через неврожай зерна було зібрано мало, але план хлібозаготівель залишився високим. Радянське керівництво вимагало здати весь врожай хліба, було відновлено репресії до селян, відновлено дію закону про п’ять колосків. Таким чином голод охопив більшу частину Сх і Пд. Областей Укр. Загальні людські втрати становили близько 1 млн.осіб.

3.Утворення Директорії та її діяльність.

14 листопада 1918р на підпільному засіданні у Києві було створено директорією – між партійним колегіональний орган , що висував претензії на верховну владу в Укр.

Мета директорії – відновити УНР, провисти аграрну реформу, встановити в Укр національний варіант радянської влади, передати владу на місцях трудових радам селян та робітників.

Директорія не змогла вирішити ряд важливих питань через початок громацької війни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]