Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
440.32 Кб
Скачать

6.Тематика контрольних робіт для студентів заочної форми навчання методичні рекомендації до виконання домашньої контрольної роботи

У процесі вивчення дисципліни студент виконує одну або кілька письмових контрольних робіт. При написанні роботи необхідно виявити навички самостійної роботи, показати вміння користуватися літературними джерелами, директивними документами, фактичним матеріалом. Зміст роботи необхідно викладати своїми словами, логічно послідовно. 

Починати роботу треба з ретельного вивчення методичних рекомендацій з досліджуваної дисципліни. Далі треба підібрати необхідну літературу. У процесі написання роботи можна залучити додаткову літературу, що більш заглиблено розглядає різні аспекти теми й, що вийшла після опублікування методичних рекомендацій. У випадку утруднення у виборі літератури можна звернутися за консультацією до викладача.

Обов'язкової є попередня консультація, на якій уточнюється варіант, обговорюється необхідність залучення додаткової літератури, а також основні напрямки розробки тим. Контрольна робота повинна висвітлювати основні питання у світлі проробленої літератури й фактичного матеріалу, приваблюваного як ілюстрації. 

Неприпустимо дослівне переписування літературних джерел, що особливо застаріли. Як правило, не слід використати періодичну пресу, підручники, брошури й статті більш ніж трирічної давнини видання.

Написання роботи варто здійснювати в такій послідовності: після попередньої консультації з викладачем необхідно підібрати відповідний літературний і статистичний матеріал. На основі вивченого матеріалу скласти розгорнутий план, дотримуючись якого, варто викладати зміст теми. Фактичні дані, приклади необхідно приводити по ходу викладу питань і лише в окремих випадках давати у вигляді додатка наприкінці роботи. Значно підвищують цінність роботи графіки, діаграми й інший иллюстрационный матеріал.

 

Робота повинна бути написана чітко, розбірливо, з полями для зауважень. Оформлення роботи повинне здійснюватися в такий спосіб: на початку роботи пишеться перелік питань, потім докладний план з нумерацією пунктів і підпунктів. Наприкінці роботи вказується список використаної літератури, дата написання роботи, підпис студента. Матеріали першоджерел, цифрові дані, приклади з місця роботи студенти повинні бути дані із вказівкою джерела, звідки вони взяті (автор, назва роботи, видавництво, рік видання, сторінки). Якщо джерела не вказані, робота може бути не зарахована. Неприпустимим є скорочення слів, недбале оформлення роботи. Обсяг контрольної роботи приблизно 20-22 сторінки зошитового формату або 10-12 сторінок комп'ютерного тексту, сторінки повинні бути пронумеровані.

 

Виконана контрольна робота здається (надсилаеться) до КФ НУ «ОЮА» не пізніше як за два тижні, до початку екзаменаційної сесії на рецензування відповідно до навчального графіка. Студенти, що одержали контрольну роботу після перевірки, повинні уважно ознайомитися з рецензією й з урахуванням зауважень і рекомендацій доробити окремі питання або усунути зауваження.

 

Не зарахована контрольна робота доопрацьовується й здається (надсилається) до КФ НУ «ОЮА» разом з не зарахованою роботою на повторне рецензування.

 

Зарахована контрольна робота пред'являється при здачі іспиту або написанні підсумкової контрольної роботи.

 

Варіант контрольної роботи визначається залежно від шифру студента.

Варіант 1 (А-Г)

Тема : Конституції зарубіжних країн.

  1. Поняття конституції.

  2. Зміст конституції.

  3. Форма і структура конституції.

  4. Підготовка, прийняття, зміна і скасування конституції.

Варіант 2 (Д-З)

Тема : Конституційно-правові основи суспільного ладу.

  1. Форми власності.

  2. Соціальна структура суспільства.

  3. Політична система.

Варіант 3 (И-Л)

Тема : Форми правління.

  1. Поняття форми правління.

  2. Монархія.

  3. Республіка.

  4. Змішані форми правління.

Варіант 4 (М-О)

Тема : Конституційно-правовий статус людини і громадянина.

  1. Способи набуття і втрати громадянства.

  2. Проблема подвійного громадянства, апатриди, правовий статус іноземних громадян.

  3. Рівність і заборона дискримінації.

  4. Конституційні права та свободи.

  5. Судовий та інший юридичний захист прав і свобод.

  6. Міжнародно-правовий захист прав людини.

Варіант 5 (П-Т)

Тема : Парламент.

  1. Поняття парламенту та парламентаризму.

  2. Компетенція парламенту.

Варіант 6 (У-Я)

Тема : Уряд

  1. Місце уряду в системі вищих органів державної влади.

  2. Порядок формування і структура урядів.

  3. Функції урядів.