Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая ЗЕД.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
340.48 Кб
Скачать

2.2. Структура та зміст імпортного контракту

Контракт купівлі-продажу являє собою документ, який свідчить про те, що одна сторона угоди (продавець) зобов'язується передати зазначений в контракті товар (або інший предмет угоди) у власність іншій стороні (покупцю), що, в свою чергу, зобов'язується прийняти його і сплатити за нього встановлену ціну.

Контракт купівлі-продажу вважається укладеним, якщо він належним чином підписаний сторонами, юридичні адреси яких в ньому вказані. Кожен контракт повинен мати індивідуальний номер, а також відомості про дату і місце його укладення. Відсутність якогось з цих елементів може вести до визнання контракту недійсним.

Вибір зарубіжного партнера залежить від сукупності чинників, які відповідають меті виходу підприємства на зовнішні ринки. При здійсненні ЗЕД вибір партнера, насамперед, визначається:

  • видом майбутньої зовнішньоекономічної угоди (експортна, імпортна, ліцензійна, компенсаційна, страхування, кредитування тощо);

  • предметом угоди (купівля-продаж товару чи надання послуг);

  • фінансово-економічними умовами угоди (наявність авансового платежу, купівля в кредит тощо).

При виборі партнера в першу чергу необхідно вивчити:

  • технічний рівень продукції підприємства, рівень технологічної бази і виробничі можливості;

  • організацію НДДКР і витрати на них;

  • організацію управління підприємством, враховуючи ЗЕД;

  • фінансовий стан підприємства;

  • норми і правила, що діють у цій країні і регулюють співробітництво з потенційним партнером.

Сторони зовнішньоторговельного договору купівлі-продажу самостійно обирають той чи інший зміст статей, керуючись ситуацією на ринку, торговими звичаями або необхідністю. Крім того, деякі умови контракту можуть визначатися міжнародними та іншими угодами, загальними умовами торгівлі, на які в тексті контракту наводиться зноска.

Структура та зміст контракту багато в чому мають індивідуальний характер і визначаються як специфікою об’єкта міжнародної комерційної операції (МКО), так і ступенем довіри партнерів.

У цілому зовнішньоторговельний контракт (ЗК) звичайно складається з окремих частин, які поєднують відповідні умови контракту і розміщені у певній логічній послідовності:

1. Преамбула

2. Предмет контракту та його характеристика

3. Права та обов’язки сторін

4. Додаткові умови контракту

5. Інші умови контракту

6. Юридичні адреси сторін

7. Додатки

В даній курсовій роботі розглядається контракт (Додаток 1) № 0148/23 від 20 березня 2009 року, щор був укладений між ТОВ «Колдфин ТКД», Россія, далі «Продавець» та МП КВП «Фірма АБМ», Україна, в особі Мазур Анатолій Борисович, з іншої сторони, далі «Покупець».

Предметом контракту є Рибна консерва «Печінка тріски по-мурманськи», кожна партія якої визначається специфікацією на кожну партію товару.

Базисом поставки Товару є СРТ Конотоп, згідно «Інтеркомс 2000». Термін „фрахт/перевезення сплачені до” означає, що продавець доставить товар названому ним перевізникові. Крім цього, продавець зобов'язаний сплатити витрати, пов'язані з перевезенням товару до названого пункту призначення. Це означає, що покупець бере на себе всі ризики втрати або пошкодження товару, як й інші витрати після передачі товару перевізникові.

Оплата товару за контрактом здійснюється при 100% передоплаті товару, шляхом переказу суми визначеної даним договором на банківський рахунок продавця, протягом 5 робочих банківських днів за умови:

    • Отримання проформи-інвойса, що оформляється Продавцем на кожне замовлення Покупця;

    • Відвантаження товару;

Сума контракту складає-500000.00 (п’ятсот тисяч) гривень.

У випадку затримки платежу, покупець сплачує продавцю пеню у розмірі 0,1% від суми боргу за кожний день прострочення, але не більше 5% від вартості товару, поставленого за даним контрактом.

У випадку відмовлення від отримання товару за замовленням, покупець сплачує штраф у розмірі 5% від вартості неотриманого товару по контракту.

Щодо арбітражу, то будь-який спори, що виникає щодо даного контракту або у зв'язку з ним, підлягають передачі на розгляд до Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промислові палаті України, м. Київ, із застосуванням Регламенту даного суду. З питань, неврегульованих умовами контракту, застосовується матеріальне право України.

Даний контракт набирає чинності з дати підписання його сторонами і дійсний до 25 липня 2009 року і повного виконання сторонами прийнятих на себе забов’язань по даному Контракту.

Даний контракт складений трьома мовами – російською, англійською та українською і мають однакову юридичну силу. Будь-які доповнення і зміни до Контракту повинні бути оформлені письмово, підписані уповноваженими представниками Сторін і завірені печатками Сторін і є його невід'ємною частиною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]