Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПЗ т.5з.1 Л.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Закладка на зберігання цибулі ріпчастої

Цибуля ріпчаста у сховищах зберігається на багатоярусних ґратчастих стелажах насипом висотою прошарку до 50 см на нижніх полках і до 30 см на верхніх.

Можливо зберігання цибулі в лотках, ящиках, а іноді в низках або вінках (косах) у підвішеному стані.

Ящики або лотки з цибулею встановлюються в штабеля на стелажі в шаховому порядку. Вони розташовуються по напрямку торцевих стін попарно з дотриманням зазорів у 10 см між двома рівнобіжними штабелями і 5 см - між ящиками. Цибуля солодких і напівсолодких сортів зберігається на стелажах висотою прошарку до 40 см і реалізується в першу чергу. Його краще зберігати в лотках.

Збереження цибулі ріпчастої організується окремо від картоплі й інших видів овочів.

При збереженні цибулі потребується підвищена циркуляція повітря. У сирому помешканні з підвищеною температурою зберігання цибуля легко уражається хворобами, а в дуже сухому помешканні - він висихає.

Відпрівання і проріст цибулі указує на зайву вологість повітря в сховище. У цьому випадку необхідно вжити заходів щодо зниження відносної вологості повітря, підсушки і переробці цибулі з видаленням із загальної маси пророслої і ураженої хворобами цибулі. Для підсушки цибулі розпалюють печі.

У процесі зберігання необхідно періодично перевіряти стан цибулі по і всій масі.

Гниття цибулі виявляється не відразу, воно починається з внутрішніх прошарків цибулин. Перша ознака початку гниття цибулі - це поява дрібних мошок у сховищі.

При виявленні захворювань уражена цибуля негайно відбираються. Якщо грибкова поразка посилалася, то проводиться повна і ретельна переробка всієї цибулі на даному стелажі.

Завершальна частина

В лекції розглянуто порядок забезпечення військової частини продукцією сезонної заготівлі.

Основні положення даної лекції мають важливе значення в практичній діяльності начальника продовольчої служби військової частини. Недотримання порядку забезпечення військової частини продуктами

сезонної заготівлі, низька якість переробки і закладки, відсутність економії і бережливості в період заготівлі і зберігання приводить до недозабезпеченості частин картоплею і овочами, і як результат - до погіршення харчування особового складу частини.

Викладач кафедри підготовки офіцерів запасу

Працівник ЗС України В.Л. Рихтюк

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]