Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 питання.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
216.58 Кб
Скачать

2.1. Графік навчального процесу

В МДГУ визначено єдиний графік навчального процесу, який передбачає 40 тижнів теоретичного та практичного навчан­ня протягом навчального року. 21-й навчальний тиждень кожного семестру визначено для ліквідації академічної заборгованості студентів.(Додаток А)

Графік проведення практик (навчальних, педагогічних, виробничих тощо) визначається з урахуванням державних, галузевих стандартів та структурно-логічних схеми підготовки фахівців за акредитованими в МДГУ напрямами та спеціальностями.

В гуманітарному університеті однакова тривалість семестрів на всіх курсах – 2.

Канікули встановлюються двічі на рік загальною тривалістю 9 тижнів. Їх конкретні терміни визначаються графіком навчального процесу на кожний навчальний рік. В період Різдвяних свят (18 тиждень) аудиторні та індивідуальні заняття не проводяться, але передбачається виконання студентами завдань для СР.

В основу даної технології покладено поопераційний контроль і послідовне накопичення студентами кредитів протягом семестру, тому навчання організовується за безсесійною технологією.

Обсяг завдань для самостійної та індивідуальної роботи студентів не перевищує гранічний термін часу на його виконання – 54 години на тиждень.

2.2. Освітньо-професійні програми підготовки фахівців у мдгу Структура програми підготовки бакалавра

Загальний навчальний час засвоєння програми бакалаврської підготовки складає 240 кредитів ( 8640 годин). Термін навчання 4 роки.

ОПП підготовки бакалавра складається з циклів гуманітарної і соціально-економічної підготовки, професійної та практичної підготовки.

Нормативна частина змісту ОПП складає 187 кредитів / 6732 години, тобто не менше 65±5% від загального навчального часу підготовки студентів і визнача­є універсальну частку підготовки відповідного напряму. Перелік нормативних дисциплін циклу гуманітарної підготовки (наведений у Додатку ) є однаковим для всіх спеціальностей.

Таким чином, вибіркова частина змісту освіти складає 53 кредити / 1908 годин 35±5% та містить складову за вибором навчального закладу та складову за вільним вибором студентів (30% вибірковій частини). Складова вибору навчального закладу визначається з урахуванням майбутньої підготовки за програмами ОКР “спеціаліст” або “магістр” з конкретної спеціальності.

Дисципліни вільного вибору студентів дозволяють отримати додаткову гуманітарну, фундаментальну або професійно-практичну підготовку студентам, які бажають перейти на програму магістерської підготовки. За рахунок дисциплін вільного вибору на окремих спеціальностях можливо засвоїти програму з третьої іноземної мови обсягом 12,5 кредиту.

Для всіх дисциплін варіативної частини ОПП формою контролю є ПМК (поточно-модульний контроль), який здійснюється наприкінці семестру, на екзаменаційну сесію не виноситься.

Особи, які успішно пройшли державну атестацію, отримують диплом бакалавра про здобуття базової вищої освіти за певним напрямом та відповідну кваліфікацію.

Перехід на навчання за програмами підготовки спеціаліста або магістра здійснюється за заявами студентів на конкурсній основі за інтегральним рейтингом, який визначається випускними кафедрами, погоджується у встановленому в МДГУ порядку та доводиться до відома студентів на початку навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра. за вступними випробуваннями, згідно з Правилами прийому до МДГУ під час вступної компанії.