Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modul_1.DOC
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
560.13 Кб
Скачать

Задача 4

Неперервна випадкова величина X в інтервалі () задана густиною розподілу ймовірностей , (), понад цього інтервалу . Знайти ймовірність того, що X прийміть значення, що належить інтервалу (0, 2).

ЗАВДАННЯ 21

ЗАДАЧА 1

В партії з N деталей є n стандартних. Наугад відібрано m деталей. Знайти ймовірність того, що серед відібраних деталей з’явиться рівно k стандартних.

ЗАДАЧА 2

Є 3 контейнера, в кожному – по 10 деталей. В першому контейнері 8, в другому – 7, а в третьому – 9 стандартних деталей. З кожного контейнера наугад винімають по одною деталі. Знайти ймовірність того, що всі три витягнуті деталі з’являться стандартними.

ЗАДАЧА 3

Дано графік густини розподілу нормальної випадкової величини X. Написати вираз і побудувати графік для густини. Побудувати на цьому ж графіку густину розподілу випадкової величини Y = X + q, де q – стала величина.

ЗАДАЧА 4

Є 3 однакові на вигляд урни; в першої урні 2 білих і 1 чорних кульки; в другої – 3 білих і 1 чорних; в третьої – 2 білих і 2 чорних кульки. Наугад вибирають одну з урн а виймають з неї кульку. Знайти ймовірність того, що ця кулька – біла.

ЗАВДАННЯ 22

ЗАДАЧА 1

Диск, що швидко обертається, розділений на парну кількість рівних секторів, поперемінно пофарбованих в білий і чорний колір. По диску виконано постріл. Знайти ймовірність того, що пуля влучить в один з секторів білого кольору. Припускається, що ймовірність влучення пули в плоску фігуру пропорційна площі цієї фігури.

ЗАДАЧА 2

Імовірності влучення в ціль при стрільбі першої та другої гармати дорівнює відповідно: Р = 0,7; P = 0,8. Знайти ймовірність влучення при одному залпі (з обох гармат) хоча б однією з гармат.

ЗАДАЧА 3

Густина ймовірностей системи двох випадкових величин (X,Y) задана виразом . Визначити: а) коефіцієнт A; б) густини ймовірностей та відповідно величин X та Y; в) чи є випадкові величини X та Y залежними.

Задача 4

Знайти ймовірність того, що подія A з’явиться рівно 80 разів в 400 іспитах, якщо ймовірність появи цієї події в кожному іспиті дорівнює 0,2.

ЗАВДАННЯ 23

ЗАДАЧА 1

В групі M людин (M > 2). Вони випадково розсаджуються за круглим столом. Знайти ймовірність того, що дві фіксовані особи А і В опиняться рядом.

ЗАДАЧА 2

В урні знаходяться 30 кульок: 10 червоних, 5 синіх і 15 білих. Знайти ймовірність появи кольорової кульки.

ЗАДАЧА 3

Густина ймовірностей системи двох випадкових величин (X,Y) задана виразом . Визначити: а) коефіцієнт A; б) імовірність Р влучення величини (X,Y) в квадрат: ; в) функції розподілу , , ; г) густини розподілу ймовірностей та і залежність випадкових величин X і Y.

Задача 4

Неперервна випадкова величина X в інтервалі () задана густиною розподілу ймовірностей , (), понад цього інтервалу . Знайти ймовірність того, що X буде мати значення, що належить інтервалу (0, 3).

ЗАВДАННЯ 24

ЗАДАЧА 1

Імовірність появи події А, яка є рівноможливою в будь-який момент проміжку T, дорівнює p. Відомо, що за час t, (t < T) ця подія не мала місце. Визначити ймовірність Р того, що подія А відбудеться в проміжок часу, що залишився.

ЗАДАЧА 2

В урні знаходяться 5 червоних, 4 чорних і 3 синіх кульки. Кожен іспит складається з того, що наугад винімають одну кульку, не повертаючи її в урну. Знайти ймовірність того, що при першому іспиті появиться червона кулька, при другому – чорні і при третьому – синя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]