Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modul_1.DOC
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
560.13 Кб
Скачать

Задача 3

Термін X безвідмовної роботи обладнання є величина випадкова и має таку інтегральну функцію розподілу ймовірностей . , . Знайти ймовірність безвідмовної роботи обладнування за час .

Задача 4

Автомат штампує деталі. Імовірність того, що виготовлена деталь з’явиться бракованою, дорівнює 0,01. Знайти ймовірність того, що серед 200 деталей з’явиться рівно 2 бракованих.

ЗАВДАННЯ 17

ЗАДАЧА 1

На площині накреслені паралельні прямі, що знаходяться одна від другої на відстані 2h. На площину наугад кинуто коло радіусом r (r < h). Знайти ймовірність того, що коло не перетне ні однієї прямій.

ЗАДАЧА 2

На змаганнях виконуються 4 незалежних пострілу в однакових умовах, причому ймовірність влучення при кожному пострілі дорівнюється p = 0,25. Знайти ймовірності Р, Р, Р, Р, Р.

Задача 3

Неперервна випадкова величина X в інтервалі () задана густиною розподілу ймовірностей , (), понад цього інтервалу . Знайти ймовірність того, що X прийме значення, що належить інтервалу (0, 1).

Задача 4

Кидають гральних кісток. Знайти математичне сподівання суми числа очок, які випадуть на всіх гранях.

ЗАВДАННЯ 18

ЗАДАЧА 1

В урні містяться a білих та b чорних кульок. З урни винімають наугад одну кульку. Знайти ймовірність того, що ця кулька – біла.

ЗАДАЧА 2

З партії в 5 деталей наугад взята одна деталь, яка оказалася бракованою. Кількість бракованих деталей рівноможливе і може бути будь-якою. Яке припущення про кількість бракованих деталей наівірогідне?

Задача 3

Посібник видано тиражем 100000 екземплярів. Імовірність того, що посібник видано з помилкою, дорівнює 0,0001. Знайти ймовірність того, що тираж містить рівно 15 бракованих посібників.

ЗАДАЧА 4

В урні містяться 5 білих, 4 чорних і 3 синіх кульки. Кожен іспит складається з того, що наугад виймають одну кульку, не повертаючи її в урну. Знайти ймовірність того, що при першому іспиті з’явиться біла кулька, при другому – чорна, а при третьому – синя.

ЗАВДАННЯ 19

ЗАДАЧА 1

Відділ технічного контролю виявив 5 бракованих деталей в партії з випадково відібраних 100 деталей. Знайти відносну частоту появи бракованих деталей.

ЗАДАЧА 2

В двох урнах знаходиться відповідно m та n білих кульок, а також i та j чорних кульок. З кожної урни наугад виймають одну кульку, а потім з цих двох кульок наугад беруть одну. Яка ймовірність, що ця кулька – біла?

Задача 3

Знайти ймовірність того, що подія A наступить рівно 80 разів в 400 іспитах, якщо ймовірність появи цієї події в кожному іспиті дорівнює 0,5.

ЗАДАЧА 4

Незалежні випадкові величини X та Y розподілені за законом Гаусса з параметрами , , , . Написати вираз для густини ймовірностей системи випадкових величин (X,Y).

ЗАВДАННЯ 20

ЗАДАЧА 1

Контейнер містить 10 однакових деталей, що позначені номерами 1, 2, ..., 10. Наугад взято 6 деталей. Знайти ймовірність того, що серед взятих деталей з’явиться: а) деталь № 1; б) деталі № 1 та № 2.

ЗАДАЧА 2

Стрілець виконує один постріл в мішень, що утворена з центрального кола і двох концентричних кіл. Імовірності влучення в коло і два кола дорівнюють відповідно 0.20, 0.15 і 0.10. Визначити ймовірність невлучення в мішень.

ЗAДАЧА 3

Випадкова величина X з ймовірності 0,4 має нормальний розподіл з параметрами m = 0 та , а з імовірності 0,6 – нормальний розподіл з параметрами m = 2 та . Знайти густину розподілу випадкової величини X.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]