Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modul_1.DOC
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
560.13 Кб
Скачать

Задача 3

Неперервна випадкова величина X в інтервалі () задана густиною розподілу ймовірностей , (), понад цього інтервалу . Знайти ймовірність того, що X прийме значення, що належить інтервалу (3, 4).

Задача 4

Посібник видано тиражем 100000 екземплярів. Імовірність того, що посібник видано з помилкою, дорівнює 0,0001. Знайти ймовірність того, що тираж містить рівно 10 бракованих посібників.

ЗАВДАННЯ 13

ЗАДАЧА 1

Кинуто три монети. Припускаючи, що елементарні події рівноймовірні, знайти ймовірності подій:

А = {перша монета випала гербом вверх},

В = {випало рівно два герба},

C = {випало не більш двох гербів}.

ЗАДАЧА 2

Обчислювальна машина складається з N блоків. Надійність (імовірність безвідмовної роботи) за час T першого блока дорівнює, другого – и т.д. Блоки відмовляються незалежно один від іншого. При відмові любого блоку відмовляє машина. Знайти ймовірність того, що машина відмовить за час T.

ЗАДАЧА 3

В урні находяться 2 білих, 3 чорних і 4 синіх кульки. Кожний іспит складається з того, що наугад виймають одну кульку, не звертаючи її в урну. Знайти ймовірність того, що при першому іспиті з’явиться біла кулька, при другому – чорна та при третьому – синя.

ЗАДАЧА 4

Миколай і Петро домовились зустрітися на автобусній станції між 8 та 9 годинами. Кожний, хто прийшов на станцію, чекає іншого не більш як 15 хвилин, а потім уходить. Знайти ймовірність зустрічі Миколая та Петра, припускаючи, що моменти їх прибуття є координатами точки, яка має рівномірний розподіл в квадраті [8,9][8,9] (годин).

ЗАВДАННЯ 14

ЗАДАЧА 1

В урні 2 білих, 3 чорних та 5 червоних кульок. Три кульки виймають наугад. Знайти ймовірність того, що серед вийнятих кульків хоча б дві будуть різного кольору.

ЗАДАЧА 2

З колоди в 52 карт наугад беруть 6 карт. Знайти ймовірність того, що серед цих карт будуть представлені усі чотири масті.

ЗАДАЧА 3

Незалежні випадкові величини X а Y розподілені за законом Гаусса з параметрами , , , . Написати вираз для густини ймовірностей системи випадкових величин (X,Y).

Задача 4

Автомат штампує деталі. Ймовірність того, що виготовлена деталь з’явиться бракованою, дорівнює 0,01. Знайти ймовірність того, що серед 200 деталей з’явиться рівно 10 бракованих.

ЗАВДАННЯ 15

ЗАДАЧА 1

При транспортуванні коробки, в якої знаходились 21 стандартна і 10 нестандартних деталей, загублена одна деталь, причому невідомо яка. Наугад взята (після транспортування) з коробки деталь оказалася стандартною. Знайти ймовірність того, що була загублена: а) стандартна деталь; б) нестандартна деталь.

ЗАДАЧА 2

Ймовірності влучення при кожному пострілі для 3 стрільців дорівнюються відповідно 4/5, 3/4 і 2/3. При одночасному пострілі усіх трьох стрільців було два влучення. Визначити ймовірність того, що помилився перший стрілець.

Задача 3

Знайти ймовірність того, що подія A наступить рівно 80 разів в 400 іспитах, якщо ймовірність появи цієї події в кожному іспиті дорівнює 0,8.

Задача 4

Дві гральні кістки одночасно кидають два рази. Написати закон розподілу дискретної випадкової величини X – кількості появ парного числа очків на двох гральних кістках.

ЗАВДАННЯ 16

ЗАДАЧА 1

При випробуваннях 200 випадково обраних резисторів за деякий час виявилось, що відносна частота справних резисторів дорівнює 0,95. Визначити кількість справних резисторів.

ЗАДАЧА 2

З повного набору доміно наугад беруть дві кістки. Визначити ймовірність того, що другу кість можна приставити до першої.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]