Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modul_1.DOC
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
560.13 Кб
Скачать

Задача 3

Неперервна випадкова величина X в інтервалі () задана густиною розподілу ймовірностей , (), понад цього інтервалу . Знайти ймовірність того, що X прийме значення, яке належить інтервалу (2, 3).

Задача 4

Автомат штампує деталі. Імовірність того, що виготовлена деталь з’явиться бракованою, дорівнює 0,01. Знайти ймовірність того, що серед 200 деталей з’явиться рівно 4 бракованих.

ЗАВДАННЯ 9

ЗАДАЧА 1

Набираючи номер телефону, абонент забув дві останні цифри. Однак він пам’ятає, що ці цифри – різні, і набрав їх наугад. Визначити ймовірність Р того, що набрані потрібні цифри.

ЗАДАЧА 2

Ймовірність того, що в електричній мережі напруга перевищить номінальне значення, дорівнює p. При підвищеній напрузі ймовірність аварії електричного прибору дорівнює q. Визначити ймовірність аварії прибору внаслідок підвищення напруги.

ЗАДАЧА 3

Посібник видано тиражем 100000 екземплярів. Імовірність того, що посібник видано з помилкою, дорівнює 0,0001. Знайти ймовірність того, що тираж містить рівно 5 бракованих посібників.

ЗАДАЧА 4

При випробуваннях 1000 випадково обраних резисторів за деякий час виявилось, що відносна частота справних резисторів дорівнює 0,95. Визначити кількість справних резисторів.

ЗАВДАННЯ 10

ЗАДАЧА 1

На поверхні сфери беруть наугад дві точки та з’єднують їх мало дугою великого кругу. Знайти ймовірність того, що розмір дуги не перевищить радіан.

ЗАДАЧА 2

Повідомлення, що передається по каналу зв’язку, містить n знаків (символів). При передачі кожний знак спотворюється (незалежно від інших) з імовірністю p. Для надійності повідомлення дублюється (повторюється k разів). Знайти ймовірність того, що хоча б одно з переданих повідомлень не буде спотворено ні в одному знаку.

ЗАДАЧА 3

В урні находяться 3 білих, 4 чорних і 5 синіх кульки. Кожен іспит складається з того, що наугад виймають одну кульку, не повертаючи її в урну. Знайти ймовірність того, що при першому іспиті з’явиться біла кулька, при другому – чорна та при третьому – синя.

ЗАДАЧА 4

На змаганнях виконується 4 незалежних пострілу в однакових умовах, причому ймовірність влучення при кожному пострілі дорівнюється p = 0,20. Знайти ймовірності Р, Р, Р, Р, Р.

ЗАВДАННЯ 11

ЗАДАЧА 1

Наугад обрано ціле чотиризначне число. Визначити ймовірність того, що в цьому числі: а) всі цифри різні; б) є тільки дві однакові цифри; в) є дві пари однакових цифр; г) є тільки три однакові цифри.

ЗАДАЧА 2

Є урн, кожна з яких містить білих та чорних кульок, та урн, що містять по білих та чорних кульок. Наугад обрана урна, а з неї наугад обрана кулька. Ця кулька оказалася білою. Яка ймовірність того, що ця кулька витягнута з першої групи урн?

ЗАДАЧА 3

Густина ймовірності двовимірної випадкової величини (X,Y) визначається формулою , . Знайти сталу , визначити: математичні сподівання та ; дисперсії D[X] та D[Y] випадкових величин X и Y; кореляційну та нормовану кореляційну матриці.

Задача 4

Знайти ймовірність того, що подія A наступить рівно 80 разів в 400 іспитах, якщо ймовірність появи цієї події в кожному іспиті дорівнює 0,1.

ЗАВДАННЯ 12

ЗАДАЧА 1

Кинуто n шостиграних гральних кісток. Знайти ймовірність отримання суми очків, яка дорівнює: а) n; б) n+1.

ЗАДАЧА 2

За допомогою шести карток, на яких написано по однієї букві, побудовано слово "карета". Картки старанно перемішуються, а потім наугад витягаються одна за одною. Яка ймовірність того, що порядок знаходження букв утворює слово "ракета"?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]