Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Планування КР.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.01 Mб
Скачать

План технічного обслуговування і ремонту рухомого складу

Найменування показників

Умовні позна­чення

План

по

АТП

План по марці автомобіля

1

2

3

4

Загальний пробіг плановий, тис.км

Автомобіле-дні в роботі за планом, дн.

Скоригована періодичність, тис.км

ТО-1

ТО-2

КР

Кількість впливів

ЩО

ТО-1

ТО-2

КР

Нормативна трудомісткість одиниці обслуговування, люд.-год

ЩО

ТО-1

ТО-2

ПР

Скоригована трудомісткість одиниці обслуговування, люд.-год

ЩО

ТО-1

ТО-2

ПР

Загальна трудомісткість, люд-год

ЩО

ТО-1

ТО-2

ПР

Трудомісткість ремонтних робіт, люд-год

Трудомісткість допоміжних робіт, люд-год

Норми простою автомобілів, дн.

ТО, ПР

КР

Скориговані норми простою, дн.

ТО, ПР

КР

Продовження табл. 4

1

2

3

4

Автомобіле-дні простою в обслуговуванні та ремонті, дн.

в тому числі:

ТО, ПР

КР

Коефіцієнт технічної готовності

План матеріально-технічного постачання

Річний план передбачає визначення потреби підприємства в матеріальних ресурсах в цілому, без уточнення розгорнутої номенклатури матеріалів.

Вихідні дані для розробки плану МТП: результати аналізу витрат матеріальних ресурсів у звітному періоді, виробнича програма на плановий період, план організаційно-технічного розвитку, матеріальні норми і нормативи, ціни на матеріально-енергетичні ресурси, ліміти на деякі ресурси. Вихідні дані для складання плану містить додаток 4, 12.

В першу чергу визначають потребу в паливі. Нормативна витрата палива для і-ої марки автомобіля розраховується за наступною методикою [11]. Базова лінійна норма витрати палива на 100 км пробігу є довідниковою. Для вантажних бортових відрядних автомобілів додаткова витрата палива на 100 ткм транспортної роботи складає: для карбюраторних автомобілів – 2 літра, для дизельних – 1,3 літра. Додаткова витрата палива для відрядних автомобілів-самоскидів становить 0,25 літра на кожну їздку з вантажем. Для бортових автомобілів, що працюють з причепом, норма витрати палива на 100 км пробігу збільшується: для карбюраторних – на 2 літра, для дизельних – на 1,3 літра на кожну тону власної маси причепа. Для самоскидних автопоїздів лінійна норма на 100 км пробігу збільшується на 0,25 л суми половини вантажопідйомності і власної маси самоскидного причепа.

При експлуатації автомобілів в зимовий період середньорічна норма витрати палива підвищується на 4,2% для помірного клімату і на 1,25% для південних районів. При складанні плану передбачають витрату палива на внутрішньо гаражні потреби у розмірі 0,5% від загальної витрати палива на експлуатацію рухомого складу.

Розрахунок витрати палива по АТП в цілому здійснюється за аналогічною методикою, але за допомогою середньої лінійної норми на 100 км пробігу, яка склалася на підприємстві в звітному році. Її розраховують шляхом ділення витрати палива на пробіг на загальний пробіг звітного року.

Витрати на паливо обчислюють як добуток витрати палива в натуральних одиницях на ціну. При виконанні курсової роботи використовують діючі ціни на паливо.

Планування потреби в мастильних матеріалах здійснюється на основі діючих норм витрати на 100 л загальної витрати палива за формулою

, (9)

де - планова витрата і-го виду мастильних матеріалів, л (кг); - норма витрат і-го виду мастильних матеріалів на 100 л пального, л (кг).

Для окремої марки автомобіля нормативні дані прийняти за довідником (додатку 12). Для АТП в цілому використовують тимчасові нормативи у наступних розмірах (табл. 5)

Таблиця 5