Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Планування КР.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.01 Mб
Скачать

План з праці та заробітної плати

Чисельність персоналу основної виробничої діяльності планують за категоріями: водії, ремонтні, допоміжні робітники та службовці. Для складання плану по АТП розрахунки здійснюють за укрупненим методом, для і-ої марки автомобіля – методом прямого розрахунку.

Чисельність водіїв по АТП визначити за формулою

, (17)

де відповідно, чисельність водіїв в плановому та звітному періодах, чол.; - плановий індекс зростання вантажообігу (розрахувати як відношення планового вантажообігу до звітного); індекс, що враховує планове зростання продуктивності праці.

Для визначення планового зростання продуктивності праці використати факторний метод

JW=Jq*J*Jtн-р*Jj*J*J*JТн,, (18)

Індекси зміни всіх техніко-експлуатаційних показників визначити шляхом ділення планового значення показника на звітний. Для показника середнього часу простою під навантаженням-розвантаженням на одну їздку залежність зворотня.

Для і-ої марки автомобіля

, (19)

де ФРЧв – річний фонд робочого часу водія, прийняти 1860 год.; коефіцієнт, що враховує планове зростання продуктивності праці (прийняти 1,05).

Чисельність ремонтних робітників по АТП визначити укрупнено

, (20)

де - відповідно, планова та звітна чисельність ремонтних робітників, чол.; - індекс зміни загального пробігу в плановому періоді; індекс, що враховує планове зростання продуктивності праці ремонтних робочих (прийняти 1,05).

Чисельність ремонтників по і-ій марці автомобіля

, (21)

де Тзаг – планова загальна трудомісткість ремонтних робіт (дані розробленого плану ТО і ремонту рухомого складу), люд.-годин; ФРЧрр – фонд робочого часу ремонтного робітника, годин.

Чисельність допоміжних робітників по АТП за укрупненим розрахунком складе

, (22)

де - відповідно, планова та звітна чисельність допоміжних робітників, чол.

Чисельність для обслуговування окремої марки визначають відповідно до трудомісткості допоміжних робіт, визначеної в плані ТО і ремонту та фонду робочого часу допоміжного працівника (прийняти на рівні ремонтного робітника).

Чисельність службовців у плановому році для АТП прийняти на рівні звітного періоду.

Визначити плановий фонд оплати праці працівників, який включає основну та додаткову заробітну плату.

По АТП фонд оплати праці розрахувати, дотримуючись сформованого фонду оплати праці звітного року за формулою

, (23)

де , - відповідно, фонд оплати праці водіїв планового та звітного (додаток 5) року, грн; - прогнозований індекс інфляції на плановий рік (прийняти на рівні 6-10%).

Для і-ої марки автомобіля використати метод прямого розрахунку. Визначення основної відрядної заробітної плати здійснюється за формулами

, (24)

, , (25, 26)

, , (27, 28)

де - відповідно, відрядна розцінка на перевезення 1т вантажу та виконання 1 ткм транспортної роботи, грн; - часова тарифна ставка водія 3-го класу (додаток 11), грн; - норма часу, відповідно, на перевезення 1 т, виконання 1 ткм транспортної роботи, годин; Кі - коригувальний коефіцієнт в залежності від класу вантажу (К1=1; К2=1,25; К3=1,66; К4=2); - нормативний коефіцієнт використання пробігу, прийняти для бортових автомобілів та автопоїздів - 0,5, для самоскидів - 0,45.

Для визначення норм часу використати планові значення середнього часу простою під навантаженням розвантаженням та середньої технічної швидкості. Прийняти, що автомобілі самоскиди перевозять вантажі 1-го класу, бортові автомобілі – 2-го.

Додаткова заробітна плата водіїв включає доплати та надбавки.

Надбавку водіям за класність розрахувати за формулою:

, (29)

де - чисельність водіїв, відповідно, 1-го класу (прийняти 30% від чисельності водіїв) та 2-го класу (прийняти 40% від чисельності водіїв).

Доплата за керівництво бригадою бригадиру, що не звільнений від основної роботи встановлюється у розмірі 50% тарифної ставки бригадира. Для визначення кількості бригадирів прийняти, що в одній бригаді до 40 водіїв, але не менш 1 бригадира для окремої марки.

, (30)

де кількість водіїв-бригадирів,чол.

Доплата за роботу в нічний час (2200 – 600) складає 40% годинної тарифної ставки за кожну відпрацьовану годину. Кількість нічних годин прийняти у розмірі 10% від кількості відпрацьованих водієм годин на лінії.

. (31)

Інші доплати, надбавки та премії (за роботу у вихідні та святкові дні, понадурочну роботу, дні виконання держобов’язків, за суміщення професій) пропонується прийняти в розмірі 15% від відрядної заробітної плати водіїв і-ої марки автомобіля. Фонд оплати відпусток прийняти у розмірі 8,5% від суми відрядної заробітної плати та перерахованих вище доплат та надбавок.

Фонд оплати праці ремонтних робітників по АТП визначається укрупнено на основі середньої заробітної плати звітного року з урахуванням індексу інфляції

. (32)

Для окремої марки рухомого складу фонд основної заробітної плати ремонтників визначається відповідно до виробничої програми по ТО і ремонту автомобілів та середньої часової тарифної ставки

. (33)

Для розрахунку середньої годинної тарифної ставки прийняти, що розподіл ремонтних робітників за розрядами наступний: 3-й – 40%, 5-й – 60% працівників. Годинні тарифні ставки ремонтників наведені в додатку 11. Розмір додаткової заробітної плати ремонтних робочих (за керівництво бригадою, за роботу у нічний час, за високі досягнення у праці, за інтенсивність та умови праці, оплату відпусток тощо) прийняти у розмірі 50% від нарахованої основної заробітної плати.

Фонд оплати праці допоміжних робітників по АТП планують аналогічно ремонтним робітникам. По і-ій марці оплату праці планують за середньою годинною тарифною ставкою (середній розряд прийняти - 2) за відпрацьований час

. (34)

Додаткову заробітну плату допоміжних робітників прийняти у розмірі 50% основної заробітної плати.

Фонд заробітної плати службовців розрахувати для АТП в цілому. Його розмір прийняти на рівні звітного року з урахуванням індексу інфляції.

Результати розрахунків надати у вигляді табл. 7.

Таблиця 7