Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Планування КР.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни

Планування діяльності підприємств

( На автомобільному транспорті)”

для студентів спеціальності 6.0306.01 “Менеджмент організацій”

Всі цитати, цифровий, Затверджено

фактичний матеріал та методичною радою

бібліографічні довідки університету

перевірені, напис одиниць Протокол №

відповідає стандартам від

Укладачі О.П.Левченко, Н.А.Бочарова

Відповідальний за випуск В.Г.Шинкаренко

Харків ХНАДУ 2012

Загальні вказівки

Метою курсового проекту є закріплення, систематизація та поглиблення теоретичних знань та практичних навичок з планування через засвоєння особливостей техніко-економічного та бізнес-планування діяльності автотранспортних підприємств (АТП).

Курсова робота виконується за трьома темами:

1. План економічного та соціального розвитку АТП”.

Курсова робота на тему «План економічного та соціального розвитку АТП» повинна містити наступні розділи:

Вступ

План перевезень вантажів.

Вибір організаційно-технічних заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи АТП.

План експлуатації рухомого складу.

План технічного обслуговування і ремонту рухомого складу.

План матеріально-технічного постачання.

Планування фонду оплати праці.

План по собівартості.

План по доходах, прибутку і рентабельності.

Оцінка проекту плану економічного і соціального розвитку АТП

Висновки.

Список використаної літератури.

Курсова робота надається у вигляді пояснювальної записки з розрахунками обсягом до 60 сторінок. Сторінки нумеруються арабськими цифрами в правому нижньому куті. Кожна сторінка має поля: ліворуч – 35 мм, праворуч – 10 мм, зверху і знизу – 20 мм.

Кожному студенту видається індивідуальне завдання, у якому вказано варіант вихідних даних. Розрахунок проекту плану економічного та соціального розвитку підприємства слід виконувати двома методами: укрупнено (для АТП в цілому) та методом прямого розрахунку (для окремої марки автомобіля). Отримані планові показники порівнюють з результатами роботи АТП за звітний період. За результатами порівняння формулюють висновок щодо перспектив розвитку підприємства. Розрахунок бізнес-плану діяльності АТП виконують методом прямого розрахунку. Отримані планові показники порівнюють з показниками конкурентів та формулюють висновок щодо можливості досягнення поставлених завданням цілей та перспектив розвитку підприємства. Розрахунок бізнес-плану відкриття підприємства здійснюється на основі збору та обробки інформації про галузь бізнесу, специфіку його функціонування, конкурентне середовище, правові основи діяльності тощо.

Зміст курсової роботи повинен відповідати назві розділів, містити вихідну інформацію, формули, хід здійснення розрахунків, необхідні пояснення, висновки.

Курсова робота надається викладачеві для перевірки у встановлений навчальним графіком термін та допускається до захисту у разі відповідності вимогам за структурою та змістом. Захист курсової роботи здійснюється шляхом співбесіди студента та викладача.

ЗМІСТ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

Вступ

У вступі обґрунтовується актуальність теми, її теоретичне і практичне значення для розвитку підприємств в ринкових умовах господарювання, формулюються цілі, задачі курсової роботи, застосовувані методи їх вирішення, використовувані матеріали.

Тема «План економічного

та соціального розвитку АТП

План перевезень вантажів

План перевезень вантажів складається на підставі даних звітного року, вивчення попиту на перевезення, укладених договорів з клієнтами. В плановому році підприємство планує надавати послуги з перевезень своїм постійним клієнтам та іншим підприємствам та населенню. Вихідні дані щодо обсягів перевезень звітного року надані в додатку 1. Результати маркетингового дослідження ринку дозволили встановити середньорічний темп зростання (зниження) обсягів перевезень (індивідуальне завдання) та скласти клієнтурний план на майбутній рік. Результати розрахунків відобразити у вигляді табл. 1.

Таблиця 1