Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике - Шахайло 2013.docx
Скачиваний:
527
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
3.93 Mб
Скачать

ЗМІСТ

1. Зведення про проходження практики 2

2. Характеристика підприємства та наявність попереднього досвіду у сфері автомобільного дизелебудування 2

2.1. Опис підприємства технічного забезпечення - КП "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування" 2

2.2. Опис підприємства виробника - ДП "Завод імені В.О. Малишева" 7

3. Опис продукції 14

3.1. Найменування інноваційної продукції 14

3.2. Опис та основні характеристики двигунів 15

3.2.1. Дизелі 6ДТНА1 та 6ДТНА2 15

1. Зведення про проходження практики

Переддипломну практику я проходив на ДП "Завод імені В.О. Малишева" це підприємство знаходиться в місті Харкові.

Практика проходила з 4 лютого по 2 березня 2013 року. За цей період я ознайомився з роботою відділу технічної безпеки, технічного відділу, відділу кадру.

2. Характеристика підприємства та наявність попереднього досвіду у сфері автомобільного дизелебудування

2.1. Опис підприємства технічного забезпечення - кп "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування"

Історія ХКБД бере свій початок у травні 1931 року, коли в дизельному відділі Харківського паровозобудівного заводу (сьогодні Державне підприємство "Завод імені В.О. Малишева") була організована конструкторська група винятково під задачу розробки швидкохідного транспортного дизеля. Цей момент став початком перепрофілювання на деякий час всього дизельного відділу, а з ним і ХПЗ ім. Комінтерну на виробництво перших у світі швидкохідних танкових дизелів серії В-2. Наступні етапи 80-літнього шляху від конструкторської групи до юридично самостійної організації Казенне підприємство "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування" показані на рис. 2.7.

При цьому з 1955 року ХКБД (у той час КБ по танковому двигунобудуванню - відділ 60Б) займається розробкою швидкохідних двотактних танкових дизелів серії ТД, і з 1964 року напрямок швидкохідного спеціального дизелебудування беззмінно входить у структури оборонної промисловості.

У 1986 році Мінавтосільгоспмашу СРСР було видане урядове завдання на розробку сімейства уніфікованих високообертових малолітражних дизелів (ВМД). У цей час у передових країнах Західної Європи почалося освоєння вже в серійному виробництві ВМД різного призначення, у тому числі й автомобільних. З огляду на те, що досвід створення швидкохідних дизелів був накопичений тільки в ХКБД, обґрунтованим виглядає звернення Мінавтосільгоспмашу до Міноборонпрому (лист від 24.01.1990 року №1-81/512) із пропозицією спільного проведення робіт з розробки та освоєння серійного виробництва ВМД. З цього моменту і відбувається часткове повернення КБ до чотиритактного, зокрема малолітражного, дизелебудування, де ХКБД, разом з Харківською школою дизелебудування і інститутами Національної академії наук України, проходить тернистий шлях від розробки сімейства малолітражних дизелів серій ДТ та ДТА для агропромислового комплексу (АПК) України до постанови Кабінету Міністрів України від 07.06.2006 року № 798 про затвердження Державної програми розвитку виробництва вітчизняних малолітражних дизелів для АПК на 2006 ‑ 2010 р.р.

Рис. 2.7. Етапи історії Казенного підприємства "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування"

Сьогодні ХКБД - потужний інженерний комплекс, що включає в себе конструкторське і технологічне бюро, дослідницький центр і виробничу базу.

Конструкторський центр на основі накопиченого досвіду та аналізу тенденцій розвитку світового двигунобудування виконує розробку сучасних дизелів і їхньої елементної бази, у тому числі паливної апаратури, лопаткових машин, поршнів, колінчастих валів та інших вузлів і деталей.

Розробки виконуються в сімох спеціалізованих відділах, що мають близько п'ятдесяти конструкторів, які оснащені сучасними автоматизованими засобами для проектування, друку і розмноження конструкторської документації (рис. 2.8, 2.9). В обов'язки конструкторського центру входить і подальший супровід розроблених двигунів у серійному виробництві.

Накопичений досвід і знання дозволяють конструкторському центрові створювати дво- і чотиритактні дизельні двигуни різного призначення з високим рівнем форсування. Освоєна на цей час у двотактному циклі величина літрової потужності складає 75 к.с./л.

Рис. 2.10. Малолітражні дизелі серії ДТА

В останнє десятиліття вже закінчені розробки чотиритактних дизелів для АПК 2ДТАВ, 2ДТАЕ, 3ДТА та 4ДТА (рис. 2.10) дозволили затвердити новий науковий напрямок по створенню високообертових малолітражних дизелів. Велику роль в освоєнні цього нового напрямку дизелебудування України грають наявність у ХКБД дослідницького центра і виробничої бази. Остання розташована на 11100 м2і складається з:

- двох механічних ділянок з парком металорізального устаткування в 243 од., серед якого більшість універсальних верстатів (рис. 2.11) і 7 верстатів із ЧПУ (рис. 2.12);

- складальної ділянки, до складу якої входить ділянка зборки малолітражних дизелів (рис. 2.13);

Рис. 2.11. Універсальні станки

- термогальванічної ділянки, де виконуються загартування, відпустка, цементація, цианірування, азотування, у тому числі іонне;

- зварювальної ділянки;

Рис. 2.12. Ділянка верстатів з ЧПУ

- ділянки електрохімічної і електрофізичної обробок деталей і вузлів, специфіка яких не дозволяє обробляти їх іншими методами (висока твердість, складний доступ до місць обробки).

Виробнича база має у своєму розпорядженні штат понад 70-ти висококваліфікованих робітників різних спеціальностей. Поряд із сучасним устаткуванням це дозволяє виготовляти найскладніші деталі, забезпечуючи 1-й і 2-й класи точності, що є запорукою їх високої працездатності і довговічності.

Рис. 2.13. Ділянка зборки малолітражних дизелів

Рис. 2.15. Лабораторія паливної апаратури

Рис. 2.14. Стенд для дослідницьких та приймально-здавальних випробувань дизелів серії ДТНА

Дослідницький центр КП ХКБД містить у собі: відділи динаміки і міцності, дослідження й організації робочого процесу, лабораторії паливної апаратури, систем регулювання, агрегатів і систем двигуна, випробувальну станцію і хіммотологічний підрозділ. До складу останнього входять лабораторії: досліджень фізико-хімічних властивостей паливо-мастильних матеріалів (ПММ) і спецрідин, випробувань ПММ на двигунах, димності і токсичності двигунів, досліджень металів і сплавів, спектрального аналізу матеріалів.

Випробувальна станція має чотири стенди для дослідницьких і приймально-здавальних випробувань малолітражних дизелів серії ДТА в тому числі й автомобільних (рис. 2.14). Лабораторія паливної апаратури КП ХКБД (рис. 2.15) разом з його виробничою базою і корпусом "420" ДП "Завод ім. В.О. Малишева" вперше у світі освоїла дрібносерійне виготовлення паливної апаратури спеціального дизеля з форсунками закритого типу, що мають розпилювач з голкою діаметром 3,5 мм. Слід зазначити, що навіть кращі світові зразки (Bosch, Siemens, Delphi) форсунок паливної апаратури малолітражних дизелів оснащуються розпилювачами з голкою більшого діаметра (мінімум 4 мм), що менш сприятливо для організації ефективного робочого процесу в циліндрі дизеля.