Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZmistSamy_novy1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
99.73 Кб
Скачать

36

Зміст

Вступ………………………………………………..…………………..4

  1. Особливості господарської діяльності підприємства………….5

  2. Організація бухгалтерського обліку…………………………….7

  3. Облік основних засобів і нематеріальних активів………..……9

  4. Облік запасів…………………………………………………….13

  5. Облік розрахунків з оплати праці……………………………...15

  6. Облік витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції (товарів, робіт, послуг)………...................................18

  7. Облік готової продукції (товарів, робіт, послуг) та її

реалізації………………………………………………………...21

  1. Облік грошових коштів і розрахункових операцій…………...23

  1. .Облік власного капіталу….....…………………………………28

  2. .Фінансова звітність підприємства…………………………….31

Висновок………………………………………………………………33

Список використаної літератури…………………………………….34

Додатки………………………………………………………………..35

Вступ

Бухгалтерський облік – це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень. Бухгалтерський облік на підприємстві ведеться безперервно з дня реєстрації підприємства до його ліквідації.

Правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності визначає Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні ”, прийнятий 16 липня 1999 року.

Бухгалтерський облік відображає господарські операції систематично та послідовно, він відображає дані про наявність грошових коштів, показує стан розрахунків підприємства, визначає собівартість продукції, робіт, послуг, виявляє фінансові результати діяльності. Саме тому бухгалтерський облік є невід’ємною ланкою організації будь-якого підприємства чи установи.

Основним завданням бухгалтерського обліку є формування повної і достовірної інформації про діяльність організації , її майнове положення, яка необхідна внутрішнім користувачам бухгалтерської звітності — керівникам, засновникам, учасникам і власникам майна організації, а також зовнішнім — інвесторам, кредиторам і іншим користувачам бухгалтерської звітності.

Закріплення теоретичних знань і набуття практичних навичок із ведення бухгалтерського обліку на підприємстві є метою виробничої практики. Об’єктом виробничої практики є публічне акціонерне товариство “Рівненський домобудівний комбінат”.

Завдання виробничої практики полягають у наступному: ознайомитися з організацією роботи бухгалтерського апарату підприємства, вивчити організацію та методику первинного, аналітичного та синтетичного обліку, ознайомитися з організацією та формами фінансової звітності, які використовуються на підприємстві, послідовність і зміст робіт по її складанню. Отримані знання допоможуть у майбутньому при виконанні обов'язків бухгалтера у будь-якій організації, підприємстві.

Для написання звіту з практики існує велика кількість документації та нормативна база до якої можна віднести: закони, положення, накази, постанови, інструкції, а також підручники, посібники тощо в яких зрозуміло і доступно викладена інформація про облік.

1. Особливості господарської діяльності підприємства

Публічне акціонерне товариство “Рівненський домобудівний комбінат” працює на ринку виробництва залізобетону з 1976 року, має значний досвід у виробництві залізобетонних виробів та товарного бетону, що в поєднанні з професіоналізмом та досвідом трудового колективу дало можливість в короткі терміни досягти відродження підприємства, налагодження виробництва з урахуванням сучасних потреб у продукції комбінату на ринку будівельних матеріалів.

Найменування та місцезнаходження товариства

Найменування товариства українською мовою

Повне – публічне акціонерне товариство “Рівненський домобудівний комбінат”

Скорочене – ПАТ “РДБК”

Найменування товариства російською мовою

Повне – публичное акционерное общество “Ровенский домостроительный комбинат”

Скорочене – ПАО “РДСК”

Місцезнаходження товариства:

33016, Україна, м. Рівне, вул. Будівельників 1,

Товариство є юридичною особою, що має відокремлене майно, самостійний баланс, поточні рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням українською мовою та ідентифікаційним кодом; кутовий та штампи зі своєю назвою, фірмові бланки, емблему, символіку та інші реквізити, необхідні для статутної діяльності, які затверджуються Наглядовою Радою та реєструються згідно з чинним законодавством.

У своїй діяльності підприємство керується Статутом (додаток 1), який розроблено на підставі Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Законів України “Про акціонерні товариства”, ”Про цінні папери та фондовий ринок”, ”Про зовнішньоекономічну діяльність” та іншого законодавства України, а також внутрішніми правилами, регламентами та локальними нормативними актами.

Публічне акціонерне товариство “Рівненський домобудівний комбінат” включено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 21.12.1995 року реєстраційний №16081200000000095.

Метою діяльності товариства є поєднання економічних інтересів та фінансових ресурсів акціонерів для ведення господарської діяльності, спрямованої на одержання прибутку, задоволення потреб в роботах та послугах та забезпечення прибутковості виробництва та стійкого положення на ринку цінних паперів, забезпечення інтересів акціонерів, населення та підприємств на основі створення сприятливих умов для інвестування і виготовлення конкурентоспроможної продукції, здійснення інвестиційної діяльності.

Товариство має цивільні права та несе обов’язки, необхідні для здійснення будь-яких видів діяльності, що не заборонені чинним законодавством України.

Основними видами діяльності Товариства є:

  • Виробництво будівельних матеріалів, їх реалізація;

  • виробництво інших матеріалів, їх реалізація;

  • виробництво будівельних конструкцій, їх реалізація;

  • ремонт, обслуговування металообробного та деревообробного обладнання;

  • будівництво та ремонт виробничих та адміністративних будівель, житла, зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж;

  • виконання будівельно-монтажних робіт усіх видів;

  • виконання будівельних, проектних, ремонтних, оздоблювальних, монтажних та сантехнічних робіт;

  • виконання проектно-конструкторських робіт;

  • роздрібна торгівля;

  • ринкова торгівля;

  • комісійна торгівля;

  • експорт-імпорт сировини, матеріалів, устаткування та обладнання, комплектуючих та запасних частин, товарів народного споживання, продовольчих товарів;

  • продаж і здавання в найм нерухомого майна виробничо-технічного і невиробничого призначення;

  • випуск товарів будівельного призначення.

Органами управління Товариства є:

  • Загальні Збори Акціонерів;

  • Наглядова Рада;

  • Виконавчий орган – Правління;

  • Ревізійна комісія.

Склад органів Товариства та їх компетенція, порядок утворення, обирання і відкликання їх членів та прийняття ними рішень, порядок зміни складу органів Товариства визначено Статутом.

Загальні Збори є вищим органом Товариства. Воно щороку скликає Загальні Збори, не пізніше 30 (тридцятого) квітня наступного за звітним роком. Усі інші вважаються позачерговими. Загальні Збори можуть вирішувати будь-які питання діяльності Товариства. Повноваження з вирішення питань, що належать виключно до їх компетенції, не можуть бути передані іншим органам управління.

Наглядова Рада є органом, що здійснює захист прав акціонерів Товариства, і в межах компетенції, визначеної статутом та чинним законодавством України, контролює та регулює діяльність виконавчого органу.

Обрання членів Наглядової Ради відбувається виключно шляхом кумулятивного голосування. До її складу входить п’ять осіб. Загальні Збори можуть прийняти рішення про дострокове припинення повноважень членів Наглядової Ради та одночасне обрання нових.

Виконавчий орган Товариства здійснює управління поточною діяльністю Товариства. До компетенції Правління належить вирішення всіх питань, пов’язаних з керівництвом поточною діяльністю Товариства.

Ревізійна Комісія є органом Товариства, який контролює фінансово-господарську діяльність Товариства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]