Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZKT_povnistyu.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
83.97 Кб
Скачать

1. Основні елементи технічного оснащення повітряного транспорту.

Технічну основу складає: літальні апарати,аеропорти,повітряні лінії,авіаремонтні заводи.

2. класифікація повітряних літаків.

В залежності від призначення і сфери застосування :

Пасажирські, вантажні, комбіновані, спеціального призначення.

За величиною підйомної маси літаки бувають :

Більше 75 тонн, від 30 до 70 тонн, від 10 до 30 тонн, менше 10 тонн.

3.Основні техніко – експлуатаційні характеристики літальних апаратів.

Вмістимість(пасажири),вантажність,швидкість,дальність польоту без посадки, тип і потужність двигуна,максимально підйомна маса.

4. Призначення аеропортів їх основні складові елементи

Аеропортикомплекс інженерних споруд,який забезпечує регулярний прийом пасажирів і вантажів, екіпіровку, підготовку тітальних апаратів. Сучасні аеропорти включають : аеродроми ,при аеродромну територію, службово – технічну територію з аеровокзалом.

5. Що називають аеродромом і його призначення

Аеродром – основна частина аеропорту,що складається зі спеціально підготованої земельної ділянки землі ,комплексних споруд,що забезпечують посадки,зберігання і обслуговування літаків. За призначенням вони бувають:трасові,заводські,навчальні,спецпризначення.

6.Що називають при аеродромною тиреторією, її призначення.

При аеродромна тиреторія – місцевість,що прилягає до аеродрому в повітряному просторі над якою здійснюється маневрування літальних апаратів.

7.Що називають службово – технічною територією і її призначення.

Службово – технічна територія – частина земельної ділянки аеропорту,що призначена розміщення будівель і споруд,що використовують для обслуговування повітряних суден.

8.Основні елементи аеродрому.

До цих елементів відноситься одна або декілька літальних смуг, доріжки для рульовання, перон, місце стоянки, майданчик спец призначення.

Літальна смуга – забезпечення злітно-посадочних операцій як правило двох протилежних напрямків. Поділяються на головні,допоміжні.

Перон – спеціально обладнана площадка для стоянки літаків в період операцій посадки –висадки пасажирів,завантаження – розвантаження,а також для оперативного обслуговування літаків. Розмір перону залежить від розрахункової кількості літаків. Місця стоянок призначені для збереження та технічного обслуговування літаків,які приписані до даного аеропорту.

9.Науково – технічні проблеми розвитку повітряного транспорту і шляхи їх вирішення.

Збільшення вмістив ості літальних апаратів, розробка літаків з укороченим та вертикальним зльотом,Підвищення паливної економічності,підвищення швидкості перевезень,вдосконалення аеропортів та технології їх роботи,забезпечення безпеки польотів.

Збільшення вмістимості призводить до збільшення лінійних розмірів літака. При цьому площа збільшиться у n(в квадраті) тоді як маса n( в кубі). Ця проблема – «квадрата – куба». Розробляється новий напрямок,який передбачає можливість часткої заміни злітної смуги( довжиною 2,5 – 4 км) до розмірів : у випадку укороченого зльоту(300-600м),вертикальний зліт припускає наявність відповідної площадки з розміром поля 50х300.Стосовно паливної проблеми і не тільки слід зауважити,що на даний час відбулася зміна пріоритетів стосовно вимог до повітряних суден. Раніше ці вимоги : швидкість,комфорт,регулярність,економічність,шум. Тепер : економічність, регулярність, шум, комфорт, швидкість. При створенні надзвукових літаків виникає ряд проблем : створення силової установки потужністю 150 кс.,вирішення проблем аеродинамічного нагріву літака. Вдосконалення аеропортів мають здійснювати за допомогою нових матеріалів більш міцних і довговічних для покриття злітно – посадочних смуг. Безпека: для вирішення цієї проблеми потрібно підвищити міцність та надійність. Необхідно усувати стороні ситуації.

10. Рухомий склад міського транспорту і його класифікація.

Рухомий склад міського транспорту має такі види:

1) автомобільні – автобуси, таксі, легкові та вантажно-пасажирські;

2) електричні – трамваї, тролейбуси, метро, фунікулери, підвісні та спеціальні колійні дороги;

11. Призначення міських вулиць та доріг і їх класифікація.

Вулиці і дороги в містах призначенні для організації транспортного і пішохідного руху. Вулиці і дороги залежно від призначення поділяються : швидкісні дороги,магістральні вулиці,вулиці та дороги місцевого значення,проїзди,пішохідні вулиці,велосипедні доріжки.

12.Основні елементи міских вулиць та доріг.

Дороги і вулиці місцевого значення поділяються на вулиці :житлової зони,науково – виробничих,промислових,паркові,комунально складських.

13. науково – технічні проблеми розвитку міського транспорту і шляхи їх вирішення.

До проблем можна віднести : збільшення частоти і регулярності руху транспортних засобів відповідно до розкладу, збільшення швидкості доставки вантажів і пасажирів, покращення рівня комфорту для пасажирів, зменшення рівнів забруднення та шуму, безпека руху. В напрямку вирішення цих проблем у мінімальних планах розвитку міст передбачають : збільшення площ стоянок, збільшення парку, активного використання підземного простору для будівництва гаражів, стоянок, тунелів. Важливий елемент – побудова спеціальних ліній для проїзду транспорту та велосипедів.

14. Загальна характеристика промислового транспорту.

Промисловий транспорт -- це сукупність транспортних засобів, споруд і шляхів промислових підприємств, призначених для обслуговування виробничих процесів, переміщення сировини, напівфабрикатів і готової продукції на території обслуговуючого підприємства. Промисловий транспорт виконує технологічні перевезення, тобто переміщення палива та сировини в локальних границях підприємств (внутрішні технологічні перевезення), і ввіз (вивіз) вантажів на інші види транспорту (зовнішні перевезення). Визначну роль промисловий транспорт грає в роботі підприємств чорної металургії, вугільної, хімічної, будівельної, лісової, дерево- та нафтопереробної й інших галузей..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]