Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZKT_povnistyu.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
83.97 Кб
Скачать

15. Промисловий транспорт і його класифікація.

Промисловий транспорт розрізняють за різновидом,призначенням,строком та засобом дії.

За різновидом:автомобільний,залізничний,спеціальний,конвеєрний.

За строком дії: циклічні(залізничні,автомобільні,монорейкові),неперервний (конвеєрний,гідравлічний,пневматичний). За строком дії: постійний,тимчасовий.

Промисловий транспорт поділяють на зовнішній і внутрішній. Зовнішній промисловий транспорт доставляє на підприємства сировину, паливо, матеріали, устаткування та інші вантажі, а також вивозить з території підприємств готову продукцію в пункти передачі її на магістральний транспорт або безпосередньо споживачеві. Внутрішній промисловий транспорт в обробній промисловості включає внутрішньо цеховий та міжцеховий; в добувній промисловості — внутрішньо шахтний (підземний), транспорт на поверхні та кар'єрний.

16. Технічні засоби промислового транспорту.

Технічну базу складають : залізничний,автомобільний,плавучі засоби,підйомно транспортні, завантажувально – розвантажувальні машини, транспортні будинки(депо,гараж,майстерні),споруди (шляхи,причали,естакади,галареї)

17. промислово – технологічні дороги і їх класифікація.

За призначенням:

Виробничі (забезпечують технологічні зв’язки підприємств з їх окремими групами), між площадкові( з’єднують окремі території), службово патрульні( забезпечують перевезення господарських вантажів)

18. кар’єрні дороги і їх класифікація

За призначенням:

Технологічні (перевезення гірничої маси спеціальним транспортом), службові (по яких відбувається проїзд спеціальних засобів)

За інтенсивністю: інтенсивнісь70 – 100 авто /год,інтенсивнісь 10-70 авто/год,інтенсивність до авто / год.

19. лісовозні дороги і їх класифікація.

Магістральні ( вивіз лісу з масиву і, які об’єднують всі дороги масиву в одну мережу),лісовозні проїзди (вивіз лісу з окремих ділянок).

20.Сільсько-господарські дороги за призначенням поділяються на:основні(ті, що з’єднують центральні садиби з основними пунктами, а також забезпечують виріз на зовнішню мережу),допоміжні(ті, що з’єднують окремі угіддя,або їх складові частини).За розрахунковим обсягом під час збору врожаю в часи пік поділяються дороги на 3 категорії :1.ті в яких розрахунковий обсяг складає більше 10000 тонн,2.ті в яких розрахунковий обсяг до 10000 тонн, 3.не нормуються.

21.Науково-технічні проблеми промислового транспорту?1.Переведення промислових залізниць на теплову або електричну тягу,2 .розробка перспективних типів промислових локомотивів,нових вагонів, розвиток шляхового господарства, засобів СЦБ навантажо-розвантажувального обладнання,3.збільшення парку автомобілів,підвищення її техно-оснащеності (особливо для кар’єрів).В кар’єрах в основному застосовується автомобільний транспорт тому, що він в порівнянні з залізничним транспортом має кращу маневреність ,можливість подолання великих похилів ,можливість руху малого радіусу(до 10 м). Тому актуальним є розширення технічного рівня саме цього транспорту. Основним типом самоскидів є: МАЗ, БЕЛАЗ, КРАЗ(вантажопідйомністю від 10 -75 тонн). 4.Розвиток доріг (стосовно яких необхідна організація перевезень з одночасним розвитком навантажо- розвантажувального обладнання. Аналіз сформульованих проблем призводять до формулювання наступних напрямків його технічного процесу: 1.удосконалення організації робіт і керування , розробка взаємопов’язаної технології роботи промислового транспорту, 2. Організація спеціальних баз по ремонту транспортної техніки, 3 . впровадження автоматизованого керування промислового транспорту,як підсистеми автоматизованого керування роботою підприємств, 4. Впровадження нової техніки(неперервного транспорту, наукової організації транспортних досліджень науки та техніки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]