Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
приборы + электрообор / КОНСПЕКТ ЛЕКЦИЙ СPL (A) передел..doc
Скачиваний:
624
Добавлен:
12.01.2018
Размер:
3.31 Mб
Скачать

Тема 11. Jar – fcl.

11.1 Основні вимоги.

Кандидат на отримання CPL(A) повинен бути щонайменше 18-літнім.

Медична придатність

Кандидат на отримання CPL(A) повинен мати дійсний медичний сертифікат 1 класу. Для отримання дозволу на CPL(A) слід отримати медичний сертифікат 1 класу.

Права та умови

(а) Права. Відповідно до інших умов, визначених в JAR, права власника CPL(A) повинні :

(1) включати всі права власника PPL(A)

(2) виконувати функції командира літака та другого пілота на будь-якому літаку, задіяному у некомерційних повітряних перевезеннях;

(3) виконувати функції командира літака при комерційних повітряних перевезеннях на будь-якому літаку з одним пілотом;

(4) виконувати функції другого пілота при комерційних повітряних перевезеннях.

(b) Умови. Кандидат на отримання CPL(A), який задовольнив вимоги, зазначені в JAR-FCL 1.140, 1.145, та від 1.155 до 1.170, повинен виконати всі вимоги, необхідні для видачі [] CPL(A) [ включаючи принаймні] кваліфікаційні відмітки класу/типу літака, використаного під час кваліфікаційних перевірок, і, якщо в курс включено тест на польоти за приладами, що виконано згідно з JAR-FCL1 Підчастина Е, і кваліфікаційну відмітку польотів за приладами.

Досвід та заліки

(а) Комплексні курси.

(1) Досвід. Кандидат на отримання CPL(A), який успішно пройшов та виконав комплексний курс льотного навчання, повинен мати щонайменше 150 годин нальоту в якості пілота літака, що має сертифікат льотної придатності, виданий або визнаний країною-учасником JAA (EASA).

(2)Зарахування. Деталі щодо зарахування льотного часу, який вимагається в (а) (1) див. параграф 4 Додатку 1 до JAR-FCL 1.160 та 1.165 (а) (1), параграф 4 Додатку 1 до JAR-FCL 1.160 та 1.165 (а) (2), та параграф 4 Додатку 1 до JAR-FCL 1.160 та 1.165 (а) (3)].

(b) Модульний курс.

  1. Досвід. Кандидат на отримання CPL(A), який не закінчив комплексний курс льотної підготовки повинен виконати щонайменше 200 годин польотів в якості пілота літака, що має сертифікат про льотну придатність, виданий або прийнятий державою-членом JAA (EASA).

  2. Зарахування. З 200 годин льотного часу:

(і) 30 годин в якості командира повітряного судна, що має PPL(H) на гелікоптерах; або

(іі) 100 годин в якості командир повітряного судна, що має CPL(H) на гелікоптерах; або

(ііі) 30 годин в якості командира туристичного моторного планера або планера.

(с) Льотний час. Кандидат повинен мати 150 годин виконаного льотного часу на літаку під час навчання на комплексних курсах (див. також JAR-FCL 1.050 (а) (3)) та 200 годин льотного часу на модульному курсі, який включає щонайменше:

(1) 100 годин нальоту в якості командира повітряного судна, або 70 годин нальоту в якості командира повітряного судна, якщо вони були виконані в ході проходження комплексного курсу льотного навчання, як визначено у Додатку 1 до JAR-FCL 1.160 до 1.165(а) (1) до (3), та AMC FCL 1.160 та 1.165 (а) (1), (2) та (3);

(2) 20 годин нальоту [VFR] за маршрутом в якості командира повітряного судна, включаючи маршрутний політ на відстань щонайменше 540км (300 морських миль), протягом якого передбачено щонайменше дві посадки в аеропортах, відмінних від аеродрому вильоту;

  1. 10 годин навчання польотам за приладами, з яких не більше 5 годин повинно бути наземного навчання польотам по приладах; та

  2. 5 годин нічних польотів, як визначено у JAR-FCL 1.165 (b).

Теоретичні знання

(а) Курс. Кандидат CPL(A) повинен пройти теоретичне навчання за схваленим курсом, отримане в затвердженій організації з навчання польотам (FTO), або у затвердженій організації, яка спеціалізується у викладанні теоретичних знань. Курс повинен бути поєднаний із курсом льотної підготовки, як визначено JAR-FCL 1.165.

(b) Екзамени. Кандидат на CPL(A) повинен продемонструвати рівень знань, прийнятний для прав, що надаються власнику CPL(A), та повинен відповідати вимогам, визначеним в JAR-FCL 1 (Літак) Підчастина J.

(с) Кандидат, який пройшов комплексний курс льотного навчання, повинен продемонструвати щонайменше рівень знань, який вимагається цим курсом, як визначено у відповідному Додатку 1 до JAR-FCL 1.160 та 1.165 (а) від (1) до (3).

Льотна підготовка

(а) Курс. Кандидат на CPL(A) повинен пройти повний схвалений курс комплексного або модульного льотного навчання на літаках, що мають сертифікат льотної придатності, виданий або прийнятий країною-учасником JAA від затвердженої організації з льотного навчання. Курс повинен поєднуватись із вивченням теоретичного курсу. Детальніше щодо затверджених курсів дивись далі:

(b) Нічні тренування. Кандидат повинен мати щонайменше 5 годин виконаних польотів на літаку вночі, що складаються щонайменше з 3 годин польоту з інструктором, включаючи щонайменше 1 годину пілотування літака за маршрутом, та 5 зльотів і 5 посадок до повної зупинки, виконаних самостійно.

Навики

Кандидат CPL(A) повинен продемонструвати здатність виконувати в якості командира літака відповідні процедури і маневри, описані у Додатках 1 та 2 до JAR-FCL 1.170 із тим ступенем компетентності, який є прийнятними відповідно до дозволу, даного власнику CPL(A). Кандидат повинен пройти перевірку навичок, що вимагається відповідним Додатком 1 до JAR-FCL 1.160 та 1.165(а) (1) до (4).

Соседние файлы в папке приборы + электрообор