Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСПП / formuvannya_prava.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.07.2017
Размер:
58.67 Кб
Скачать

9.Види соц..Послуг та порядок їх надання.Правові засади надання платних послуг

Відповідно до ЗУ « Про соціальні послуги» можуть надаватися такі види соціальних послуг:

- соціально-побутові,

- психологічні послуги

- соціально-педагогічні послуги

- соціально-медичні послуги

-соціально-економічні послуги

- юридичні послуги

- послуги з працевлаштування

- інформаційні послуги .

Перелік та порядок надання соціальних послуг за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування регулюються законодавством про загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Право на отримання соціальних послуг мають громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які проживають вУкраїні на законних підставах та перебувають у сжо

Порядок і умови надання соціальних послуг

Послуги надаються 1. На професійній основі; 2. На договірних засадах.

-державними і комунальними субєктами – особа звертається до відповідного органу з письмовою заявою.

-недержавними субєктами – людина звертається до субєкта що їх надає.

Соціальні послуги можуть надаватися як за плату, так і безоплатно.

Платні послуги. Постановою КМУ «Про порядок надання платних соц послуг та затвердження їх переліку» встановлено, що платні послуги надаються держ і комунальними підприємствами, юридичними і фізичними особами.

Надаються: громадянам, які не здатні до саммообслуговування у звязку з похилим віком,хворобою, інвалідністю і мають родичів; які перебувають у СЖО у звязку з безробіттям; іншим громадянам, які перебувають у СЖО і мають можливість оплачувати послуги.

Пеелік платних послуг:…….

10 Законодавче забезпечення діяльності соц.. Працівника

Закон України «Про соц послуги» 2003р – регламентує права та обовязки клієнтів соц служб і працівників, які надають соц послуги, визначає структуру сфери надання соц послуг та управління нею.

Законодавство гарантує соц працівникам право на: профілактичний огляд при прийнятті на роботу; захист професійної гідності; забезпечення спец одягом, взуттям, інвентарем тощо. Відносини у соц сфері регулюють закони: «Про основи соц захищеності інвалідів Укр», про статус і соц захищеність громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; про зайнятість населення; про сприяння соц становленню та розвитку молоді в Укр.; про психіатричну доп; кодекс законів про працю та ін.

Вони визначають права представників соц вразливих верств населення. Для практичної соц роб важливі закони: про попередження насильства в сімї; про охорону дитинства; про соц роб з дітьми та молоддю; про держ соц доп малозабезпеченим сімям; про забезпечення організ- правових умов соц захисту дітей-сиріт та діт, позбавлених батьківського піклування та ін.ці акти регулюють пит соц зах діт. Нормативно-правову базу утворюють також положення затверджені указами ПУ та постановами КМУ.

Соседние файлы в папке КСПП