Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

texst

.pdf
Скачиваний:
10
Добавлен:
28.08.2016
Размер:
4.65 Mб
Скачать

страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” вiд 18.01.2011 р. за №4.

56.Постанова Правління Пенсійного фонду України “Про порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 8 жовтня 2010 року за №

22-2.

57.Пушкар М.С. Теорія і практика формування облікової політики: монографія / М.С. Пушкар, М.Т. Щирба. – Тернопіль:

Карт-бланш, - 2010р. – 260 с.

58.Сопко В.В. Бухгалтерський облік: Основи теорії та концептуальні засади побудови: [навч.-метод. посібник]. / В.В. Сопко, О.В. Сопко. – К: Товариство “Знання” України, 2002. – 231с.

59.Указ Президента України “Про внесення змін до Указу Президента України від 3 липня 1998 р. № 727 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” від 28.06.99р. за №746/99.

60.Указ Президента України “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” від 03.07.98р. за № 727.

61.Швець В.Г. Теорія бухгалтерського обліку: підручник /

В.Г. Швець. – К.: Знання, 2004. – 447 с.

154

Лебедзевич Яна Вікторівна, к.е.н., доцент кафедри фінансів Житомирського державного технологічного університету.

Випускниця Житомирського інженерно-технологічного інституту (нині – ЖДТУ) 1998 р. за спеціальністю "Менеджмент

увиробничій сфері" (диплом спеціаліста з відзнакою).

З1998 р. по 2002 р. – аспірант кафедри бухгалтерського обліку і контролю. Кандидатську дисертацію за спеціальністю

08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз і аудит на тему "Фінансові результати та їх контроль в системі бухгалтерського обліку: методологія і практика" виконала під керівництвом проф. Бутинця Ф.Ф. і захистила в 2002 р. у спеціалізованій вченій раді Національного аграрного університету (м. Київ).

З 2003 р. доцент кафедри фінансів. У 2005 р. отримала вчене звання доцента. Викладає основні лекційні курси: "Податкова система", "Податковий менеджмент", "Фінанси підприємств". Має 44 публікації. З них 25 наукового та 19 навчально-методичного характеру. Є співавтором монографії "Бухгалтерський облік: історичний аспект" досліджувала облік фінансових результатів в історичному ракурсі.

Основні наукові праці періоду 2004-2011 рр..: "Проблеми співіснування та шляхи наближення бухгалтерського і податкового обліку" (2004 р.), "Теорії походження податків" (2006 р.), "Правові основи податкового планування" (2007 р.), "Проблемні аспекти порушень у сфері оподаткування та заходи їх виявлення" (2011 р.). Є співавтором підручника "Фінансовий облік" та навчальних посібників "Облік в галузях економічної діяльності: автотранспорт і будівництво", "Особливості бухгалтерського обліку в торгівлі", "Податкова система України".

Наукові інтереси: проблеми теорії і практики податкового обліку, податковий контроль і податкове планування.

Левицька Світлана Олексіївна, д. е. н., професор, зав. кафедри прикладної економіки та бухгалтерського обліку Національного університету «Острозька академія» (сертифікований аудитор)

В 1983 році закінчила Український інститут інженерів водного господарства за спеціальністю “Економіка і організація водного господарства”. Після закінчення працювала на посаді економіста на Рівненському заводі високовольтної апаратури, на посаді бухгалтера – на ВО “Газотрон” (м. Рівне).

Звересня 1993 р по лютий 2010р. працювала на кафедрі обліку та аудиту Національного університету водного господарства та природокористування.

Злютого 2010р. про теперішній час - зав. кафедри прикладної економіки та бухгалтерського обліку Національного університету «Острозька академія».

Доктор економічних наук з 2006 року. Член Методологічної ради з бухгалтерського обліку при Міністерстві фінансів України протягом 2006-2007 р.р., експерт ВАК України з 2007р. по 2010р., член двох спеціалізованих рад (КНЕУ, НУВГП).

Автор 160 праць, в тому числі трьох монографій по темі докторської дисертації, співавтор 4 посібників та одного підручника з бухгалтерського обліку та звітності з грифами

Міністерства освіти,

науки

 

молоді та

спорту України

(«Бухгалтерський

облік

в

галузях»,

«Організація

бухгалтерського обліку», «Звітність підприємств»).

Наукові інтереси: проблеми організації облікової системи підприємницької та непідприємницької діяльності, гармонізація принципів бухгалтерського та податкового обліку, стандартизація документаційних процесів з урахуванням реформування національної економіки тощо.

Осадча Ольга Олексіївна, к. е. н., ст. викладач кафедри обліку і аудиту Національного університету водного господарства та природокористування

У 2006 році закінчила Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю «Облік і аудит» з відзнакою. Навчалась в аспірантурі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. В грудні 2009 року захистила кандидатську дисертацію на тему: «Облік і аналіз інноваційної діяльності підприємств».

З січня 2007 року по теперішній час працює на викладацькій роботі в Національному університеті водного господарства та природокористування, спочатку на посаді асистента кафедри обліку і аудиту, а з 2009 року обіймає посаду старшого викладача.

Автор 26 публікацій наукового характеру. Викладає лекційні курси: «Податкова система», «Аудит», «Бухгалтерський облік». Має стаж роботи головного бухгалтера акціонерного товариства ( АТ «РадіоТРЕК», 20042006 роки).

Наукові інтереси: методологія формування системи обліково-аналітичної інформації про фінансові результати діяльності суб’єктів господарювання, проблеми організації системи управлінського обліку підприємств, податковий облік і звітність тощо.