Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ Комп.тренинг2010.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
476.67 Кб
Скачать

6. Аналіз ризиків і оцінка економічного ефекту

На момент погашення кредиту (грудень 1997 р.) запас надійності підприємства складе:

1.912,0 : 700,0 = 2,73, що зводить банківський ризик до цілком прийнятного рівня: 1:2,73x100% = 36,6%.

Комерційний ризик фірми оцінюється імовірністю втрати оборотних коштів у прогнозованій точці беззбиткового обороту (жовтень 1997 p.):

1.081,0 : 1 567,0 * 100% = 69%, що говорить про необхідність утриматися від розрахунків з банком у жовтні місяці, хоча накопиченої суми прибутку вже було б досить.

Рентабельність діяльності фірми на момент виплати кредиту складає:

(556,0: 1.850,0)х100% = 46,9%.

Рентабельність інвестицій: 1.912,0 : 2.100,0 = 0,91.

Термін окупності кредитних коштів 700,0:1.912,0 = 0,366 року.

Висновок

Даний бізнес-план розроблено з метою обґрунтування своєчасності і повноти повернення кредитних коштів і платежів по кредиту за рахунок накопичення чистого прибутку підприємства від реалізації своїх послуг пропорційно нарощуванню потужності виробництва по місяцях інвести­ційного періоду.

Позитивним фактором для кредитора є дворазове перевищення суми власних вкладень ініціатора проекту над позиковими коштами, а також висока стійкість проекту.

За інших рівних умов і факторів ринкового ризику, прогнозовані рентабельність проекту достатня для накопичення необхідної маси при­бутку в стислі інвестиційні терміни, своєчасного розрахунку з банком і утворення необхідного фонду розвитку і споживання фірми на кінець інвестиційного періоду.

Вищенаведені економічні і фінансові характеристики проекту служать гарантом соціальної захищеності громадян, розміщених на новостворених робочих місцях ЗАТ «Кард»

ДОДАТОК Б

Бізнес-план Організації виробничого комплексу з випуску морозива

AT АВП "Поляна"

Ростов-на-Дону

Цілі бізнес-плану

Бізнес-план присвячено обґрунтуванню ефективності упровадження виробничого комплексу AT АВП "Поляна" з виробництва морозива (технологічного устаткування, 4-х промислових холодильників, складів, виробничого будинку, лабораторії) і реалізації готової продукції через власну торгову мережу.

АСОРТИМЕНТ продукції, яка випускається, - морозиво десертне, вершкове, молочне і шербет.

ТЕХНОЛОГІЯ виробництва передбачає використання спеціальних рецептур, розроблених фахівцями фірми Tetra Laval Hoyer - виробником устаткування для виробництва морозива вищої якості зі світовим ім'ям.

СИРОВИННА БАЗА Ростовської області максимально сприяє розвитку виробництва морозива:

приступність і відносна низька вартість основних компонентів дозволяє досягти високої рентабельності виробництва - 47%. Річне виробниче споживання сировини (молока, масла, цукру) - 2,4 тис. тонн.

ПЛАНОВАНИЙ ОБСЯГ випуску готової продукції - 2,4 тис. тонн на суму 65,35 млн. руб. ($13.070 тис. дол. СІНА) на основі діючих і проектованих виробничих потужностей.

РИНКОМ ЗБУТУ продукції є підприємства оптової і роздрібної торгівлі, підприємства громадського харчування м. Ростова-на-Дону, Ростовській області і Південноросійського регіону країни, а також власна торгова мережа фірми.

ЗАГАЛЬНА ВАРТІСТЬ проекту з введення до ладу виробничого комплексу фірми з випуску морозива - 111,0 млн. руб.. з яких 12,9 млн. руб. - позикові кошти (близько 11%).

ПЕРСОНАЛ ФІРМИ укомплектований висококваліфікованими фа­хівцями, зайнятими вирощуванням сільськогосподарських культур, пере­робкою сільгосппродукції і її реалізацією. Загальна чисельність персоналу - 400 чол.

КОНКУРЕНТНОЗДАТШСТЬ фірми забезпечується: низькими внутрівиробничими витратами внаслідок організації виробництва фірми за замкнутим технологічним циклом; представлені всі технологічні стадії (відсутня лише власна сировинна база); переробка сировини, її збере­ження, доставка і реалізація готової продукції через власну торгову мережу. ТЕРМІН ОКУПНОСТІ кредитних коштів на проектований комплекс з виробництва морозива - менше двох років.