Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до проведення другої виробничої практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
115.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра теплогазоводопостачання, водовідведення і вентиляції

Методичні вказівки

до проведення

Другої виробничої практики студентів 4 курсу

спеціальності 6.092100

«Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення»

денної форми навчання

Кривий Ріг

2008

Укладачі: Комащенко П.Г., к.т.н., доц., Бурим В.О., cт. викладач

Відповідальний за випуск : Голишев О.М., д.т.н., професор

Рецензент: Бересневич П.В., д.т.н., професор

Методичні вказівки до проведення другої виробничої практики студентів 4 курсу спеціальності 6.092100 «Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення» денної форми навчання.

Розглянуто на засіданні кафедри Схвалено на засіданні вченої ради

Теплогазоводопостачання, будівельного факультету

водовідведення і вентиляції Протокол № 2 від 21.11.2007 р. Протокол № 3 від 20.11.2007 р.

ЗМІСТ

Вступ 4

1. Організація проведення практики 4

2. Керівництво практикою, обов’язки керівника 5

2.1. Права та обов’язки студента-практиканта 6

2.2. Обов’язки керівника практики від університету 7

2.3. Обов’язки керівника практики від підприємства 7

2.4. Виробничі екскурсії та дослідницька робота 8

2.5. Порядок проходження практики, ведення щоденника,

складання та оформлення звіту з практики 8

2.6. Контроль і форма проведення підсумку практики

організація і проведення заліків 9

3. Мета та завдання практики 10

4. Зміст практики 11

5. Вимоги, які пред’являються до звіту і його змісту 12

Література 14

Додаток 1 15

Додаток 2 16

Вступ

Робоча програма та методичні вказівки складені на основі «Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України», «Наскрізної програми виробничої практики» для студентів спеціальності 6.092108 «Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення» та «Робочої програми другої виробничої практики студентів 4 курсу спеціальності 7.092108 на підприємствах тресту «Криворіжпромводопостачання», «Криворіжміськводоканал», ВАТ «ПівдГЗК», ВАТ «ПівнГЗК», ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг «НКГЗК», ТОВ «Тепловодбуд та інших.

За навчальним планом МОН України та затвердженим Радою університету робочим планам друга виробнича практика для студентів 4 курсу встановлена тривалістю 6 тижнів.

1. Організація проведення практики

Друга виробнича практика проводиться на підприємствах з високим організаційно-технологічним рівнем виробництва та оснащених найновішими засобами механізації робіт у м. Кривому Розі та на об’єктах інших міст.

Направлення студентів на практику групами по 5 ÷ 30 чоловік проводиться у відповідності з договорами, що укладені відділом практики університету з підприємствами (базами практики) і оформляються наказом по університету не пізніше ніж за 10 днів до початку практики.

Протягом цього терміну студенти повинні отримати на кафедрі щоденник з направленням, ознайомитися з програмою практики та порядком її проходження, а також пройти інструктаж з техніки безпеки з відміткою про це в спеціальному журналі.

Навчально-методичне керівництво практикою здійснюється викладачами кафедри, за наказом ректора.

Під час практики студенти повинні працювати на робочих місцях окремими ланками або в складі заготівельних і монтажно-будівельних бригад в якості робітників.

Не допускається використання студентів на підсобних, та допоміжних роботах. Тривалість робочого дня студента на практиці встановлюється у відповідності з діючим на підприємстві розпорядком.

Оплата праці студентів проводиться базовою організацією за фактично виконані обсяги робіт в бригаді за встановленим порядком.

Таким чином, основним методом проведення практики є самостійне виконання кожним студентом основних робіт на підприємствах, де вони проходять практику. Поряд з цим за ходом процесів, які виконують інші працівники, та за роботою машин і механізмів застосовуються безпосередньо методи спостереження

Ці спостереження проводяться як в процесі проведення екскурсій на інших об’єктах, так і на об’єктах практики в період підготовки та оформлення звіту.

При необхідності можливо проведення окремих теоретичних занять – лекцій, доповідей, вивчення літератури з окремих видів робіт.