Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
527.87 Кб
Скачать
  1. *Сифіліс

  2. Туберкульоз

  3. Склерома

  4. Саркома

  5. Лепра

  1. При переливанні крові у пацієнта почав розвиватись внутрішньо судинний гемоліз еритроцитів. Гіперчутливість якого типу розвинулась у пацієнта?

  1. *Гіперчутливість II типу (антитілозалежна)

  2. Гіперчутливість I типу (анафілактична)

  3. Гіперчутливість III типу (імунокомплексна)

  4. Гіперчутливість ІV типу (клітинна цитотоксичність)

  5. Гіперчутливість V типу (гранульоматоз)

  1. Хворий 60 років скаржиться на печіння язика, підвищене слюновиділення, явище глосалгії, котрі з'явились після 5 днів вставляння металевого мостоподібного протеза. Об'єктивно: слизова оболонка ротової порожнини набрякла, гіперемірована. Який стоматит за характером запалення розвинувся у хворого?

  1. *Катаральний

  2. Гнійний

  3. Виразковий

  4. Гангренозний

  5. Фібринозний

  1. Навесні, під час інтенсивного цвітіння рослин, у пацієнта виникла задуха, яку спричинила гіперсекреція слизу та скорочення гладенької мускулатури. Гіперчутливість якого типу розвинулась у пацієнта?

  1. Гіперчутливість I типу (анафіліктична)

  2. Гіперчутливість II типу (антитілозалежна)

  3. Гіперчутливість III типу (імунокоплексна)

  4. Гіперчутливість ІV типу (клітинна цитотоксичність)

  5. Гіперчутливість V типу

  1. При мікроскопічному дослідженні операційного матеріалу (частина губи з виразкою) біля країв і під дном виразкового дефекту в сполучній тканині слизової оболонки виявлено епітеліальні комплекси з атипового багатошарового єпітелію, з фігурами патологічного мітозу. В центрі комплексів накопичення яскраво-рожевих концентричних утворів. Яка патологія розвинулась на губі у хворої?

  1. *Плоскоклітинний рак з ороговінням

  2. Плоскоклітинний рак без ороговіння

  3. Перехідноклітинний рак

  4. Базальноклітинний рак

  5. Папілома

  1. При мікроскопічному дослідженні періодонта відзначено: повнокровні судини, набряк сполучної тканини з інфільтрацією поодинокими нейтрофілами. Який різновид ексудативного запалення в періодонті?

  1. *Серозний

  2. Гнійний

  3. Гнильний

  4. Фібринозний

  5. Катаральний

  1. При розтині жінки 35 років поряд зі збільшенням багатьох лімфатичних вузлів, була виявлена збільшена селезінка, вагою 600,0 на розрізі неоднорідна, темно-червоного кольору, щільна, з ділянками некрозу сірувато-жовтуватого кольору до 1 см, (порфирова селезінка). Про яке захворювання можна думати?

    1. *Лімфогранулематоз.

    2. Хронічний лімфоїдний лейкоз

    3. Хронічний мієлоїдний лейкоз

    4. Метастази раку

    5. Лімфосаркома

  1. У лежачого хворого з недостатністю кровообігу, нерухомого після перенесеного інсульту, шкіра і м’які тканини над крижами почорніли і набрякли, після відторгнення епідермісу в чорних тканинах відкрились виразки. Який процес розвився у хворого?

  1. *Пролежні

  2. Суха гангрена

  3. Флегмона

  4. Інфаркт

  5. Абсцес

  1. Чоловік, 70 років, зі скаргами на біль у дрібних суглобах рук і ніг. Суглоби деформовані, болючі. Виявлений підвищений рівень солей сечової кислоти в крові та сечі. Про порушений обмін яких речовин йде мова?

  1. *Нуклеопротеїдів.

  2. Кальція.

  3. Хромопротеідів.

  4. Ліпопротеїдів.

  5. Калію.

  1. У чоловіка 62 років, що помер при наростаючих явищах серцевої недостатності, на розтині знайдено збільшене в об’ємі серце. Серце дряблої консистенції, камери розтягнуті, міокард на розрізі тьмяний, глинисто-жовтий. З боку ендокарда видно жовто-білу посмугованість, яка особливо виражена в сосочкових м’язах. Який патологічний процес найбільш ймовірний ?

  1. *Жирова дистрофія міокарда

  2. Ожиріння серця

  3. Дилятаційна кардіоміопатія

  4. Міомаляція

  5. Кардіосклероз

  1. При мікроскопічному дослідженні біопсії нирки виявлено вогнища, в центрі яких знаходяться зернисті еозинофільні маси, оточені інфільтратом з лімфоцитів, епітеліоїдних клітин та поодиноких клітин Пирогова-Лангханса. Виберіть патологічний процес, що найбільш повно відповідає описаним змінам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]