Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
527.87 Кб
Скачать
  1. *Меланін

  2. Гемосидерин

  3. Порфірин

  4. Ліпофусцин

  5. Білівердін

  1. У хворої 77 років, при надходженні до хірургічного відділення, встановлено діагноз “Паховий лімфаденіт”. Об’єктивно: у паховій області розмірами з горошину рожево-червоного кольору болюча припухлість. Хвора скаржиться на нудоту. При спостереженні розміри припухлості прогресивно збільшувалися, у хворої з’явилася блювота із домішками жовчі. Інтраопераційно: при розрізі шкіри над припухлістю відчувався важкий неприємний запах, підлеглі тканини мали вигляд напіврідкої сіруватої кашеподібної маси. При лапаротомії – ділянка тонкого кишечника ціанотичного кольору, роздута, стінка набрякла, перистальтика не виявляється. Частина стінки кишки знаходиться у звуженому паховому кільці і не виділяється з нього. Визначте патологічний процес у стінці кишки.

  1. *Вологої гангрени.

  2. Сухої гангрени.

  3. Сухого пролежня.

  4. Вологого пролежня.

  5. Секвестру

  1. На автопсії тіла чоловіка 43 років, який помер від серцево-легеневої недостатності, знайдено у нижній частці правої легені порожнину діаметром 3 см, заповнену тягучим зелено-сірим вмістом. При гістологічному дослідженні стінка описаного утвору представлена сполучною та молодою грануляційною тканиною, в просвіті - нейтрофільні лейкоцити та продукти їх розпаду. Діагностуйте вид запалення.

  1. *Хронічний абсцес.

  2. Гострий абсцес.

  3. Емпієма.

  4. Фурункул.

  5. Карбункул.

  1. В чоловіка 67 років видалена пухлина правої привушної ділянки. Макроскопово: інкапсульований вузол діаметром 35 мм м’якої консистенції, тканина білувато-сіра, містить множинні дрібні кісти. Мікроскопово: протокові структури великого діаметру, що вистелені двошаровим призматичним епітелієм, цитоплазма еозинофільна, в просвітах протоків містяться папілярні структури, строма інфільтрована лімфоцитами, зустрічаються поодинокі лімфоїдні фолікули. Діагностуйте пухлину.

  1. *Аденолімфома.

  2. Плеоморфна аденома.

  3. Мукоепідермальна пухлина.

  4. Мономорфна аденома.

  5. Аденокістозна карцинома.

  1. У чоловіка 25 років на спинці язика зліва з'явилась блюдцеподібна виразка 0,8 см в діаметрі. Дно і краї виразки щільні, поверхня їх гладка, блискуча, при пальпації безболісна. При мікроскопічному дослідженні на межі виразки та в області її дна – інфільтрат з лімфоїдних, плазматичних, епітеліоїдних клітин при наявності значної кількості судин з ендоваскулітом. Ваш діагноз?

  1. *Первинний сифіліс

  2. Декубітальна виразка

  3. Ракова виразка

  4. Туберкульоз

  5. Афта Сеттона

  1. У хворого на глибокий карієс п’ятого зуба верхньої щелепи справа розвинулось гостре гнійне запалення у ділянці верхівки зуба. В перифокальних тканинах і в м’яких тканинах щоки та піднебіння виражений набряк з поодинокими нейтрофілами. Діагностуйте процес в м’яких тканинах щоки і піднебіння.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]