Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
527.87 Кб
Скачать
  1. *Базально-клітинний рак

  2. Плоско клітинний рак з ороговінням

  3. Плоско клітинний рак без ороговіння

  4. Аденокарцинома

  5. Недиференційований рак

  1. Хворий 18 років звернувся із скаргами на кровотечу з ясен протягом декількох днів. Об'єктивно: ясна в ділянці верхніх і нижніх фронтальних зубів збільшені в об’ємі, гіперемовані, кровоточать при механічному подразненні, пародонтальних кишень немає, патологічна рухомість зубів відсутня. Поставте діагноз.

  1. *Гострий гінгівіт

  2. Пародонтит

  3. Парадонтоз

  4. Періодонтит

  5. Епуліс

  1. При зовнішньому огляді новонародженого виявлялися виражені зміни шкірних покривів всього тіла. Шкіра суха, тьмяна із нерівною поверхнею та з наявністю сірих пластин, які відшаровуються. З яким видом дистрофії пов’язана ця патологія?

  1. *Роговою

  2. Гідропічною

  3. Гіаліново-крапельною

  4. Фібриноїдним набуханням

  5. Мукоїдним набуханням

  1. У хворого, з двобічним ураження надниркових залоз, з’явилися темне коричневе пофарбування шкірних покривів, при гістохімічному дослідженні шкіри реакція Перлса негативна. Який пігмент зумовив зміну кольору шкіри?

  1. *Меланін

  2. Гемосидерин

  3. Порфірин

  4. Ліпофусцин

  5. Білівердін

  1. У товстій кишці при колоноскопії виявлено дефект слизової оболонки діаметром 3,5 см з нерівним горбистим дном, що підносяться на 1,7 см над дном нерівними краями, межа цього піднесення нечітка. Тканина дна і країв дефекту щільна, білувата, шари стінки кишки в цій ділянці не помітні. Встановіть макроскопічну форму пухлини.

    1. Виразка

    2. Вузол.

    3. Інфільтрат.

    4. Кіста.

    5. Інфільтративно-виразкова форма.

  1. На розтині у хворого в черевній порожнині виявлено близько 2,0 л гнійної рідини. Очеревина тьмяна, з сіруватим відтінком, на серозній оболонці кишок сіруватого кольору нашарування, що легко знімаються. Найвірогідніше це:

  1. *Фібрінозно-гнійний перітоніт

  2. Геморагічний перітоніт

  3. Cерозний перітоніт

  4. Туберкульозний перітоніт

  5. -

  1. Хворий помер при явищах серцево-судинної недостатності. Результати розтину: постінфарктний кардіосклероз, гіпертрофія міокарда і дилатація його порожнин, особливо правого шлуночка. Печінка збільшена, з гладкою поверхнею, на розрізі повнокровна, з темно-червоним крапом на буруватому тлі тканини. Гістологічно: повнокрів'я центральних відділів часточок; в периферичних відділах навколо портальних трактів - гепатоцити в стані жирової дистрофії. Як називаються описані вище зміни печінки?

    1. *Мускатна печінку (хронічне венозне повнокров'я)

    2. Несправжньомускатна печінка

    3. Амілоїдоз

    4. Цироз печінки

    5. Стеатоз печінки

  1. Хворому 65 років проведена операція видалення з печінки круглого утворення (d=9 см) зі щільними волокнистими фіброзними стінками. При розтині останнього всередині знайдено густу, каламутну, жовто-зеленого кольору рідину з неприємним запахом. Мікроскопічно знайдені суцільні поліморфні лейкоцити. Назвати процес за описаною морфологією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]