Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методички УМпс / УМпс 2011 2-3 модуль / 22.06 М ІІІ Практ А.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
367.1 Кб
Скачать

Пояснювальна записка

27.12.2001 р. я потрапив на роботу на годину пізніше початку роботи, бо в моїх домашніх апартаментах стався жахливий ексцес з водопроводом і я був змушений визвати працівника ЖЕКа (сантехніка), котрий півгодини чи навіть 40 хв. ліквідував несправність. Більше цього не буде. Обіцяю.

27.12.2001 Автограф Кузьменко Т.Т.

Б.

Директору Київського коледжу зв’язку

пану Грищенку В.В.

ст. Максима Красовського

Пояснювальна записка

14.10.02 я був відсутнім на першій парі. Тому що рух транспорту, в районі де я проживаю був паралізований.

Рахую, що відсутність мене на занятті була не по моїй вині.

14.10.02 Підпис Грищенко Т.Т.

7. Виправте помилки у фрагментах довідок, поясніть причини помилок.

1. Пан Смагін К.А., як ліквідатор 2-ої категорії, отримав компенсацію по січень 2004 року включно. 2. Довідку видано для подання в Бабушкінський воєнкомат м. Дніпропетровська. 3. Довідка видана для подання за місцем праці. 4. Довідка подана для видання в школу. 5. Видано для пред’явлення по місцю навчання. 6. Видана Каченку П.С. в тім, що він здав квартиру в хорошому антисанітарному стані. 7. Видана Селезенку Георгію Тихоновичу в тім, що він звільнений з роботи на 5 днів. Діагноз – удар лівого коліна правої ноги. 8. Довідка видана Кирилюк Любі Миколаївні, що вона дійсно працює у відпустці по догляду за дитиною. 9. Довідка видана Черенку А.Г. в тім, що він дійсно здав свою шкуру на вичинку в ательє. 10. Довідка видана громадянину Оприщуку Михайлу Івановичу в тому, що його господарство складається з дружини, 3-х дітей, 1 корови, 0,5 га присадибної землі. 11. Пані Атаманчук Ганна Іванівна робить в Виробничо-торгівельному підприємстві “Лісова пісня”, обіймаючи посаду директора, з окладом 1000 гривнів в місяць. Видана для пред’явлення в ЖЕК.

8. Виправте помилки в оформленні документа (усно).

Довідка

Видано Заяць Наталія Андріївна, адрес: вул. В.Винниченко, 15/25. Основний діагноз: міозит шиї. Супутні захворювання:________

На основі яких документів видана справка: ___________________

Видана для пред'явлення за місцем навчання.

Підпис лікуючого лікаря.

9. Виправте помилки в оформленні документа (письмово).

Довідка

Коренко Анатолій Петрович народився 21 квітня 1969 року. Мешкає за адресою: вул. Миропільська, 48, кв. 140.

Начальник ЖЕК Корса М.І.

10. Виправте текст оголошення. Поясніть причини помилок.

А.

ОГОЛОШЕННЯ

На масиві “Дружба” пропало щеня породи такса рижої масті з шкіряним ошийником віком 3-х місяців. Тому, хто знайшов, віддячимо по заслузі. Звоніть по телефону: 999-555 (у любий час).

Б.

ОБ’ЯВА

Шановні батьки!

Не залишайте малечу без доглядання. Не дозволяйте їм гуляти на проїжджих частинах міських вулиць. Переконливе прохання навчати їх дорожній грамоті, адже це може привести до трагічних наслідків. Ваше відношення до правил дорожнього руху – самий кращий приклад дітям.

Транспортно-дорожня служба міста

11. Відредагуйте фрагменти оголошень.

1. Прем’єра нової вистави відбудеться 14 липня 2004 року. 2. Зустріч випускників 1998 року випуску проходитиме в актовому залі школи. 3. Вхід 10 гривень. 4. 25 червня в Оперному театрі відбудеться святковий вечір, присвячений професіональному святу працівників митної служби України. 5. Початок конференції розпочнеться об 10 годині. 6. Кабінет № 37 проводить медогляд для поселення в гуртожитки і в басейн. 7. Сьогодні відбудуться економічні заняття на тему “Стягнення і заохочення за порушення трудової дисципліни”.

12. Відредагуйте текст запрошень.

Соседние файлы в папке УМпс 2011 2-3 модуль