Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP Bykovets (готово).docx
Скачиваний:
95
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
1.43 Mб
Скачать

2.3 Визначення характеристик процесу перевезень

2.3.1 Інформація про маршрут перевезення і країну

Розглянемо процес здійснення міжнародних перевезень вантажів транс-портним підприємством РСП «Київцентраеро» на прикладі перевезення кількох видів вантажу у прямому та зворотньому напрямках з використанням сідельного тягача з напівпричіпом.

Маршрут перевезення: м. Чернівці (Україна) – м. Бремен (Німеччина). Протяжність даного маршруту –1344 км. Маршрут проходить через Польшу. Вантаж, що перевозиться в Бремен – цукерки «Рокко», а в Чернівці – пластівці « Briiggen». Вага вантажу що перевозиться – 20 т., в прямому та зворотньому напрямках.

Характеристика товару, що перевозиться:

Рисунок 2.3 – Товар, що перевозиться.

Кондитерська фірма «Рокко» по виготовленню солодощів - займає досить високу ланку на українському ринку кондитерських виробів. «Рокко» виробляє близько 5% всіх українських солодощів. Відома своїм споживачам ще з 1973 року, заводи знаходиться по таких містах Україні як Харків, Бровари, Вінниця, Чернівці. Продукція заводу сьогодні – предмет гордості українців, завдяки стабільній якості та збереженій українській традиції.

Торгова марка «Bruggen» (Німеччина) є одним з провідних та найбільш динамічно розвиваються виробників зернових в Європі і в усьому світі. Виробник приватної марки «Bruggen» виготавлює продукцію для найбільших європейських і міжнародних роздрібних мереж. Клієнти компаії є національні та міжнародні роздрібні мережі, а також виробників марочних товарів і компаній переробної харчової промисловості. Торгова марка Bruggen володіє унікальною особливістю рекламувати сама себе, представляючи зразок співвідношення «ціна-якість». Сировина для виробництва продукції ТМ Bruggen відбирається самим ретельним чином і проходить інспекцію в спеціальній лабораторії. Готова продукція піддається регулярним перевіркам сільсько-господарської палати Schleswig-Holstein. Також продукція ТМ Bruggen має високу харчову цінність, достаток вітамінів і корисних мінеральних речовин.

Характеристика країн відправлення та призначення:

Інформація про країну відправлення (Україна)

Площа країни становить 603 628 км², розташована у центрі Східної Європи. Вона має спільні сухопутні державні кордони з Білоруссю на півночі, з Польщею на заході, зі Словаччиною, Угорщиною, Румунією і Молдовою на південному заході та з Росією на сході. Південь України омивається Чорним та Азовським морями. Морські кордони вона має з Румунією та Росією. Україна — промислово-аграрна країна. Вона є одним з провідних експортерів деяких видів сільськогосподарської продукції і продовольства, зокрема, соняшникової олії. Народно– господарський комплекс країни включає такі види промисловості як важке машинобудування, чорна та кольорова металургія, суднобудування, автомобілебудування, авіабудування, виробництво техніки, обладнання для електростанцій, нафто – газової та хімічної промисловості. Україна є потужним виробником електроенергії. Налагод.жено виробництво ракетоносіїв, супутників та обладнання для дослідження космосу. Україна є значним виробником зброї — танків, військово-транспортних літаків, зенітно-ракетних комплексів, оптичного обладнання.

Ціна на дизельне палив – 20.50 грн. станом на 19 травня 2015 року.[16]. Товар, який експортується з України в Німеччину - цукерки. Відноситься до 2 класу вантажів,, γст = 0,8.

Інформація про країну призначення (Німеччина) Німе́ччина (нім. Deutschland) — країна в Центральній Європі, демократична федеративна республіка. Офіційна назва — Федерати́вна Респу́бліка Німе́ччина (нім. Bundesrepublik Deutschland) Скорочено — ФРН (BRD). Складається з 16 федеральних земель. Столиця і найбільше місто країни — Берлін. Займає площу 357 021 км². Населення — 81,8 мільйонів осіб. Член Європейського Союзу та НАТО. Країна з найбільшою кількістю населення і найбільшим рівнем економіки в Європейському союзі.

Країна має четверту найбільшу у світі економіку за ВВП і п'яту найбільшу за паритетом купівельної спроможності. Це другий найбільший у світі експортер та третій найбільший у світі імпортер товарів. Країна досягла дуже високих стандартів життя і має всебічну систему соціального забезпечення.

Німеччина — одна з високорозвинених країн світу. Вона посідає перше місце в Європі за кількістю виробленої промислової продукції. Провідне місце в економіці займають електронно-технічна, машинобудівна, гірнича, мета-лургійна, хімічна, харчова, суднобудівна, текстильна, нафтопереробна галузі промисловості.

Німеччина імпортує продукцію машинобудівної, харчової, легкої та важкої промисловості. Головними партнерами Німеччини з імпорту є країни ЄС 52%, США 9%, Японія 5%.

Водночас Німеччина експортує машинобудівну продукцію, автомобілі, хімічну продукцію, метали та вироби з металу, продукти харчування, текстиль. Головними експортними партнерами Німеччини є країни Європейського Союзу 56%, а також США 10% та Японія 2%.

Проїзд по всім дорогам Німеччини на даний момент безкоштовний, але передбачена спеціальна плата за проїзд мостами, тунелями та поромами.

Також знімається дорожній збір з вантажних автомобілів загальною масою більше 12 т за проїзд по автобанам, який залежить від екологічного класу автомобіля та кількості осей і розраховується з врахуванням відстані поїздки. Середня вартість проїзду для даного автомобіля Iveco EuroTech MP440E42 з напівпричепом Ackermann FRUEHAUF FSMX 135 становить €0.2/км. [32, 37] Платні об’єкти: тунель Warnowtunnel – €3.40 в зимовий період, €4.60 - в літній для вантажних автомобілів, тунель Herrentunnel – €2.70. [15]. Маршрут не пролягає через ці об’єкти.

Вартість дизельного пального станом на 20 травня 2015 р. - €1.22. [16].

Заборонено вивезення пального: при проходженні на автомобілі в запасній каністрі повинне бути не більше 10 л.

Середня вартість гостьової візи в Німеччину на 14 днів - €260.

Середня вартість стоянки в Німеччині складає €1.50/год., €4-5 на добу.

Курс валют станом на 20 травня 2015 р. - USD – 20,58; EUR – 23.63; RUB – 0.32 [17].

Товар, який експортується з Німеччини в Україну – вівсяна крупа. Відноситься до 2 класу вантажів, γст = 0,7.

Крім того маршрут пролягає транзитом через Польщу:

Польща. Населення Польщі становило 37 774 078 осіб. Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування Польщі становить 412,264 км. З них дороги з твердим покриттям - 280,401 км. Протяжність автомагі-стралей (Autostrady, позначаються літерою А) становить 1,566 км.

В останні роки в Польщі розгорнуто широкомасштабне будівництво нових автомагістралей і ремонт вже існуючих. Тут ви можете подивитися інформацію про ремонт та будівництво автомобільних доріг в Польщі станом на лютий 2015 року. У Польщі передбачена плата за використання автомо-більних доріг в залежності від пройденої відстані. Відрізок Автостради А-4 Краків - Катовіце - 2 оплати по 24,50 PLN - при в'їзді і виїзді з траси. За проїзд можна сплатити лише готівкою або кредитною картою. [24]

Ввезення пального:

Дозволяється ввезення пального в паливних баках автотранспортних засобів, встановлених відповідно до інструкції заводу – виробника та техно-логічно напряму пов’язаного з двигуном, в кількості 600 літрів.

Всі сполучені транспортні засоби і автопоїзди , обладнані холодильними системами можуть імпортувати додаткові 200 літрів палива в баці оригінальної холодильної установки. [26]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]