Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP Bykovets (готово).docx
Скачиваний:
95
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
1.43 Mб
Скачать

1.8 Технологія процесу доставки вантажів у міжнародному сполученні

Технологічний процес доставки вантажу автомобільним транспортом, складається з наступних елементів:

- подача транспортного засобу (ТЗ) під завантаження;

- завантаження ТЗ;

- оформлення товаросупроводжувальної документації на перевезення вантажу;

- митне оформлення вантажу (для міжнародних перевезень і внутрішніх перевезень вантажів під митним контролем);

- перевезення вантажу по території України (для внутрішніх перевезень, експортних та імпортних перевезень, перевезень між третіми країнами з транзитом через територію України);

- зупинки ТЗ для відпочинку водія (екіпажу) від керування при виконанні перевезень вантажу;

- виконання процедур, пов'язаних з перетином державних кордонів (для міжнародних перевезень);

- перевезення вантажу по території іноземних держав (для міжнародних перевезень);

- митна очистка вантажу (для міжнародних перевезень і внутрішніх перевезень вантажів під митним контролем);

- вивантаження ТЗ.

Це основні елементи перевезення вантажу, сюди не увійшли операції, пов'язані з підготовкою ТЗ та екіпажу до рейсу, заїзди для заправки ТЗ пальним та на мийки, простої ТЗ в чергах у вантажовідправника і вантажоодержувача, митницях, прикордонних переходах тощо.

1.8.1 Товаротранспортна документація при міжнародних перевезеннях вантажу

При виконанні перевезень необхідна наступна документація:

а) договір - це письмова угода між перевізником і замовником транспорту на перевезення певного виду вантажу. Його складають на певний проміжок часу і в ньому обумовлюються всі вимоги як зі сторони перевізника, так і зі сторони замовника, а також відповідність сторін.

б) заявка - це документ, який подається в письмовій формі на перевезення вантажу і реєструється диспетчером. Заявка подається перевізнику у термін, визначений договором, але не пізніше як за 5 днів до перевезень.

в) подорожній лист - документ, в якому вказується прізвище водія, людей, які супроводжують вантаж, марка автомобіля, причепа або полу-причепа, їх державні номери. Вказується, також, графік роботи автомобіля та водія, витрати пального, завдання водієві, а також підписи водія, механіка, диспетчера та інших. На зворотній стороні подорожнього листа вказується послідовність виконання завдання.г) Товаротранспортна накладна (ТТН) - один з додатків до подорожнього листа, в якому вказується П., І., по-б. водія, вид перевезень, назви автопідприємства, замовника, вантажовідправника, вантажоодержувача, пункти навантаження / розвантаження, назва та адреса переадресування, наявність і кількість причепів, їх державні номери. Документ має графу, в якій вказується номенклатура, назва продукції, товару або № контейнера, кількість, ціна та інше. Також вказується сума відпущеного товару, посада і підпис особи, яка дозволяє відпуск; дається інформація про вантаж, тару, пломбування, прізвища, посада і підписи експедитора, людини, яка прийняла вантаж, одержувача. Також є графа «вантажно-розвантажувальні операції», в якій, відносно операції (навантаження або розвантаження), вказуються виконавці роботи, спосіб операції (ручна, наливочна, механічна тощо), час прибуття, вибуття, простою та інше.

е) Книжка МДП - це документ для спрощення транзиту перевезення

вантажів під митними пломбами і печатками в міжнародному сполученні.

7) сертифікати, інвойси

8) ліцензійна картка - це дозвіл на в'їзд, транзит

9) свідоцтво про допуск до перевезень під митними пломбами і печатками

10) зелена картка, страховка (вантажу, водія)

11) посвідчення водія

12) паспорт, віза

13) шайби тахографу.

Перелік документів, необхідних для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

1.9 Висновок до розділу 1

1.Встановлено, аналіз діяльністі підприємства «Київцентраеро» , організаційну структуру та діяльність кожного її елемента. Виявленовитрати підприємства таосновні техніко-експлуатаційні і фінінсові показники підприємства також виявлено динаміку вантажопотоків за 2010 – 2014 роки в тис.тон. РСП «Київцентраеро» успішно функціонує на ринку України вже більше більше 15 років та спеціалізується на декількох основних видах діяльності.

2.Виявлено, що діяльність транспортної компанії «Київцентраеро»зо середжена на наданні послуг з перевезення автопоїздами – основна спеціалізація підприємства. Це дає можливість досягти професіоналізму та високого рівня якості послуг у конкретній сфері, тому підприємство має досить високий попит на перевезення. Завдяки чітко налагодженій діяльності компанія«Київцентраеро»постійно вдосконалюється, працює над розширенням та оновленням рухомого складу, що дає досить конкретний прибуток.

2 ДОСЛІДЖЕННЯ ІСНУЮЧОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОСТАВКИ ВАНТАЖІВ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]