Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BO (1).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
527.36 Кб
Скачать

2.1. Зміст курсової роботи

Метакурсової роботи – отримання навичок складання звітності підприємства. Для цього слід навчитися розробляти облікові регістри: розрахункові таблиці, оборотну відомість, бухгалтерські рахунки; складати сальдово-оборотну відомість і за її допомогою − звітність.

Обєкт обліку Ви обираєте самостійно. Це може бути підприємство, яке займається промисловою діяльністю або надає послуги. Всівихідні дані, що характеризують його роботу, Ви обираєте самостійно за винятком тих, які регламентовані завданням на курсову роботу (див. Додаток 2). Вам необхідно скластимісячнузвітність підприємства.

Курсова робота складаєтьсяз титульного листа, завдання на курсову роботу, реферату, змісту, вступу, короткої характеристики підприємства, аналітично-розрахункової частини, синтетичного обліку, звітності, висновків, переліку посилань.

Реферат призначений для ознайомлення з курсовою роботою. На початку слід указати обсяг курсової роботи, кількість частин, таблиць, кількість джерел згідно з переліком посилань. Текст реферату включає дані про об’єкт обліку, мету роботи, її результати. Він закінчується ключовими словами (до 5 слів). Реферат повинен уміститися на одній сторінці.

Зміст включає назви всіх розділів і підрозділів роботи з нумерацією сторінок, із яких починається відповідний розділ (підрозділ).

У вступі до курсової роботи необхідно викласти значення фінансової звітності як для працівників підприємства, так і для зовнішніх користувачів: кредиторів, інвесторів, постачальників тощо; необхідно сформулювати мету та завдання курсової роботи. Його обсяг становить до 2 сторінок.

В короткій характеристиці підприємстванеобхідно вказати, яким видом діяльності воно займається, яку виготовляє продукцію, чи які послуги надає. Треба визначитися з місячним обсягом виробництва, чисельністю працюючих. Остання повинна бути не менше трьох осіб. Тут же треба навести баланс підприємства на початок звітного місяця.

Аналітично-розрахункова частинамістить розрахунки до синтетичного обліку діяльності підприємства та складається з таких пунктів:

  1. Облік придбання матеріальних цінностей (поповнення виробничих запасів).

  2. Облік використання виробничих запасів.

  3. Облік виплати заробітної плати.

  4. Облік нарахування заробітної плати, відрахувань на соціальні заходи, утримань із заробітної плати.

  5. Облік амортизації (зносу) основних засобів.

  6. Облік доходу від реалізації продукції (надання послуг).

  7. Облік собівартості готової та реалізованої продукції (послуг).

Кожний пункт аналітично-розрахункової частини необхідно розпочинати з таблиць вихідних даних. Далі необхідно викласти методику розрахунків та самі розрахунки. Бухгалтерські проведення в цій частині курсової роботи наводити не потрібно.

Частина курсової роботи “Синтетичний облік”складається з оборотної відомості (зведення господарських операцій, що здійснені протягом місяця), фактичного кошторису використання прибутку і бухгалтерських рахунків.

Розрахунки, які Ви зробите в аналітично-розрахунковій частинні роботи, і записи в регістрах синтетичного обліку виконуються паралельно, тобто, розрахувавши, наприклад, вартість придбаних матеріальних цінностей для виробничих потреб, необхідно зразу зробити записи в оборотній відомості і на відповідних бухгалтерських рахунках.

В розділі “Звітність” наводиться сальдово-оборотна відомість, калькуляція собівартості виготовлення продукції (надання послуг), баланс, звіт про фінансові результати.

Висновки містять оцінку одержаних результатів діяльності підприємства за звітний місяць.

Перелік посилань дається в порядку послідовності їх використання. Відомості про посилання наводяться згідно з діючими вимогами бібліографічного опису документа.

Текст на аркуші паперу розміщуйте, дотримуючись таких розмірів від краю: ліворуч, знизу й згори – не менше 20 мм; праворуч – 10 мм.

Нумерація сторінок курсової роботи повинна бути послідовною з першої до останньої сторінки. Першою сторінкою є титульний лист. Номери сторінок проставляйте арабськими цифрами в правому верхньому куті без крапки.

Таблиці розміщуйте після першого звернення до них по тексту. При переносі таблиці заголовок не повторюється, при цьому графи нумерують, нумерація повторюється на наступній сторінці і над нею розміщують слова “Продовження таблиці” з указанням номера.

Таблиці нумеруйте в межах розділу арабськими цифрами, наприклад:

Таблиця 2.1

Розрахунок первісної вартості використаних виробничих запасів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]