Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив WinRAR / Всі питання.docx
Скачиваний:
53
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
154.13 Кб
Скачать

40. Методика вивчення теми «Споживач в економіці: його поведінка та особливості вибору».

Тема 3 «Споживач в економіці: його поведінка та особливості вибору»

вивчається в 10 класі (на тему виділяється 7 год) в розділі «Фундаментальні поняття економіки». На дану тему виділяються дві лабораторні роботи.

Мета уроку: показати, що споживач є основним суб’єктом сучасної економіки; з’ясувати зміст потреб і їхню класифікацію; з’ясувати відмінність понять «потреби» і «споживчі блага»; з’ясувати причини безмежності потреб, структуру споживчих благ; формувати логічність і послідовність у викладенні своєї думки; виховувати економічне мислення та розвивати допитливість і самостійність.

Вимоги до учнів:

  • знати, чому споживач є основним суб’єктом сучасної економіки, зміст закону спадної граничної корисності та правило оптимізації корисності споживача

  • розуміти причини безмежності потреб та обмежених можливостей їх задоволення

  • розрізняти споживчі блага за критерієм задоволення різних потреб, класифікації потреб

  • вміти розрахувати загальну та граничну корисність від споживання та той обсяг споживання, який забезпечує оптимізацію корисності

Під час викладання теми можна використовувати такі методи: розповідь, бесіда(«мозковий штурм»), наочні методи (ілюстрація, демонстрація), практичні завдання.

41. Методика вивчення теми «Проблема обмеженості ресурсів та

вибору виробника».

Тема4 «Проблема обмеженості ресурсів та вибору виробника»вивчається в 10 класі (на тему виділяється 8 год) в розділі «Фундаментальні поняття економіки». На дану тему виділяються одна лабораторна робота.

Мета уроку: з’ясувати зміст і наслідки обмеженості виробничих ресурсів та шляхи зростання виробничих можливостей; навчити розрізняти повну та неповну зайнятість ресурсів і повний та неповний обсяг виробництва; розвивати логічність і послідовність у викладенні своєї думки; виховувати бережливе ставлення до ресурсів.

Вимоги до учнів:

  • знати, чому виробничі ресурси є обмеженими, як поводить себе виробник за цієї ситуації та зміст закону спадної продуктивності факторів виробництва

  • розуміти, що таке раціональний виробник

  • розрізняти повну та неповну зайнятість ресурсів,

  • уміти побудувати криву виробничих можливостей за конкретними даними.

Під час викладання теми можна використовувати такі методи: лекція, наочні методи (ілюстрація, демонстрація), практичні завдання.

42. Методика вивчення теми «Економічні системи. Особливості економічного кругообігу».

Тема 5 «Економічні системи. Особливості економічного кругообігу» вивчається в 10 класі (на тему виділяється 7 год) в розділі «Фундаментальні поняття економіки».

Мета уроку: з’ясувати, що таке економічна система; ознайомити з основними елементами економічних систем; розширити знання учнів про форми власності, що існують в Україні; продовжити формувати логічність і послідовність у викладенні власної думки; розвивати економічне мислення; виховувати допитливість і самостійність.

Вимоги до учнів:

  • знати, що лежить в основі розмежування економічних систем

  • розрізняти принципи організації ринкової, командної та мішаної економіки

  • визначати переваги та обмеження конкретної економічної системи

  • характеризувати основні етапи економічного кругообігу

  • пояснювати, які ознаки української економіки свідчать про її перетворення у ринкову

Під час викладання теми можна використовувати такі методи: пояснення, практичні (вправи,практичні завдання).

Соседние файлы в папке Архив WinRAR