Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответы.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.77 Mб
Скачать

6. Спортландия, сценарій проведення дня здоров’я для дітей старшого дошкільного віку

Сценарій проведення дня здоров'я для дітей старшої групи, тема: «Спортландия»

Автор Давидова Світлана Олексіївна

Програмний зміст:

Формувати рухову активність дітей Зміцнювати фізичне здоров'я дітей. Підвищувати опірність до простудних захворювань Закріпити фізичні вміння й навички, отримані раніше. Захоплювати дітей спортивними іграми, фізкультурою Створювати умови для фізичної розрядки дітей Виховувати в дітей добрі й дружні взаємини

Ранок:

Ранкова гімнастика «Гном»

1. «Гном спить» - і. п.: лежачи на боці. Згорнутися калачиком. (6 р.) 2. «Гном прокидається» - і. п.: те ж. Витягнути руки й ноги, повернутися в і. п. (7 р.) 3. «Гном позіхає» - і. п.: лежачи на спині, руки уздовж тулуба. Руки розвести в сторони, широко розкрити рот. (7 р.) 4. «Гном перевертається в постелі» - і. п.: те ж. Повороти з боку на бік. (7 р.) 5. «Гном потягується» - і. п.: сидячи на колінах, руки на поясі. Руху руками нагору-долілиць, встаючи на коліна (7 р.) 6. «Гном умивається» - і. п.: коштуючи на колінах. Повороти вправо й уліво, руху руками як би «загрібаючи воду» до особи. (7 р.) 7. «Гном витирається» - і. п.: коштуючи, ноги на ширині плечей, руки на поясі. Полуприседи, руху руками перед особою нагору-долілиць, як би витираючись рушником.( 7-8 р.) 8. «Гном іде снідати» - і. п.: напівприсівши, руки опущені долілиць. Ходьба на місці з рухами рук. ( 6-7 р.) 9. «Гном сідає» - і. п.: коштуючи, руки на ширині плечей, руки зігнуті вище колін. Присідання. ( 2 заходи по 4 рази). 10.»Гном стрибає» - і. п.: коштуючи, руки на поясі. Стрибки на двох ногах. (2 заходи по 8 р.). 11. Ходьба із вправою на відновлення подиху.

Спостереження за ростомером

Що це? Для чого потрібний ростомер? Запропонувати дітям виміряти їхній ріст. Запросити з ясельної групи трохи дітей і виміряти їхній ріст. Чий ріст більше? Чому? Що необхідно людині для росту?

Бесіда про здорове харчування

Ціль: уточнити знання дітей про травлення і його значення для росту й здоров'я. Щоб бути здоровим, сильним, боротися з мікробами й не піддаватися хворобам, потрібно їсти вітаміни. Вітаміни як солдати охороняють наш організм від злих шкідливих мікробів і різних хвороб. Але є їжа, що шкідлива нам. Чіпси, сухарики, газована вода як сміття осідають усередині. І коли людина ковтає тістечко, цукерки, печиво, морозиво, ви не уявляєте собі, яка тривога відбувається в шлунку. Адже як не квапиться шлунок, він не встигає впоратися з величезною кількістю важкої для нього їжі. Отоді-те й починає боліти живіт. Але є їжа, що любить шлунок і легко з нею справляється. Це овочі, фрукти, каші. Їжте корисну їжу, не переїдайте, не забувайте про вітаміни, і тоді, виростете більшими й здоровими.

Дидактична гра « Корисно-Шкідливо»

На великому аркуші паперу (дошці) зображені різні продукти харчування (овочі, цукерки, фрукти, чіпси, молоко, газований напій у пляшці, риба, морозиво, яйця, чорний хліб і т.п.). Діти обводять зеленим маркером те, що корисно. Вихователь пояснює чому не можна є чіпси й іншу шкідливу їжу, чому насолоди потрібно є помірковано.

Психогимнастика «Щоб ти здоровим ріс, ніколи не вішай ніс»

У кожної людини буває гарний і поганий настрій. Як довідатися яке в людини настрій? По особі, поводженню. Гра «Маска». Вихователь пропонує дітям зобразити на особі різні почуття й емоції. Робота дітей із дзеркалами. Поганий настрій не дозволяє нам бути веселими, бадьорими, здоровими. Щоб позбутися від поганого настрою можна покидати м'яч об стіну, пом'яти в руках пластилін. А ще простіше - посміхнутися! Ігрова вправа «У кого яка посмішка». У ледарів у спокої Настрій погане. Справою нехай вони займуться, Отоді й засміються.