Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответы.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.77 Mб
Скачать

Індивідуальна робота з дітьми по малюванню

Запропонувати дітям для розфарбовування сторінки з альбому для розфарбовування «Спорт». Ціль: удосконалювати навички рівномірного зафарбовування, використання натиску на олівець для посилення кольору, розвивати дрібну моторику кистей рук.

Рухливі ігри:

«Займи стільчик» (біг навколо стільців, розвиток швидкості реакції), «Змія» (перепригивание через скакалку), «Струмочок» (ходьба, перебудування).

Настільно-друкована гра «Що таке добре й що таке погано?»

Ціль: продовжувати вчити дітей аналізувати вчинки, оцінювати їх. Розвивати увага, спостережливість. Виховувати потреба бути чистим, охайним, здоровим.

Заняття:

Ознайомлення з навколишнім світом і аплікація. Тема: СпортландияПрогулянка:

Спостереження за спортивним устаткуванням ігрових площадок

Запропонувати дітям назвати спортивне встаткування на своїй і сусідніх ігрових площадках. Як використовувати це встаткування? Які правила безпеки потрібно пам'ятати під час ігор на спортивному встаткуванні?

Дидактична гра «Так небезпечно, чи ні?»

Діти слухають питання й відповідають або «Можна!», або «Небезпечно!». 1. Підштовхувати идущего по колоді поперед тебе? 2. М'яко зстрибувати на дві ноги з невеликої висоти? 3. Залазити по різних драбинках на самий верх, коли поруч немає дорослого? 4. Пробігати біля гойдалки, що розгойдуються? 5. Бігати на рівних площадках?

Сюжетно-рольова гра «Сім'я».

Запропонувати дітям сюжет для обігравання: «Батьки й діти відправляються в похід». Спонукувати дітей використовувати діалогічне мовлення в ході гри, предмети-заступники. Розвивати фантазію, мовлення.

Фізкультура на повітрі

(Конспект заняття в додатку №2)

Рухливі ігри:

«Вище ноги від землі» (біг, запригивание й зстрибування), «Лов мавп» (біг, лазіння по гімнастичній стінці).

Індивідуальна робота з дітьми по розвитку зв'язковий мовлення

Тема: «Складання оповідань із особистого досвіду на тему «Як моя сім'я виїжджала на відпочинок». Друга половина дня:

Гімнастика після сну «Сімейство хом'ячків»

1. «Сон хом'ячків». У своїй норці, згорнувшись калачиком, спить маленький незграбний хом'ячок. Він ліниво повернувся на спину й гарненько потягнувся, глибоко зітхнув. И. п.: лежачи на правому боці, коліна підтягнуті до живота, руки під щокою, очі закриті. 2. «Хом'ячок потягнувся». Всього його руху дуже м'які, небагато сонні. И. п.: лежачи на спині, руки уздовж тулуба, потягнути носки вперед, руки відвести назад. ( 3-4 р.) 3. «Що за шум?». От чуйні вушка хом'ячка услихали якийсь шум. Що там таке? И. п.: те ж. Повороти голови вправо-уліво (малюємо дугу) - прислухається хом'ячок. (6 р.) 4. «Скоріше з норки». Усе в порядку, настав час виходити з норки. И. п.: лежачи на спині, руки уздовж тулуба. Ізвиваючись, рухати всім телом. а) «Передні лапки». И. п.: те ж. Підняти руки нагору й, по черзі згинаючи їх у ліктях, проводити по всій довжині руки. ( 4-5 р.) б) «Бочок». И. п.: те ж. Долоні одночасно сковзають із боків нагору-долілиць. (6 р.) в) «Задні лапки». И. п.: те ж. Зігнути ноги в колінах, підтягти їх до живота, обхопити руками, повернутися в і. п. (6 р.) 5. «Хом'ячки грають у прятки». И. п.: лежачи на животі, опора на зігнуті в ліктях руки. Піднятися на витягнуті руки, не відриваючи нижньої частини тулуба від ліжка. (5 р.) 6. «Хом'ячок гріє животик». И. п.: сидячи на п'ятах, упор руками позаду. Прогнути тулуб уперед, піднятися, повернутися в і. п. (6 р.) 7. «Хом'ячок здоровається із сусідами». И. п.: коштуючи на колінах, руки на поясі. Повороти вправо-уліво з нахилами голови. (6 р.) 8. «Хом'ячки граються». И. п.: коштуючи на підлозі біля ліжка, руки опущені уздовж тулуби. Нахили тулуба вправо-уліво з ковзанням рук долілиць-нагору. (8 р).