Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт(Лубни).doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
30.39 Mб
Скачать

Тема: Ознайомчий день.

Теоретична частина.

Сьогодні Лубни — значний промисловий і культурний центр. Найбільші підприємства: заводи «Лічмаш», «Лубнифарм», «Автомаш», м'ясокомбінат, молокозавод, цегельний завод, заводи «Комсомолець» та «Шліфверст» (колишній «Комунар»), меблевий комбінат, хлібозавод. Але з 1992 року в місті починається глибока соціально-економічна криза, падає виробництво та життєвий рівень населення. У наш час більшість підприємств міста у руїні. Стабілізації економіки, соціальної сфери й рівня життя в місті не спостерігається.

У місті виробляють 45 видів морозива, лубенський хліб відомий в усій Україні, добре знають у столиці та інших містах лубенську цеглу..

Навчальні заклади: 10 загальноосвітніх, технікуми (коледжі): лісовий та бухгалтерського обліку; техшкола Південної залізниці, художня і спортивна школи, медучилище, музична школа, Лубенський професійний ліцей.

Місто має свою футбольну команду ФК «Лубни». Вона володар Кубка Полтавщини — 2005/06 та 2006/07 років, другий призер чемпіонату області 2005/06, третій призер — 2006/07 та 2007(осінь). Волейбольний клуб «Фаворит» в 2010 р. здобув право грати в Супер-лізі України. Наступна мета волейболістів — єврокубки! Виходить газета «Лубенщина», рекламно-інформаційний тижневик «Вісник».

Є галерея мистецтв, краєзнавчий музей, кінотеатр «Київська Русь», міський Будинок культури.

Місто вважається «літературною столицею області».

Д ень міста — 18 вересня.

Практична частина.

Ввечері цього дня ми прибули до міста Лубни на спортивно-оздоровчу базу НПУ ім. М. П. Драгоманова "Сула". Ознайомилися з територією бази та околицями (нам показали де знаходяться їдальня, туалет, душ, річка, гора та інше). Поселилися в будиночках.

Тема: Правила техніки безпеки. Природні ландшафти.

Теоретична частина.

Природні ландшафти - ландшафти, в які не втручалася людина. Таких ландшафтів на Землі дуже мало.

Природний територіальний чи акваторіальний комплекс, що є генетично однорідною ділянкою з однотипними: геологічною будовою, рельєфом, гідрокліматичним режимом, поєднанням ґрунтів і біоценозів. Сучасні ландшафти зазнають змін у процесі діяльності людини. Ландшафт досліджується ландшафтознавством.

Практична частина.

Цього дня нам нагадали правила техніки безпеки та поводження у воді, лісі та в інших місцях, де ми побуваємо за час проходження практики.

В цей день Олександр Миколайович Гармата повів нас на ознайомчу екскурсію по базі та за її межі. Ми побували на горі, де побачили багато видів лікарських та інших видів рослин. Також ми побували на річці Сулі.

Тема: Рекреаційні ландшафти. Дендропарк Лубенського Лісотехнічного коледжу

Мета роботи: ознайомитися з типологією, класифікацією ландшафту; навчитися визначати основні елементи екосистем та їх взаємозв’язків; освоїти використання знань щодо застосування оптимізації стану лісових антропогених ландшафтів.

Теоретична частина.

Рекреаційний ландшафт - підтип антропогенного ландшафту; геотеритріальна система, в якій тісно взаємопов'язані природні і антропогенно-техногенні елементи; підтип географічних систем, що беруть участь у відтворенні ресурсів та умов природного середовища, психофізичної енергії населення та виступають як об'єкт охорони середовища, що оточує людину, і раціонального використання природних ресурсів. Якості рекреаційних ландшафтів зумовлені природними і антропогенними факторами; рекреаційний ландшафт формується під впливом діяльності людини, одночасно зберігає природний характер, підпорядковується природним закономірностям і характеризується "антропогенним змістом" у вигляді культурних рослин, змінених якостей грунту, режиму підземних та поверхневих вод, наявністю геотехнічних систем та інженерних споруд. Суттєвою особливістю рекреаційного ландшафту є складне поєднання процесів природної самоорганізації та керування з боку людини, наявність у складі ландшафтів елементів соціальної сфери.

Практична частина.

Цього дня ми побували у Лубенському Денропарку. Цей парк створили та засадили студенти Лубенського Лісотехнічного коледжу.

Серед представників рослин у дендропарку можна виділити такі види дерев: береза черешчата та береза повисла, дуб, граб, каштан кінський, робінія псевдоакція, айлан, в'яз, кущ справжньої акації, клен гостролистий, явір, іль, сосна, ялина, горіх чорний, клен-явір (псевдо платан (відлущування кори)).

Під час екскурсії ми трохи вийшли за територію дендропарку і побачили місцеве сміттєзвалище. Негативні сторони роботи цього сміттєзвалища: відсутність сортування, розміщене на верхівці пагорба, немає гідроізоляції.