Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Звіт

.docx
Скачиваний:
67
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
17.74 Кб
Скачать

8. Звіт про проходження пропедевтичної практики.

У звіті необхідно висвітлити:

  • місце та умови проходження практики,

  • зміст практичної роботи та її стислий аналіз,

  • знання, уміння, навички, придбані та вдосконалені під час практики,

  • труднощі, що виникли у процесі практичної діяльності,

  • пропозиції щодо вдосконалення процесу практичної підготовки студентів.

Я, Чижевська Анна Володимирівна, проходила пропедевтичну практику в ДНЗ № 661 м. Києва з 17.03.2014 по 13.04.2014 року у різновіковій групі № 10. В ДНЗ діє 11 груп, які працюють за 10,5 годинним режимом. У ньому перебувають діти від 2-го до 6-го року життя. Заклад знаходиться в двохповерховій будівлі, оснащеній фізкультурним та двома музичними залами. В кожній групі є індивідуальні ігрові майданчики, які обладнані спортивними драбинами різної висоти, гіркою, дугами, пісочницями. Майданчик також озеленений різними насадженнями. Дошкільний навчальний заклад працює за технологією психолого - педагогічного проектування (Технологія П3) та Базовим компонентом.

Технологія П3 спрямована на створення умов повноцінного життя та життєдіяльності дитини. За період проходження пропедевтичної практики мною було проведено заняття з різних розділів програми для даних вікових груп. Кількість занять відповідало кількості запланованих у плані. Протягом практики мною був підібраний матеріал тези доповіді консультації для батьків, розроблено заняття для даної вікової групи, виготовлено атрибути до рухливих ігор «Чижик», «Хитра лисиця», брала участь у проведенні свята у вигляді спортивної розваги. Скала індивідуальний та орієнтовний календарний план навчально-виховної роботи, за яким працювала протягом усієї практики. Провела заняття з розвитку мови, зображувальної діяльності та цільову прогулянку. Щоб придати увагу думці кожної дитини, в роботі з вихованцями використовувала різновид групового обговорення певної проблеми, давала можливість висловитись кожній дитині.

Під-час практики я отримала чималий досвід роботи з дошкільниками та неймовірне задоволення від співпраці з педагогічним колективом. Практика в ДНЗ допомогла мені здобути практичні уміння та навички. Я вчилась проводити заняття різних типів, використовуючи надбані в університеті знання та інноваційні методи навчання. Ця практика поглибила і закріпила мої знання з фахових педагогічних дисциплін, привила вміння проводити навчально-виховну роботу з дітьми дошкільного віку.

Працюючи з дітьми, я помітила, що в групі панує доброта, щирість, дружні відносини, хоча і не обходилось без конфліктів, які швидко вирішувались.

Як майбутній педагог-вихователь, я намагалась творчо, доступно, зрозуміло, на користь дітям застосувати прийоми навчально-виховного характеру у грі, на заняттях, на прогулянці. Вкінці моєї практики мені було важко розлучатись з дітьми, до яких я дуже звикла.

На початку моєї практики у мене були труднощі з умінням приділяти увагу всім дітям одночасно. Але на кінець практики я здобула ці навики і вправно приділяла свою увагу одночасно всім дітям.

Я вважаю, що потрібно більше часу для практичної підготовки студентів. Адже,

У процесі педагогічної практики є можливість певною мірою осмислити

педагогічні явища і факти, закономірності і принципи навчання і виховання,

оволодіти професійними уміннями, досвідом практичної діяльності.

Підводячи підсумок практики, можна із впевненістю сказати, що перебування на практиці в дошкільному закладі №661, принесло мені не лише приємні емоції, але й збагатило мій педагогічний досвід новими та необхідними знаннями для даної професії педагога-вихователя.