Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт(Лубни).doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
30.39 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України

Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова

Інститут природничо-географічної освіти та екології

Кафедра екології

Звіт з ландшафтно-екологічної практики

Підготувала Бригада :

Данілейко Дмитро

Коржинівський Олександр

Маринченко Олександра

Щербина Маргарита

Київ – 2013

Тема. Настановча конференція. Правила техніки безпеки.

Теоретична частина.

Ландшафтно-екологічна практика організовується та проводиться з метою узагальнення набутих знань, набуття певних навичок організації та роботи.

Планування роботи під час практики. Правила оформлення звіту і щоденника з польової практики. Фото, газета з відомостями про практику, бажано відео звіт.

Проведено інструктаж з техніки безпеки.

Техніка безпеки під час проходження практики:

1. Правила пожежної безпеки.

2. Правила дорожнього руху.

3. Правила поводження з електричними приладами.

4. Правила поводження під час аварійних ситуацій.

5. Правила поводження під час стихійних лих.

6. Правила техніки безпеки при виконанні певних видів робіт та під час роботи з небезпечними речовинами.

7. Поведінка у лісі.

8. Безпека і поведінка на воді та біля води.

9. Правила техніки безпеки під час екскурсій.

Під час проходження практики потрібно дотримуватися правил пристойної поведінки, виконувати розпорядження керівника практики, дотримуватися розпорядку дня, в разі поганого самопочуття повідомити керівника.

Оформлення щоденника і звіту з польової практики: щоденник ведеться протягом практики, оформлюючи кожен день. По закінченню практики потрібно здати звіт і щоденник.

Тема. Екскурсія до київського Будинку Природи. Виставка криветок.

КП “Київський міський Будинок природи” є міським центром екологічного виховання киян, який тісно співпрацює з Постійною комісією Київради з питань екологічної політики, Управлінням охорони навколишнього природного середовища виконавчого органу Київради (КМДА), Головним управлінням контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном м. Києва, Державним управлінням екології та природних ресурсів в м. Києві, Комунальним об’єднанням “Київзеленбуд”, Державним комунальним підприємством “Плесо”, Головним управлінням освіти і науки в м. Києві, НЕНЦ учнівської молоді, Київським Палацом дітей та юнацтва, Київською міською організацією УкрТОП та іншими громадськими екологічними об’єднаннями.

Основною метою створення Підприємства є проведення просвітницької і виховної природоохоронної роботи, пропаганда охорони довкілля і раціонального використання природних ресурсів, реалізація соціально-економічних, професійних та творчих інтересів жителів міста Києва.

На базі Будинку природи працює постійно діюча виставка акваріумних риб та рослин, проходять заняття любительських секцій для дорослих: кімнатних рослин, кактусів та інших сукулентів, лікарських та рідкісних декоративних рослин, проводяться загальноміські природоохоронні акції до Дня довкілля, Всесвітнього дня Землі, Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, природоохоронні свята.

Постійно діюча виставка акваріумних риб та рослин

Виставка акваріумних риб і рослин проходить у столичному Будинку природи по вулиці Рогнідинській,

Це унікальна виставка. Тут можна побачити найбільший в Україні прісноводний акваріум, який містить 6 тонн води. В ньому живуть майже 50 видів акваріумних риб і понад 100 видів водних рослин. Усього на виставці представлено понад 70 видів акваріумних риб і 120 видів рослин найдивовижніших форм, розмірів і забарвлення.

В сусідніх акваріумах розмістилися зубасті баракуди і яскраві різнобарвні дискуси, утримання яких є вершиною акваріумістики. Ці близькі родичі скалярій особливо вимогливі до догляду. Навіть незначне зниження температури води є для них смертельним.

На дивовижних скляних сомах можна вивчати внутрішню будову риб. Через зовсім прозоре тіло чудово видно скелет, кровоносну систему і навіть маленьке пульсуюче серце. Такі рибки в Києві є лише тут.

Крім того, тут знаходиться найбільший в Україні шеститонний прісноводний акваріум. Особливістю цього акваріуму є його рослини ( 70 видів ). Рибки, які населяють акваріум, також виконують специфічні функції – вони не шкодять рослинам і , до того ж, зїдають органічні рештки, які утворюються в акваріумі. Це такі види як Лібідо, Щупки, Дісперси та інші.

Також у акваріумах на виставці представлені Піраньї, Скати, Астронатуси, Золоті рибки, Скляні Сомики, Аскамерії та багато інших видів.

Незмінним доповненням виставки є ігуана Жора та шиншила Анфіса.