Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
222.63 Кб
Скачать

Хід проведення заняття:

Вступ до заняття полягає в перевірці присутності курсантів, оголошенні теми, мети та контрольних питань заняття.

Практичне заняття починається з розгляду контрольних питань теми. Передусім необхідно вивчити кримінально-правову характеристику хуліганства та засвоїти елементи його криміналістичної характеристики.Курсанти повинні усвідомити вплив останніх на криміналістичну методику.

Потрібно усвідомити вплив типових слідчих ситуацій на прийняття тактичних рішень у процесі розслідування хуліганств.

Варто вивчити тактичні особливості проведення окремих слідчих (розшукових) дій під час розслідування даного виду кримінального правопорушення (огляду місця події, допиту підозрюваного, свідків тощо). Необхідно засвоїти які види експертиз призначаються у зазначеній категорії справ і які питання вони вирішують.

Після контрольного опитування курсанти за наданою фабулою складають письмовий план у робочих зошитах.

Фабула.Дівинець Василь Васильович 28 жовтня 2010 року, близько 15 години 30 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та знаходячись в громадському місці, а саме: на автозупинці, що розташована біля кафе-бару «Тетяна», по вул. Львівська, в м. Харків, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок і виражаючи явну неповагу до суспільства, ігноруючи елементарні правила поведінки, моральності та добропристойності, які існують в суспільстві, що супроводжувалось особливою зухвалістю, затіяв бійку, під час якої безпричинно наніс 1 удар рукою в область обличчя гр. Агоста Олександра Васильовича.

Після чого, не зупиняючись на цьому, Дівинець Василь Васильович продовжив порушувати громадський порядок, що виразилось в тому, що він наздогнав останнього та продовжив вищевказану бійку, під час якої наносив удари ногами по різним частинам тіла гр. Агоста Олександра Васильовича, чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді синців правої та лівої орбітальної ділянки, саден: чола справа, лівої акулової ділянки, лівого колінного суглобу, які відносяться до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров'я.

Завдання:

1) Проаналізувати інформацію та прийняти аргументоване рішення.

2) Скласти письмовий план початкових слідчих (розшукових) дій.

Під керівництвом викладача обговорюються результати виконаного завдання, вказуються помилки та зазначається правильний варіант рішення.

Заключна частина заняття полягає у підведенні викладачем підсумків, оголошенні завдання для самостійної роботи.

Тема №36. Методика розслiдування фальшивомонетництва

Практичне заняття: Методика розслiдування злочинів фальшивомонетництва

Навчальна мета заняття: на основі розгляду навчальних питань і запропонованої фабули сформувати навики з аналізу матеріалів кримінальногопровадженняз метою якісного планування та організації розслідування фальшивомонетництва.

Час проведення 2 год. Місце проведення спеціалізована навчальна аудиторія.

Навчальні питання:

  1. Криміналістична характеристика фальшивомонетництва.

  2. Особливості розслідування фальшивомонетництва.

  3. Тактичні особливості окремих слідчих (розшукових) дій під час розслідування фальшивомонетництва.