Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техн.забез.-2005.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
807.94 Кб
Скачать

Ручні машини

Застосування ручних машин значно полегшує умови та якість будівельних робіт. У будівництві широко використовують електричні та пневматичні машини, а також піротехнічний інструмент.

Наведено класифікацію та єдину систему індексації ручних машин. Досконально розглянуто ручні машини окремо за призначенням та принципом дії, наведені їх основні характеристики та галузі використання. Охарактеризовано призначення та принцип дії піротехнічного інструменту, наведено його різновиди та основні конструктивні схеми.

Вказівки

Необхідно засвоїти призначення та галузі використання ручних машин і піротехнічного інструменту. Звернути увагу на розподіл цих машин за видами приводу, принципом дії та за видом робіт, що виконуються. Знати основні групи ручних машин та їх основні характеристики. Мати уяву про піротехнічний інструмент, його принцип дії та область використання.

Контрольні запитання

76. Призначення та різновиди ручних машин. Їх класифікація за приводом.

77. Охарактеризуйте електричні ручні машини, їх принципові схеми.

78. Наведіть схеми, поясніть будову та принцип дії свердлильної машини.

79. Наведіть схеми пневматичних ручних машин, поясніть їх будову та принцип дії.

80. Охарактеризуйте різновиди ручних машин для обробки металу та дерева.

81. Поясніть призначення піротехнічного інструменту. Наведіть основну схему і поясніть принцип роботи.

Машини для облицювальних робіт

Опоряджувальні роботи завершують будівництво. Для облицювальних робіт характерна велика різноманітність матеріалів, технологічних прийомів, використання різних облицювальних машин і обладнання. У будівельній галузі поширене застосування мають такі групи опоряджувальних машин: для штукатурних робіт, для торкрет-робіт, для малярних робіт і для опорядження підлоги.

Наведено технологічні процеси основних облицювальних робіт і машини для їх виконання. Розглянуто класифікацію та індексацію сучасних облицювальних машин. Обґрунтовано призначення машин за основними групами, наведено схеми різновидів облицювальних машин. Пояснюється принцип їх дії, основні характеристики та галузі застосування.

Вказівки

Необхідно засвоїти основні групи облицювальних машин за їх призначенням. Знати основні різновиди сучасних машин за призначенням, конструктивними особливостями та застосуванням. Знати їх класифікацію, індексацію та основні характеристики.

Контрольні запитання

82. Охарактеризуйте застосування та принцип дії штукатурних агрегатів. Наведіть схему пересувної штукатурної станції, поясніть її будову і принцип дії.

83. Охарактеризуйте обладнання для торкрет-робіт. Наведіть технологічну схему виконання робіт.

84. Штукатурно-затиральні машини. Наведіть їх різновиди і схему однієї з них, поясніть будову і принцип дії.

85. Машини для малярних робіт, перерахуйте їх різновиди. Поясніть будову малярного агрегату, наведіть його схему та поясніть принцип дії.

86. Поясніть будову та принцип дії машин для обробки підлоги. Наведіть схему паркето-шліфувальної машини.