Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo.doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
572.93 Кб
Скачать

Завдання 3

Душевнохворий Колос А., який був в судовому порядку визнаний недієздатним, за відсутністю свого опікуна Лося В. продав Шепелю К. піаніно. Після повернення з відрядження Лось почав вимагати від покупця повернення інструменту. Шепель проти позову заперечує, посилаючись на те, що йому не був відомий факт знаходження Колоса під опікою, за піаніно він повністю розрахувався, тому і не повинен нести збитки через те, що опікун залишив підопічного без нагляду.

Яке рішення повинен винести суд?

Завдання 4

П’ятнадцятирічний Мишко за зароблені гроші купив у свого сусіда Тімура вівчарку. Батьки Мишка зажадали від Тімура повернення грошей, оскільки вони не схвалюють укладену угоду. Тімур від собаки відмовився і гроші не повернув. Батьки Мишка звернулися до суду. До розгляду справи в суді, коли Мишко вигулював собаку, пес вирвався і розірвав шкіряну куртку на Сашку.

Який обсяг дієздатності у неповнолітніх? Як вирішити конфлікти, що виникли?

Завдання 5

Підприємство за договором оренди передало заводу трактор. Через місяць машина вийшла з ладу. Завод виконав капітальний ремонт і протягом наступних 3-х місяців не сплачував орендну плату, зарахувавши її у вартість ремонту. Підприємство звернулося з претензією про сплату заборгованості за оренду і сповістило про розірвання договору.

Які обов'язки покладаються на сторони щодо ремонту? Дайте роз’яснення по справі.

Завдання 6

Рева С. купив у Кубко Т. будинок, але через місяць звернувся з заявою про розірвання договору, мотивуючи це тим, що продавець приховав від нього недоліки – прогнивші підлогу, віконні рами, стропила. Кубко проти позову заперечує, посилаючись на те, що до укладання договору Рева рік квартирував у цьому будинку, тому мав можливість його належним чином оглянути.

Вирішіть справу.

Завдання 7

Слюсар Верес М. зв'язався з поганою компанією. Свою платню почав програвати в карти, нарди, шахи. Його дружина звернулася з проханням до директора підприємства, де працював Верес, щоб заробітну плату чоловіка видавали безпосередньо їй, оскільки в сім’ї є малолітні діти, яких треба годувати. Директор відповідний наказ видав.

Які підстави обмеження дієздатності? Дайте пораду дружині Вереса.

Завдання 8

У лікарні Вій С. в присутності чергового лікаря та хворих сповістив свого небожа, що все своє майно він заповідає йому. Небіж викликав нотаріуса, але дядько помер.

В якій формі повинен бути складений заповіт?

Чи має право на спадщину Вія його небіж, якщо інших родичів у померлого немає?

Завдання 9

Директор магазину видав юристу довіреність на відбір зразків виробів трикотажної фабрики. Юрист не лише відібрав зразки, але і уклав договір поставки на третій квартал поточного року. Фабрика своїх зобов’язань не виконала, незважаючи на те, що магазин тричі письмово їй нагадував про необхідність виконання договору. Претензію про сплату неустойки фабрика відхилила, посилаючись на те, що в договірних відносинах з магазином не перебуває.

Що таке мниме представництво? Проаналізуйте справу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]