Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
збірник практичних 2012-14 кдр, ткд.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
461.82 Кб
Скачать

3 Семестр

Розділ VІІІ. Стилістика складних речень.

Інструкційна карта для проведення практичного заняття №37

Тема заняття: Інформаційні документи . Звіт.

Мета заняття: засвоїти поняття про звіт, його види, формувати уміння складати вищевказаний документ, визначати реквізити.

План

  1. Звіт та його реквізити.

  2. Особливості складання звіту.

ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЗАВДАННЯ СТУДЕНТ ПОВИНЕН:

ЗНАТИ:

ВМІТИ:

  1. Поняття про звіт.

  2. Реквізити документу, його призначення.

  1. Оформлювати звіт.

  2. Визначити різновид звіту за способом оформлення тексту.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАНЯТТЯ:

  1. Інструкційна карта заняття.

ХІД РОБОТИ:

Завдання №1. Прочитайте текст. Визначте вимоги, яким повинен відповіда­ти звіт про роботу.

Звіт — це документ, який містить відомості про ви­конання роботи, завдання, доручення, план, підготовку чи проведення заходів і подається установі чи посадовій особі. Це — інформація про роботу, діяльність колекти­ву, організації за певний проміжок часу.

Звіт може бути усний чи письмовий, оформлений у вигляді тексту або цифрових (статистичних) даних. Складається він за планом, який передбачає загальну характеристику роботи, аналіз її позитивних і нега­тивних сторін, висновки й оцінки того, що зроблено, а також пропозиції щодо поліпшення в майбутньому діяльності того, хто звітує (чи якогось колективу).

Звіти розрізняють періодичні і разові. Періодичні затверджуються керівником, який підписав цей план; разові адресуються посадовим особам, від яких одержа­но завдання чи доручення.

Звіт про роботу здебільшого складається з таких частин: заголовка із зазначенням, хто і про що звітує та за який термін; вступу, в якому перелічується перед­бачений планом певний обсяг роботи; опису виконаної роботи, планових заходів, підпису його автора чи відповідальної особи даного колективу, організації чи установи, дати.

Текст разових звітів, як правило, розпочинається словами: «За Вашим розпорядженням від (такого-то) числа...». Це посилання на завдання служить першим логічним елементом змісту цього документа. Далі йде опис виконаної роботи і висновок, аналізуються підсум­ки і висловлюються пропозиції.

Завдання №2. Прочитайте зразок звіту про виконану роботу. Чи відповідає він вимогам до оформлення такого документа, поданим у завданні 1?

ЗВІТ

старшого майстра Симоненка П. І. про виробничу

практику учнів 11 класу на базовому підприємстві

Учні 11 класу загальноосвітньої школи № .. м. Києва (28 чо­ловік) проходили виробничу практику на базовому підприємстві протягом лютого 201.. року.

Детальну програму виробничої практики в основно­му виконано успішно. Слід відзначити високу теоретич­ну підготовку і виробничі навички учнів: Сидоренка П., Іванчук Р., Богатир О., Паламарчука С. Проте частина учнів (Кривенко І., Ведмідь І., Лазаренко М.) з деякими завданнями не справились. Були випадки порушення техніки безпеки, трудової дисципліни, що могло при­звести до травматизму. Відставання цих учнів пояс­нюється їхньою слабкою теоретичною підготовкою і дис­ципліною, недостатнім контролем за самопідготовкою.

    1. березня 201.. року Ст. майстер П. І.Симоненко

Завдання №3 Прослухати уривки із текстів звітів. З’ясувати, до якої групи за способом оформлення тексту належить кожний із них. Довести.

  • У музичній школі працює 23 викладачі, з них: з вищою освітою — 14 осіб, з середньою спеціальною — 9 осіб. У фортепіанному відділі працює 11 викладачів, у народному (міхові, духові, струнні інструменти) — 12.

Усього у школі навчається 308 осіб. Кількість учнів у відділах така: баян, акордеон — 87; духові інструменти — 32; скрипка — 10; фортепіано — 120; домра — 19; гітара — 40.

  • Було перевірено нову лінію оздоблювальних і оброблювальних машин на швейній фабриці № 4 м. Києва. Під час перевірки працівники фабрики довели свою високу фа­хову підготовку, а також продемонстрували великий асорти­мент обробок і оздоблень, високий ступінь безпеки нового потоку устаткування. Використання нової лінії потребує ви­сокого рівня знань і практики. Враховуючи це, для підви­щення кваліфікації працівників на фабриці було обладнано декілька кабінетів, забезпечених усім необхідним для навчан­ня: технічною літературою, наочністю, великою кількістю різноманітних тканин, фурнітурою.

Завдання № 4 Прочитати заголовки різних документі. Знайти заголовок звіту. Дати правильність вибору:

а) про перевірку готелів „Либідь” та „Турист” станом на 00.00.00 комісією з готельного господарства мерії м. Києва;

б) про порушення навчальної дисципліни;

в) про передання матеріальних цінностей однією матеріально відповідальною особою іншій;

г) про педагогічну практику в спортивно-оздоровчому таборі „Славутич” з 00.00.00 до 00.00.00 студентки ІУ курсу природничо-географічного факультету Миро ненко Юлії Олександрівни.

Завдання 5. Складіть письмовий звіт про :

І в. - надання допомоги відстаючим студентам,

ІІ в. – результати навчальної діяльності групи за ІІ семестр.

Дотримуйтеся вимог, поданих у завданні 1, та зразка звіту (завдання 2).

Рефлексія практичної діяльності:

  1. Що таке звіт?

  2. Назвати види звіту. Охарактеризувати їх.

  3. Вказати реквізити звіту.

  4. З яких частин складається звіт?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]