Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
захисники.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
75.26 Кб
Скачать

7

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ МОЛОДІ

Комплексна соціальна програма “Захисники Вітчизни “

Орієнтовна кількість спеціалістів залучених до реалізації програми:

  • спеціалістів – 3,

Орієнтовна кількість осіб, на яких розрахована програма:

10000 осіб.

М.Кам’янець-Подільський

2003

  1. Назва програми: ”Захисники Вітчизни”.

  1. Характеристика проблеми, на розв’язання якої спрямовано проект: актуальність, прояви, наслідки, гіпотеза з приводу того, яким чином проблема може бути подолана. Очікувані результати.

Згідно Конституції України (ст. 17), оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості покладаються на її Збройні Сили. Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у ЗСУ та членів їх сімей.

Мережа установ, що займаються проблемами військовослужбовців складається з установ оборони, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, соціальних служб для молоді. У кожної з цих установ свої функції.

На Центри соціальних служб для молоді покладено функцію соціальної підтримки. Головними напрямками соціальної підтримки, актуальними в реалізації соціальної політики держави є:

- підготовка призовної молоді до проходження служби у ЗСУ

  • соціальна адаптація військовослужбовців строкової служби до умов проходження служби в Збройних Силах України

  • військово-патріотичне виховання молоді,

  • соціальна профілактика негативної поведінки військовослужбовців, яка спрямована на попередження аморальної, протиправної, іншої неправомірної поведінки у військовому середовищі

  • реабілітація юнаків, що звільнилися з лав Збройних Сил

  • сприяння змістовному дозвіллю військовослужбовців

В зв’язку з наявністю в нашому місті, військового комісаріату, призовних частин при військоматі, військових частин, ліцею з підсиленою військовою підготовкою, військово-інженерний інститут при Подільської Державній аграрно-технічній академії, виникла необхідність розробки програми, спрямованої на реалізацію та впровадження системи комплексної та інтегративної роботи з військовозобов’язаною молоддю та офіцерами строкової служби.

Маємо надію, що впровадження комплексу заходів соціальної профілактики негативних явищ, злочинності та правопорушень, пропаганди здорового способу життя, вирішення питання змістовного дозвілля , відпочинку, вторинної зайнятості допризовної та призовної молоді, військовослужбовців та юнаків, які звільнилися з лав Збройних Сил, надання психолого-консультативної, інформаційної допомоги військовозобов’язаній молоді та членам їх сімей, а також науково-методичної та практичної допомоги офіцерам з питань виховної роботи надасть нам можливість вирішення специфічних проблем, пов’язаних із проходженням молоддю м. Кам’янця-Подільського військової служби.

  1. Мета програми.

Створення системи допомоги призовникам, військовослужбовцям, курсантам і ліцеїстам військових учбових закладів у вирішенні соціально-психологічних проблем шляхом надання інформаційних, юридичних, психолого-педагогічних, соціально-медичних і корекційних послуг; профілактика негативних явищ у військовому середовищі.