Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
361.98 Кб
Скачать

2.2.1. Аналіз процесу розміщення в номерному фонді. Характеристика номерного фонду готелю.

Перші враження клієнта від готельного комплексу формує служба прийому і розміщення. Адміністратори під час спілкування з гостем повинні обговорити такі питання, як ціна за номер, строки розміщення, порядок розрахунків. В процесі реєстрації з'ясовується наявність або відсутність попереднього бронювання, характер розміщення, необхідного гістю. Якщо отримано підтвердження на розміщення, гість заповнює реєстраційну картку, в якій, за звичай, вказується адреса постійного місцепроживання, адреса організації, яка сплачує за проживання (якщо оплата здійснюється третьою особою), і вид оплати (готівка, кредитна картка або чек).

Номерний фонд готелю «Shakhtar Plaza»:

Готель налічує 322 номери. З них 184 1-місних, 52 - подвійних, 71 - "бізнес" з залом для гостей і 2 номери "арена" (4 кімнати) вартістю 3200 грн. На кожному поверсі - 25-30 номерів. Найдорожчі номери готелю знаходяться на останніх поверхах. У всіх номерах і коридорах готелю - ретро-фотографії Донецької області, на кожному поверсі - живі квіти. Назви номерів та ціни наведені у таблиці 1. "Раніше в "Шахтарі" всі номери були однакові, але оновлюючи робітники перебудували кімнати шляхом з'єднання.

Зараз в готелі розроблений план з розділення курящих і некурящих поверхів. У готелі три ліфти, плюс вантажний.

Назва номера

Ціна

Classic Junior

730 UAH

Classic

850 UAH

Twin

899 UAH

Classic Business

950 UAH

Classic DeLuxe

985 UAH

Business Suite

1555 UAH

Olympic Suite

2500 UAH

Arena Suite

3000 UAH

Таблиця 1.- номери готелю «Shakhtar plaza»

Classic Junior : просторий однокімнатний номер (ТБ, інтернет, кондиціонер, міні-холодильник, обслуговування в номері).

Classic: просторий однокімнатний номер, одне двуспальне ліжко (ТБ, інтернет, кондиціонер, міні-холодильник, обслуговування в номері, сніданок).

Twin: просторий однокімнатний номер з двома ліжками (ТБ, інтернет, кондиціонер, міні-холодильник, обслуговування в номері, сніданок).

Classic Business: просторий однокімнатний номер, одне двуспальне ліжко (ТБ, інтернет, кондиціонер, міні-холодильник, обслуговування в номері, сніданок, вечеря).

Classic DeLuxe: просторий однокімнатний номер, одне двуспальне ліжко (ТБ, інтернет, кондиціонер, міні-холодильник, обслуговування в номері, сніданок, вечеря, аква-зона, фітнес-зал).

Business Suite: просторий двокімнатний номер з кабінетом і спальнею (ТБ, інтернет, кондиціонер, обслуговування в номері, міні-бар, сніданок, аква-зона, фітнес-зал).

Olympic Suite: просторий трикімнатний номер з кабінетом, і двома спальнями(ТБ, інтернет, кондиціонер, обслуговування в номері, сніданок, аква-зона, фітнес-зал).

Arena Suite: просторий чотирикімнатний номер з кабінетом, і двома спальнями. (ТБ, інтернет, кондиціонер, обслуговування в номері, сніданок, аква-зона, фітнес-зал).

2.2.2. Аналіз організації робочих місць робітників служби обслуговування готельного господарства.

Робоче місце - це обмежена частина території (або простори), оснащена необхідними засобами виробництва (знаряддями і предметами праці), на якій здійснюється трудова діяльність працівника або групи об'єднаних одним завданням працівників.

Стан робочих місць, їх організація безпосередньо визначають рівень організації праці на підприємстві. Крім цього, організація робочого місця безпосередньо формує обстановку, в якій постійно знаходиться працівник на виробництві, що впливає на його самопочуття, настрій, працездатність і, в кінцевому підсумку, на продуктивність праці.

Організація робочого місця, полягає у відповідному його оснащенні та плануванні.Під оснащенням робочого місця розуміється забезпечення його всіма необхідними засобами, за допомогою яких можна створити працівникові умови для ефективного виконання ним своїх професійних обов'язків.

Конкретні види обладнання, які можуть бути найрізноманітнішими, повинні відповідати особливостям кожного робочого місця і забезпечувати раціональне використання робочого часу, економію фізіологічних зусиль, безпека праці, комфортність і ефективність роботи. Типовими основними видами оснащення є наступні:

  • Основне технологічне обладнання, яке призначене для виконання основної роботи на даному робочому місці. Це можуть бути верстати, механізми, агрегати, апарати, конвеєрні лінії, лічильна та обчислювальна техніка, персональні комп'ютери, друковано-розмножувальна техніка, пульти управління і т.п. Можливо і таке основне технологічне обладнання, яке збігається з поняттям робочого місця - це відноситься до індивідуальних рухомим засобів: автомобілів, комбайнів, тролейбусам і т.д.;

  • Допоміжне обладнання - індивідуальні підйомно-транспортні пристрої, транспортери, візки, рольганги, сковзала для переміщення матеріалів і др.

  • Технологічне оснащення - робочі та обмірні інструменти, пристосування, запасні частини, канцелярське приладдя для службовців, змінні приналежності типу картриджів і т.п. для друкарсько-розмножувальної техніки

  • Робоча документація і спеціальна література - інструкції, технологічні карти, правила техніки безпеки, картотеки, справи, довідники, посібники та ін.

  • Організаційна оснастка, до якої відносяться робочі меблі (столи, верстаки, стільці, крісла, шафи, тумбочки, стелажі, полиці), годинники, засоби для розміщення технологічного оснащення та робочих документів (ложементи, пюпітри, картотеки), пристосування типу підставок, приставок до столів, підлокітників, підніжних решіток, упорів. Специфічною різновидом організаційного оснащення будуть будівельні ліси, які зводяться на споруджуваних або ремонтуються об'єктах для доступу будівельників до своїх робочих місць;

  • Засоби безпеки - огорожі, екрани, засоби індивідуального захисту (окуляри, респіратори, рукавички, спеціальні одяг і взуття), Засоби протипожежного захисту, витяжна вентиляція, що попереджають про небезпеку написи, графіка, і др. ;

  • Засоби освітлення (загального для всього приміщення та місцевого для робочої поверхні або простори) ;

  • Засоби зв'язку з іншими робочими місцями і з місцем керівника;

  • Засоби сигналізації (звукові, світлові, знакові, комбіновані) про несправності, аварійних ситуаціях і т.п.) ;

  • Робоча тара для сировини, матеріалів, напівфабрикатів, готових виробів, відходів виробництва (контейнери, піддони, ємності для рідких речовин, коробки, ящики);

  • Кошти для підтримки на робочому місці нормального мікроклімату - нагнітальна вентиляція, опалення;

  • Предмети естетизації виробничого інтер'єру (портьєри, Завіси, жалюзі, квіткарки, твори декоративно-прикладного мистецтва, килимки, доріжки тощо);

  • Господарські засоби для догляду за обладнанням і робочим місцем (щітки, ганчір'я, совки, віники, маслянки, урни для сміття та ін.)