Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейна. / отчет по дезодорации.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
900.1 Кб
Скачать

8.2. Стічні води.

Стічних вод при рафінуванні соняшникової олії утворюються у

виді:

- промивних вод від промивання нейтралізованої олії;

- конденсату сокової пари при вибілюванні олії;

- води що утворюється після миття пластин з вертикальних і горизонтальних пластинчатих фільтрів.

До складу промивних вод входить вода, нейтральний жир і мило. Загальна кількість жировмістних речовин в промивних водах знаходиться в межах 1,2-2 %. Кількість промивних вод залежить від продуктивності лінії.

Промивна вода з сепаратора поз. С35 спрямовується в жиропастку поз. Ж36, де відбувається відстоювання її і розподіл фаз: зосереджену нейтральну олію і жиромиловмістна вода. Нейтральна олія може бути спрямована на повторну переробку або у збірку соапстока поз.Е30 і реалізується разом з соапстоком, а промивні води спрямовуються на ЛОС для очищення.

Вода, що утворюється після миття пластинів з вертикальних і горизонтальних пластинчатих фільтрів.

Вода містить невелику кількість жиру, вибільної землі, трисила і фільтрувального порошку. Кількість води залежить від періодичності миття пластинів з пластинчатих фільтрів. Вода з місткості для миття пластинів поз.Е56 зливається в жироловушку поз.Ж36 і далі спрямовується на ЛОС для очищення.

При дезодорації соняшникової олії утворюються барометричні води, що поступають з конденсаторів змішення пароежектроних блоків. Барометричні води циркулює в "умовно чистому" оборотному циклі.

До складу барометричних вод входять: охолоджувальна вода конденсат робочої пари, а також, конденсат гострої пари з леткими речовинами. Після пароежекторних блоків поз.УС701 і поз.8Е701 барометричні води поступають у барометричні коробки поз.Б1 і поз.Б2, звідки спрямовуються на теплообмінники. У теплообмінниках барометричні води охолоджуються водою з чистого оборотного циклу, що поступає з градірен, і далі подаються на пароежекторні блоки.

Охолоджувальна вода з теплообмінників для охолодження дезодорованої олії не забруднюється, вона поступає на градирню для охолодження і використовується в циклі чистого оборотного водопостачання.

Стічні води на ділянці дезодорації утворюються в результаті промивання (вилуговування) установок дезодорацій, а також миття теплообмінників для охолодження барометричних вод. Періодичність вилуговування приблизно 1 раз на квартал. Вода після миття устаткування містить жир і мило і поступає ЛОС для очищення.

8.3. Викиди в атмосферу.

На стадії дезодорації після конденсації і охолодження парогазової суміші, що виходить з дезодоратора утворюються газоподібні речовини, основну масу яких складають пари низько молекулярних жирних кислот і їх альдегіди. При цьому можуть утворюватися пари жирних кислот : оцтова, валеріанова, капронова, масляна, пропіонова і альдегідів: валеріанового, капронового, масляного.

Ці речовини у складі барометричних вод циркулюють по закритому замкнутому циклу "умовно чистого" водообороту і в атмосферу не поступають.

  1. ЕКОНОМІКА, ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА

Виробничу та адміністративно-виробничу структуру виробництва структуру органів управління підприємства, організацію управління цехом підприємство не надало.