Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейна. / отчет по дезодорации.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
900.1 Кб
Скачать

6.1 Опис об'єкту обстеження

Підприємство розташоване за адресою: вул. Ленінградська, 46, м. Дніпропетровськ, на виробничому майданчику власника, який є прямокутною ділянкою, витягнутою з південного сходу на північний захід з асфальтовим покриттям і залізобетонним обгороджуванням. Виробничий майданчик обмежений:

- з північного сходу - вул. Набережна В. І. Ленина;

- з південного сходу - вул. Столярова;

- з південного заходу - вул. Ленінградської;

- з північного заходу - ж/д гілкою ВАТ "Дніпромлин".

На території виробничого майданчика розташовані:

- підготовчо-пресовий цех;

- маслоэкстракционный цех;

- виробництво рафінованої олії;

- виробництво бутылированного олії;

- склади: готовій продукції, елеватор насіння, елеватор шроту, склад лушпиння;

- газова котельна;

- технічний корпус;

- адміністративний корпус;

- повітряна компресорна;

- градирни (3 шт);

- насосні станції;

- трансформаторна підстанція;

- резервуари протипожежного запасу води;

- під'їзні залізничні шляхи.

- котельна працююча на лушпинні;

- автотранспортна ділянка.

Будівля цеху рафінування олії знаходиться в південно-західній частині підприємства.

У безпосередній близькості від цеху розташовані:

- зі сходу - повітряна компресорна, очисні споруди, жироловушка (10 м);

- з півдня - виробництво бутылированного олії (15 м);

- із заходу - технічний корпус (15 м );

- з півночі - елеватор насіння (10 м).

Об'єкт обстеження введений в експлуатацію в 1997 році. Устаткування цеху розташоване у виробничому корпусі. За результатами візуального огляду стан устаткування задовільний.

Виробничий корпус оснащений основним і допоміжним технологічним устаткуванням, технологічними і енергетичними комунікаціями, системами управління і сигналізації.

6.2 Коротка характеристика об'єкту

Обстежувана будівля розташована на території маслоэкстракционного заводу, 3-х - 6-ти поверхове каркасне, безподвальное, багатопролітне з колонами, що несуть, і стінами, побудоване в 1998 році за проектом виконаному ТОВ ИЛТА "КОНСТРАКШНЗ" в 1995 році. До основної будівлі примикають одноповерхові прибудови (парогенераторна, фреонова компресорна, приміщення розвантаження матеріалів). Основна будівля сполучена металевою галереєю (для інженерних комунікацій) з блоком інженерних споруд. Жорсткість і стійкість будівлі забезпечується спільною роботою дисків перекриттів, колон і зв'язків.

6.3 Оцінка технічного стану будівлі

Оцінка технічного стану конструкцій виконана на підставі інструментального обстеження

Фундаменти

Фундаменти будівлі - свайні з монолітним залізобетонним ростверком, стрічкові. Деформації фундаментів відсутні. Загальний стан оцінюється як хороше (категорія І).

Стіни

Стіни будівлі виконані зі збірних залізобетонних навісних панелей (по серії 1.432.1 - 25) і кладки силікатної модульної цеглини на цементному розчині. Стіни із залізобетонних панелей завтовшки 100 мм, зовні утеплені і фанеровані оцинкованим профнастилом і плоскими азбоцементними листами (по цоколю). По цоколю до 20% азбоцементних листів мають механічні ушкодження (тріщини, сколы). По збірних залізобетонних панелях деформації силового і корозійного характеру відсутні. Ділянки стін першого поверху сходової клітини і одноповерхових прибудов виконані з кладки силікатної модульної цеглини завтовшки 380 і 250 мм. Кладка багаторядна. Спостерігається розкриття швів між прибудовою і основною будівлею до 4 мм. По прибудові в осях "4"÷ "5"; "Г" ÷ "Е" (приміщення розвантаження матеріалів). Кладка стіни вісь "Е" виконана без перев'язки із стінами осі "4" і "5". Спостерігається розкриття швів до 10 мм. Загальний стан стін оцінюється як хороше(категорія І ).

Колони

Колони - металеві, виконані з двох швелерів №30, сполучених накладками із смуги 100*8 мм з кроком 1.0 м. колони забарвлені, корозія відсутня. Кріплення колон до бази виконане на болтах. Загальний стан оцінюється як хороше (категорія І ).

Перемички

Перемички - збірні залізобетонні бруски металеві з різних прокатних профілів і комбіновані (з наружи - збірні залізобетонні бруски, зсередини - металеві з прокатних профілів).

Ушкодження силового і корозійного характеру відсутні. Загальний стан оцінюється як хороше (категорія І ).

Перекриття

Перекриття - збірні залізобетонні, виконано по серії 3.0006.1 - 2.87 в 2. по металевих балках з двутавров №24 і №36.ділянки перекриттів по поверхах в основному корпусі виконані з гратчастого настилу по металевих балках №24 і №36. Ушкодження силового і корозійного характеру відсутні. Загальний стан оцінюється як хороше (категорія І ).

Покриття виконане з оцинкованого профнастила. Стан оцінюється як хороше (категорія І ). Протікання відсутні.

Покрівля

Над прибудовами покрівля односхила, виконана з оцинкованого профільованого настилу. Стан покрівлі оцінюється як хороше (категорія І ).

Отмостка

Отмостка - асфальтобетонна. Стан задовільний (категорія ІІ).

Підлоги

Підлога - бетонні з керамічною плиткою і металеві з гратчастого настилу. Стан оцінюється як хороше (категорія І ).

Сходи

Сходи - в осях "6" - "7" "Д" - "Е" збірна залізобетонна зі збірних залізобетонних маршів і майданчиків. Внутрішня і зовнішня сходи металеві по тятивах зі швелерів №24, східці і майданчики з гратчастого настилу, обрамлені куточком. Ушкодження силового і корозійного характеру відсутні. Загальний стан оцінюється як хороше (категорія І).

Перегородки

Перегородки - цегляні, виконані з кладки силікатної модульної і глиняної цеглини завтовшки 120 мм, що не несуть. Деформацій, тріщин по перегородках немає. Стан хороший (категорія І).

7. ОХОРОНА ПРАЦІ, ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ Й ПРОТИПОЖЕЖНА ТЕХНІКА