Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
донец / Хламота / Диплом Agapov Stas-ТЕО.doc
Скачиваний:
143
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.26 Mб
Скачать

2.4. Висновки до розділу 2

Під час написання звіту про практику булі розглянуті такі питання, як характеристика транспортної компанії «Карго-Сервіс», організаційна діяльність транспортної компанії, організаційна структура, структура матеріального та фінансового потоку, структура управління транспортною компанією, економічний аналіз компанії та ккласифікацію підприємницьких ризиків, пов'язаних з транспортною діяльністю підприємства «Карго-Сервіс».

Компанія «Карго-Сервіс» надає повний комплекс послуг у сфері міжнародних вантажоперевезень. При цьому компанія несе повну відповідальність за стан і терміни доставки вантажу, а також контролює кожен етап транспортування.

Як видно з наших розрахунків, баланс підприємства «Карго-Сервіс» майже ліквідний, так як виконуються умови 3 з 4-х, це означає, що на підприємстві не вистачає коштів для погашення найбільш термінових зобов'язань. Розрахований коефіцієнт φ, за умови, що він більше 1, свідчить про те, що баланс ліквідний на 100%. У нашому випадку, ми за допомогою даного коефіцієнта визначили, що баланс ліквідний на початок і на кінець аналізованого періоду на 100%, що свідчить про платоспроможність транспортного підприємства «Карго-Сервіс».

Стабільності фінансового становища підприємства «Карго-Сервіс» обумовлюється, головним чином, його діловою активністю, яка характеризується репутацією підприємства, виконанням плану за основними показниками господарської діяльності і заданим темпом зростання, рівнем ефективності використання ресурсів та стійкості економічного зростання.

Значення практично усіх коефіцієнтів ліквідності (крім коефіцієнта поточної ліквідності) на кінець року зменшуються, але ці зменшення не значні, що свідчить про недостатнє погіршення фінансового становища підприємства.

Підприємство транспортно-експедиційного обслуговування, як і будь-яке виробниче підприємство, являє собою систему. У цій системі рухаються матеріальні, фінансові й інформаційні потоки. На неї впливають різні зовнішні фактори.

Показники якості транспортно-експедиційного обслуговування розглянуті із двох позицій: з позиції їхнього впливу на роботу й діяльність клієнтури й з позиції їхнього впливу на показники роботи самого підприємства-експедитора. Здійснюючи транспортно-експедиційне обслуговування, експедиторам необхідно оцінювати рівень своєї конкурентоспроможності й вживати заходів до її підвищення.

Формулювання цілей керування й аналіз функціонування ТЕП дозволили розробити модель підвищення потенціалу конкурентоспроможності експедиційних компаній, що поєднує в собі організаційно-економічні й загальновиробничі завдання, а також аналіз проблемних ситуацій і ресурсів компанії.

Узагальненою оцінкою якості й ефективності керування транспортно-експедиційною діяльністю служить характеристика вантажопотоку за допомогою ряду критеріїв.

Використання інформаційної системи в ТЕП дозволяє розробляти оптимальні маршрути, з метою скорочення невиробничих простоїв.

Аналіз інформаційних потоків дозволив виявити основні напрямки інформатизації ТЕД.

Оскільки ТЕП різняться по своїх розмірах, складу й виробничій структурі, виду й технології виконання транспортних процесів, характеру перевезених вантажів, то різняться й структури керування ТЕП, і обсяги управлінської інформації, що переробляється, і розмірність розв'язуваних у процесі керування завдань. У цьому зв'язку виникає завдання вибору раціональної структури комплексу технічних коштів переробки інформації.

Соседние файлы в папке Хламота