Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
донец / Хламота / Метод_ДП_050208_last.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
629.76 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний авіаційний університет

Методичні рекомендації

З підготовки та захисту

ДИПЛОМНОї роботи (ПРОЕКТУ)

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНих РІВНів „МАГІСТР” та „Спеціаліст”

СПЕЦІАЛЬНОСТі 8/7.050208 „Логістика”

Київ – 2006

УДК 65.01234 (076.5)

ББК ч 481.252.45 р

М 545

Укладачі: М.Ю.Григорак, О.В.Карпунь, М.М.Семерягіна

Рецензент В.А.Кулик

Затверджено на засіданні секції науково-методично-редакційної ради інституту економіки і менеджменту НАУ 200_ р.

Методичні рекомендації з підготовки та захисту дипломної роботи (проекту) для студентів освітньо-кваліфікаційних рівнів „Магістр” та „Спеціаліст” спеціальності 8/7.050208 „Логістика”./ Уклад.: Григорак М.Ю., Карпунь О.В., Семерягіна М.М. - К.: НАУ, 2006. –58 c.

Містять завдання та тематику дипломних робіт (проектів), вимоги до організації виконання та правила оформлення пояснювальної записки і графічного матеріалу, порядку підготовки та проведення захисту дипломних робіт (проектів).

Призначені для студентів-дипломників спеціальності 8/7.050208 "Логістика".

Вступ

Методичні рекомендації розроблені у відповідності до вимог галузевої компоненти стандартів вищої освіти з підготовки фахівців рівня “Магістр” та „Спеціаліст” спеціальності 8/7.050208 „Логістика” і призначені для надання допомоги студентам у виконанні дипломної роботи (проекту) згідно чинних стандартів України.

Рекомендації містять основні вимоги до змісту та оформлення дипломної роботи (проекту), організації її виконання, порядку захисту та оцінювання.

Концепція підготовки фахівців спеціальності 8/7.050208 „Логістика” передбачає необхідність формування такого освітньо-кваліфікаційного рівня фахівця, який одержав поглиблені спеціальні знання та уміння інноваційного характеру, має певний досвід у їх застосуванні набутих знань у сфері логістичної діяльності підприємств.

Атестаційна дипломна робота (проект) має бути результатом закінченого дослідження, мати внутрішню єдність і свідчити про те, що студент-дипломник володіє методами наукового пошуку і спроможний самостійно вирішувати завдання, які мають теоретичне і практичне значення.

Самостійна атестаційна дипломна письмова робота, що виконується студентом, є складовою державної атестації, підсумковою кваліфікаційною роботою, яка дає змогу виявити рівень засвоєння ним теоретичних знань та практичної підготовки, здатність до самостійної роботи за обраним професійним спрямуванням.

І. Загальні положення

    1. Виконання і захист дипломної роботи (проекту) є завершальним етапом навчання на рівні магістра/спеціаліста, формою державної атестації випускників.

    2. Дипломна робота (проект) є кінцевим результатом самостійної індивідуальної навчальної діяльності студента; дослідженням, яке підводить підсумки вивчення ним дисциплін, що передбачені навчальним планом підготовки за професійним спрямуванням „Логістика”, та проходження всіх навчальних та виробничих практик, а також проходження переддипломної практики. Студент-дипломник повинен підтвердити рівень загальнотеоретичної і спеціальної підготовки. Дипломна робота (проект) є атестаційною кваліфікаційною роботою, на підставі захисту якої Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) вирішує питання про присвоєння її автору кваліфікації і видачу диплома магістра/спеціаліста.

    3. Метою виконання дипломної роботи є вирішення та розробка сукупності організаційно-управлінських завдань з логістичної діяльності організації або окремих інтегрованих логістичних рішень з управління наскрізними логістичними ланцюгами, що ґрунтується на опануванні теоретичного матеріалу і методів самостійного дослідження, послідовного викладання, практичного застосування теоретичних знань щодо вдосконалення управління логістичною системою підприємства або групи підприємств.

Метою виконання дипломного проекту є організаційно-економічне і/або техніко-технологічне проектування логістичної діяльності організації або окремих інтегрованих логістичних рішень з управління наскрізними логістичними ланцюгами, що ґрунтується на опануванні теоретичного матеріалу і методів самостійного дослідження, послідовного викладання, практичного застосування теоретичних знань щодо проектування або перепроектування логістичної системи підприємства або групи підприємств.

Атестаційна робота магістранта повинна бути виконана на підставі наукових досліджень.

    1. У процесі виконання дипломної роботи (проекту) студент у відповідності до кваліфікаційних вимог повинен проявити:

  • знання загальнотеоретичних, загальноекономічних і професійно-орієнтованих дисциплін, які розкривають теоретичні основи та практичні питання менеджменту та логістики;

  • вміння відбирати, систематизувати та обробляти інформацію у відповідності до цілей дослідження;

  • вміння формулювати висновки і обґрунтовувати конкретні пропозиції щодо вдосконалення управління логістичною діяльністю реального досліджуваного об’єкта;

  • вміння визначати і використовувати причинно-наслідкові зв’язки процесів та явищ у прикладній галузі.

Магістрант, також, зобов’язаний проявити:

  • вміння самостійно проводити наукові дослідження відповідно до теми магістерської роботи з використанням сучасних методів дослідження та інформаційних технологій;

  • вміння глибоко розкрити зміст досліджуваних питань, запропонувати власний підхід до вирішення означених проблем є елементами наукової новизни;

  • вміння розробити рекомендації щодо вдосконалення організації логістичної діяльності і обґрунтувати їх соціально-економічну значимість;

  • зробити апробацію результатів роботи шляхом участі у наукових конференціях, публікації наукових статей і тез доповідей.

    1. Дипломна робота (проект) має характеризуватися логічністю, доказовістю, аргументованістю і відповідати таким вимогам:

  • містити поглиблений аналіз досліджуваної теми (для магістрантів – обов’язково з елементами наукової новизни);

  • містити розрахунки, виконані на ПК;

  • містити обґрунтовані пропозиції щодо вдосконалення окремих напрямів діяльності досліджуваного об’єкта;

  • мати належне оформлення;

  • мати всі потрібні супровідні документи;

  • бути виконаною і поданою на кафедру в термін, передбачений графіком навчального процесу.

    1. Дипломна робота (проект), яка не відповідає вимогам щодо змісту та оформлення, написана без дотримання затвердженого плану, не містить матеріалів конкретного дослідження теми на реальному підприємстві, обґрунтованих пропозицій, а також при відсутності встановлених супровідних документів, до захисту не допускається.

Соседние файлы в папке Хламота