Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
52
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.16 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут економіки та менеджменту

Факультет менеджменту та логістики

Кафедра логістики

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри логістики

Григорак М.Ю.

(підпис, П.І.Б)

„___” ____________ 200__ р.

Дипломна робота (пояснювальна записка)

ВИПУСКНИКА ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНОГО РІВНЯ «Спеціаліст»

Тема: «Комплексна модернізація складської логістики в межах масмедійної компанії»

із спеціальності 7.050208 «Логістика»

(шифр і назва)

Виконавець: Лисенко Олексій Ігорович

(прізвище, ім'я та по батькові) (підпис, дата)

Науковий керівник: Донець А.Г.

(прізвище та ініціали) (підпис, дата)

Консультанти з розділів Косарєв О.Й.

(прізвище та ініціали) (підпис, дата)

Донець А.Г.

(прізвище та ініціали) (підпис, дата)

Донець А.Г.

(прізвище та ініціали) (підпис, дата)

Нормоконтролер Позняк О.В.

(прізвище та ініціали) (підпис, дата)

Київ 2010

Національний авіаційний університет

Інститут економіки та менеджменту

Факультет менеджменту та могістики

Кафедра логістики

Освітньо-кваліфікаційний рівень магістр

Спеціальність 7.050208 «Логістика»

(шифр, найменування)

затверджую

Завідувач кафедри логістики

М.Ю.Григорак

(підпис, ініціали та прізвище)

“___”______200__ р.

З а в д а н н я на виконання дипломноЇ роботи студента

Лисенка Олексія Ігоровича

(прізвище, ім’я, по батькові)

1. Тема проекту (роботи): «Комплексна модернізація складської логістики в межах масмедійної компанії » .

затверджена наказом ректора від “18січня 2010 р. № 42/ ст.

2.Термін виконання роботи: з 22.03.10 р. до 30.06.10 р.

3.Дата подання роботи на випускну кафедру 11.06. 2010 р.

4. Вихідні дані до роботи: статистичні дані ТОВ «ЮніПринт»,схеми руху логістичного потоку в процесі логістичного обслуговування споживачів автозапчастин, літературні джерела з впровадження і застосування концепції відтермінування операцій, звіти роботи складів холдингу

5. Зміст пояснювальної записки (перелік питань, що підлягають розробці) Поняття холдингу. Цілі створення холдингу. Види холдингів Побудова стратегії ефективної логістики на підприємстві. ТОВ «ЮніПринт»-загальний опис. Структура компанії Напрямки функціонування відділу логістики. SWOT-аналіз ТОВ «ЮніПринт» Принципи функціонування ЛС Розрахунки ефективності запропонованого проекту. Визначення економічного розміру замовлення

6. Перелік обов’язкового графічного матеріалу: таблиці, діаграми, графіки, схеми руху логістичного потоку, які ілюструють теперішній стан проблеми а також оптимальні методи вирішення даних проблем, шляхи удосконалення всього процесу обслуговування.

Календарний план

№ п/п

Етапи виконання дипломної роботи

Термін виконання етапів

Примітка

Вивчення та аналіз наукових статей, літературних джерел, нормативно-правової документації, підготовка першого варіанту вступу та теоретичного розділу «Теоретичні засади логістичної діяльності»

14.04.-25.04

Збір статистичних даних, виявлення недоліків в логістичній діяльності компанії, підготовка першого варіанту аналітичного розділу

14.04.-1.05

Розробка проектних пропозицій та їх організаційно-економічне обґрунтування, підготовка першого варіанту проектного розділу «Організація роботи компанії на засадах логістичної концепції»

1.05.-15.05

Редагування перших варіантів та підготовка остаточного варіанту дипломної роботи, перевірка на нормоконтроль

15.05.-25.05

Узгодження роботи з наук.керівником, одержання відгуку наук.керівника, подання на кафедру логістики для допуску до захисту, одержання внутрішньої та зовнішньої рецензії, довідки про успішність

25.05.-2.06

Подання дипломної роботи на кафедру логістики

05.06.2010

Студент_____________ _____________________________________________ (підпис)

Керівник дипломної роботи _______________________________

(підпис)

  1. Консультанти з окремих розділів проекту (роботи):

Розділ

Консультант (посада, П.І.Б.)

Дата, підпис

Завдання видав

Завдання прийняв

Розділ 1

доц. Донець А.Г.

Розділ 2

доц. Донець А.Г.

Розділ 3

доц. Донець А.Г.

  1. Дата видачі завдання “_____________ 2010 р.

8. Керівник дипломної роботи ____________________ Донець А.Г.

(підпис) (П.І.Б)

  1. Завдання прийняв до виконання ________________ Старовойт А.Ю.

(підпис) (П.І.Б)

ЗМІСТ

ВСТУП

стор

розділ 1. ОСобливості логістичної діяльності в поліграфічній галузі

1.1.

Виробничі технології в поліграфічній компанії

1.2.

Аналіз поліграфічного ринку. Проблеми стримуючі розвиток

1.3.

Специфіка закупівельної логістики в масмедійній поліграфії

1.4.

Особливості збуту на поліграфії

1.5.

Опис продукції

1.6.

Характеристика сфери діяльності підприємства

1.7.

Висновки до розділу 1

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ І ПРОГНОЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «ЮНІПРИНТ» В УКРАЇНІ

2.1.

Аналіз ринку

2.2.

Планування обсягів збуту і частки ринку

2.3

Характеристика системи розподілу і cтруктура ціноутворення

2.4.

Виробничий план

2.5

Об’єкт інвестування

2.6

Потреба в сировині і матеріалах і витрати на виробництво продукції

2.7

Аналіз системи збутової логістики ТОВ «ЮніПринт»

РОЗДІЛ 3.Організаційний план модернізації складської діяльності ТОВ «ЮніПринт»

3.1.

Організаційна структура підприємства

3.2.

Основні партнери

3.3.

План-графік реалізації проекту

3.4.

Інвестиційний та фінансові плани

3.5.

Фінансовий прогноз і оцінка проекту

3.6.

Пропозиції по модифікації каналів розподілу продукції у місті Київ

ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Вступ

Загальним для всіх фахівців з логістики також є системний розгляд виробничих процесів та їх транспортно-складського забезпечення з урахуванням галузі виробництва та бізнесу. Більшість видів господарчої діяльності пов’язане із створенням запасів, для утримання яких потрібні склади. Організація складування, на перший погляд, є досить нескладною функцією, яку можна реалізувати керуючись лише здоровим глуздом. Проте дане судження справделиве лише для невеликих складів. Раціонально організувати комплекс робіт на великому складі при відстутності спеціальних знань та вмінь досить складно.

В даний час вже в багатьох компаніях зрозуміли необхідність і невідворотність побудови обліку і підвищення ефективності ведення бізнесу. Зростання конкуренції привело до того, що швидкість росту витрат почала значно перевищувати швидкість росту доходів. Старі методи ведення бізнесу, які сконцентровані на одній меті – збільшення доходів любою ціною, вже не можуть привести до позитивних результатів. Тому інтерес до логістики почав рости, і це зумовлено об'єктивними причинами. Про те, що таке логістика, з якими труднощами пов'язана її побудова в компанії, до чого може привести запізнення з побудовою обліку, багато керівників, які є чудовими комерсантами (але не логістами), уявляють собі досить непрофесійно.

Метою даної дипломної є план комплексної модернізації друкарні ТОВ "ЮніПринт". Такий план потрібен підприємству, яке здійснює свою діяльність у масс-медійному просторі, не як формальний документ, а як свідчення обгрунтованості, реалізації, надійності фірми.

Предметом дослідження буде складська діяльність друкарні друкарні ТОВ "ЮніПринт", ії вплив на бізнес-процеси фірми, особливості з урахуванням такого специфічного виду комерції як масс-медіа.

Наявність комплексного бізнес-плану свідчить про солідність планованої операції і її організаторів і створює сприятливу обстановку для виконання наміченого справи. Контрагенти, особи, з якими підприємцю доведеться взаємодіяти, будуть цікавитися рівнем, ступенем опрацьованості всієї справи. Одночасно бізнес-план є власне громадськістю підприємця, становить певну комерційну таємницю. На вивчення бізнес-плану завжди має бути отримана згода підприємця. Але головне – все-таки не наявність документа. Важливо, щоб модернізація була добре продумана, організована, а можливі ризики передбачені й розраховані. Слід розуміти, що традиційно при модернізації основна увага зосереджена на фінансово-економічні аспекти досягнення успіху, прибуткового результату, та на науково-технічній і соціальній складовій. Бізнес-план визначає договори, контрагентів, угоди, які треба укласти для проведення всієї модернізації.

Розвиток складських технологій на сьогоднішній день йде у напрямку застосування логістики. Склади є одним з головних елементів логістичних систем. На складах вантажі тимчасово акумулюються, маркуються та перепаковуються. Якщо від якості роботи виробничої ділянки залежить якість робіт кінцевого виробу у кінцевого споживача, то від якісті роботи складу залежить якість роботи подальших елементів логістичного ланцюга.

В умовах ринкових відносин між постачальниками матеріалів і споживачами при випадковому харакетрі постачання організація роботи транспорту і складів підприємств ускладнюється, а необхідність у ній зростає, оскільки в сфері транспортування і складування задіяні великі людські та матеріальні ресурси і в тому числі рухомий склад, навантажувально-розвантажувальні машини, складські будівлі і споруди зі значними капіталовкладеннями. Від ефективності викорстання цих ресурсів істотно залежить собівартість продукції та рентабельність підприємств. Витрати на транспортно-складські операції – це прямі накладні витрати на продукцію, які становлять від 7% до 30% собівартості, а в деяких випадках і більше.

Перехід на прямі договірні умови постачання збільшує число можливих постачальників і споживачів, змінює умови постачання, його кількісні і часові параметри, внаслідок чого вантажопотоки набувають стохастичного характеру. Це призводить до того, що в одних випадках, для нормальної роботи підприємства необхідне розширення площ і об’ємів складів, в інших – вже існуючі склади виявляються не повністю використаними або використовуються із незначною ефективністю. Неможливість повністю завантажити склад з різних причин змушує власників переобладнувати великі й високомеханізовані склади різного призначення для інших цілей. Це веде до значних і недоцільних витрат, оскільки ліквідація обладнання складу – це втрат частини національного надбання. Тому, з урахуванням змін у виробничо-економічних відносинах пстачальників і споживачів матеріалів, їх статусу і форми власності, виникає проблема розробки нової логістичної концепції функціонування транспортно-складського комплексу для нових умов з метою їх оптимізації і зниження витрат на обробку метаріалопотоків.

Завдання керування запасами повинні дати відповідь на запитання: яку кількість матеріалів замовляти, де і коли. Для їх розв’язання використовуються різні методи моделювання, спрямовані на мінімізацію відповідної функції загальних витрат, що містить у собі витрати від надмірного запасу і дефіциту. Вплив цих чинників на розмірних сумарних витрат в умовах нових виробничо-економічних відносин різко зростає. Крім того, зростає й роль чинників, які впливають на показник, що розглядається, характерний для процесів випадкового постачання й збуту. Відомі ж моделі керування запасами часто не враховують деяких важливих чинників, що стосуються специфіки конкретної галузі бізнесу, і які виникли внаслідок зміни виробничо-економічних відносин.

Соседние файлы в папке Хламота