Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSACH.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
301.35 Кб
Скачать

2.5 Планування витрат в дирекції з обслуговування пасажирів

У плані витрат дирекції з обслуговування пасажирів визначаються всі витрати по укрупнених видах робіт, господарствам, за статтями витрат і елементами витрат. Витрати, пов'язані з обслуговуванням пасажирів у дальньому сполученні і змістом вагонів пасажирського парку в дальньому сполученні планується:

  1. «Продаж квитків на поїзди далекого прямування у внутрішньодержавному сполученні» плануються витрати на оплату праці квиткових касирів, працівників груп обліку та звітності з продажу квитків та відрахування на соціальні потреби, а також на придбання та виготовлення пасажирських квитків, тарифних керівництв; канцелярські витрати.

  2. «Прийом та видача багажу у внутрішньодержавному сполученні» плануються витрати на оплату праці касирів багажних кас, прийомоздавальників вантажу і багажу на станціях, вантажників багажу, працівників по доставці багажу клієнтам, а також відрахування на соціальні потреби. Для утримання і роботи засобів вантаження і переміщення багажу плануються витрати на мастильні та обтиральні матеріали та палива виходячи з часу роботи техніки та встановлених норм витрати.

У видатках, пов'язаних із супроводом багажних вагонів враховуються витрати з оплати праці та відрахування на соціальні потреби прийомоздавальників багажу в поїздах, а також матеріали для освітлення і прибирання вагонів; витрати по оплаті рахунків за зарядку акумуляторних ліхтарів і перевезення багажу автотранспортом в залізничних вузлах. При плануванні видатків на обслуговування вагонів в пасажирських поїздах далекого прямування визначаються витрати на оплату праці та відрахування на соціальні потреби начальників поїздів, провідників вагонів, поїзних електромеханіків, радіомеханіків, робітників з ремонту ручних ліхтарів. З обслуговуванням вагонів в пасажирських поїздах пов'язані видатки на матеріали для прибирання вагонів, освітлення вагонів і ручних ліхтарів. Витрата електроенергії для освітлення вагонів визначають за нормами на 1 млн. вагоно-кілометрів. Витрата електроенергії та палива для опалення пасажирських вагонів планується в залежності від типу вагона, норми витрати палива й електроенергії та обсягу роботи в пасажиро-кілометрах.

По екіпіровці пасажирських вагонів визначаються витрати на оплату праці робітників, зайнятих мийкою вагонів, машиністів вагономийного машин, екіпірувальника пасажирських вагонів та інших працівників по підготовці вагонів в рейс у пунктах формування та обороту составів; відрахування на соціальні потреби. За цією ж статтею плануються витрати на матеріали для збирання та дезінфекції вагонів, щітки для вагономийного машин за нормами, встановленими в залежності від типу вагонів. Витрати на електроенергію для вагономийного машин розраховуються виходячи з потужності двигуна і тривалості роботи, яка в свою чергу залежить від кількості збираних складів і часу на прибирання одного складу.

Амортизаційні відрахування плануються відповідно до норм амортизаційних відрахувань пасажирських вагонів у відсотках до балансової вартості. Амортизація багажних вагонів планується у відсотках від балансової вартості багажних вагонів. Витрати, пов'язані з постачанням поїздів постільною білизною, м'яким та іншим інвентарем включають заробітну плату та відрахування на соціальні потреби працівників, зайнятих постачанням поїздів. Витрати на прання і ремонт постільної білизни та дезінфекцію постільних речей включають витрати на оплату праці та відрахування на соціальні потреби працівників, зайнятих пранням та ремонтом постільної білизни та дезінфекцією постільних речей, а також витрати матеріалів, палива та електроенергії, що визначаються виходячи з маси обробленого білизни і норм витрат матеріалів, палива та електроенергії для прання 1 кг білизни.

Витрати, пов'язані з ремонтом пасажирських вагонів, плануються на технічне обслуговування і за видами ремонту. У ці витрати включаються витрати на оплату праці та відрахування на соціальні потреби оглядачів вагонів, операторів ПТО; робітників, зайнятих єдиної технічної ревізією основних вузлів, деповським ремонтом, капітальним ремонтом, ремонтом зі зміною елементів колісних пар. З технічного обслуговування та поточного ремонту пасажирських вагонів плануються витрати на матеріали по мастилі, підбиття і заправці букс та ін Витрати на матеріали і запасні частини розраховуються на основі норм, встановлених на вимірювач 1 млн. вагоно-км. Витрати на вимірювач визначають підсумовуванням витрат на нові матеріали і запасні частини. Витрата матеріалів отримують множенням цієї суми на встановлений пробіг. У видатках по ремонту пасажирських вагонів враховуються так само витрати на електроенергію, що витрачається при ремонті вагонів і зарядці ручних акумуляторних ліхтарів, паливо, амортизаційні відрахування, а також витрати по оплаті рахунків за виконаний деповський або капітальний ремонт вагонів.

У складі витрат по іншим видам робіт в дирекції з обслуговування пасажирів визначаються видатки баз обслуговування пасажирських вагонів і фабрик-пралень. Ці витрати включають в себе витрати на оплату праці та відрахування на соціальні потреби працівників, зайнятих обслуговуванням пасажирських вагонів і фабрик-пралень, а також витрати матеріалів, палива та електроенергії для цих цілей. У складі витрат по іншим видам робіт виділяються також витрати, пов'язані з наданням додаткових послуг пасажирам. За цією статтею плануються витрати, пов'язані з доставкою квитків пасажирам, послугами носіїв, зберігання ручної поклажі та іншими послугами пасажирам і вокзалах, пасажирських станціях і в поїздах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]