Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSACH.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
301.35 Кб
Скачать

1.8 Планування витрат локомотивного депо

План витрат локомотивного депо розробляється по кожному виду тяги і окремо по експлуатації та ремонту локомотивів. Витрати по експлуатації включають витрати, пов'язані з роботою локомотивів за видами руху (вантажне, пасажирське, господарське, маневрова робота), їх екіпіровкою, технічним обслуговуванням (ТО-1, ТО-2, ТО-4, ТО-5), а також амортизаційні відрахування. До витрат по роботі локомотивів відносять витрати на оплату праці локомотивних бригад, відрахування на соціальні потреби, електроенергію та паливо для тяги поїздів, обтиральні, мастильні та подбивочні матеріали, а також матеріали для висвітлення локомотивів і ручних сигналів локомотивних бригад.

Поряд з витратами по оплаті праці локомотивних бригад значне місце у витратах, пов'язаних з роботою локомотивів, займає вартість палива і електроенергії для тяги поїздів. Відділення дороги встановлює локомотивним депо планову норму витрати електроенергії або умовного палива на тягу поїздів в середньому по всіх видах руху. Виходячи з середньої норми депо встановлюють норми за видами руху і видах робіт: для вантажних поїздів (окремо для вантажних, порожніх і збірних), для пасажирських (окремо для дальніх, місцевих і приміських поїздів), для господарських, передавальних і вивізних поїздів, для локомотивів в одиночному слідуванні, на маневровій роботі, просте в робочому стані. Крім того, норми витрат електроенергії та палива визначаються в депо по напрямками, ділянкам обслуговування і серіям локомотивів. При розрбці цих норм використовують звітні дані форми Тхо-1 про витрату електроенергії та палива локомотивами. Норма витрати електроенергії або палива розраховується при роботі локомотивів на чолі поїздів, подвійний тязі і підштовхуванні на вимірювач 10 тис. км. брутто, в одиночному слідуванні - на 100 локомотиво-км, на маневрах - на 1 локомотиво-годину, при просте локомотива в робочому стані - на 1 локомотиво-годину.

Витрати на паливо або електроенергію для поїзної роботи визначаються на основі тонно-кілометрової роботи, а в межах ділянки обслуговування локомотивними бригадами, норм витрат палива (вт) або електроенергії (ае) на вимірювач 10 тис. т. км брутто і цін за 1 кг умовного палива або 1 квт. ч. електроенергії:

Витрати на паливо для маневрових тепловозів планують за затратами локомотиво-годин корисної роботи , нормам витрати палива на 1год роботи і ціною 1кг умовного палива:

Витрати не мастильні, обтиральні матеріали в експлуатації локомотивів визначаються за спільним пробігом локомотивів у межах ділянок їх обігу та нормам витрат матеріалів на 1000 локомотиво - км.

Витрати по екіпіровці локомотивів складаються із заробітної плати працівників, зайнятих екіпіровкою локомотивів, обслуговуванням і ремонтом екіпірувальних пристроїв, включаючи відрахування на соціальні потреби, а також вартості матеріалів, використовуваних для обмивки і обтирає локомотивів, ремонту та мастила екіпірувальних пристроїв і механізмів, витрат на постачання локомотивів піском, електроенергію для екіпірувальних пристроїв і акумуляторів. Плануються ці витрати по загальному пробігу локомотивів у межах дільниць звернення і нормам витрати матеріалів на 1000 локомотиво-км. У витратах на технічне обслуговування локомотивів, крім витрат на оплату праці робітників, бригадирів, включаючи вільних, зайнятих технічним обслуговуванням локомотивів, входять витрати на матеріали і запасні частини, електроенергію та паливо, що витрачаються при технічному обслуговуванні, витрати по оплаті рахунків за ремонт локомотивних радіостанцій і приладів автоматичної локомотивної сигналізації (АЛС), а також за зарядку вогнегасників та акумуляторів ручних ліхтарів.

Амортизаційні відрахування плануються виходячи з балансової вартості приписного парку вантажних і пасажирських локомотивів і встановлених норм щорічних амортизаційних відрахувань:

Витрати на поточний ремонт (ТР-ср, ТР-3, TP-2, ТР-1) і технічне обслуговування ТО-З крім витрат на оплату праці робітників, бригадирів, зайнятих поточним ремонтом і технічним обслуговуванням локомотивів, включають витрати на запасні частини, мастильні, подбивочні, обтиральні матеріали, електроенергію та паливо, витрачаються при поточному ремонті та технічному обслуговуванні локомотивів, а також витрати з транспортування локомотивів у ремонт і з ремонту.

Основні загальновиробничі і загальногосподарські витрати в локомотивних депо плануються в тому ж порядку і на тих же статях витрат, що і в інших структурних одиницях відділення дороги. В основних витратах по перевезеннях відображаються витрати по ремонтам ТР-З і ТР-2, виконуються для інших депо своєї дороги та іншими депо своєї дороги. Витрати за поточними ремонтами, виконуваних для інших депо своєї дороги, плануються і враховуються разом з витратами за поточним ремонтом своїх локомотивів і складаються з затрат на оплату праці, що визначаються в плані по праці, а також на матеріали і запасні частини, які плануються за заданою програмою ремонту і встановленими нормами їх витрат на відповідний вид ремонту.

Витрати по роботах, виконуваних іншими депо своєї дороги, включають оплату за виконанний ремонт і заробітну плату робітників локомотивних бригад за пересилання локомотивів до бази ремонту і назад. Ці витрати відображаються в основних витратах відповідних видів ремонту в інших матеріальних витратах. Оплата за проведенний ремонт визначається по числу ремонтів і ціною за одиницю ремонту. Величина заробітної плати робітників локомотивних бригад за пересилку локомотивів розраховується за формулою:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]