Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSACH.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
301.35 Кб
Скачать

2.2 Планування показників обсягу роботи з експлуатації та поточного ремонту рухомого складу

Дирекція планує свою діяльність і визначає перспективи розвитку виходячи з попиту на перевезення пасажирів, робот і послуг. Показниками обсягу роботи дирекції є: кількість відправлених пасажирів за видами сполучення, пасажирооборот, вагоно-кілометри, число відправлених пасажирських поїздів. Крім того, до об'ємних показників відносять такі показники, як деповський, капітальний та поточний ремонти пасажирських вагонів, реалізація білизни в поїздах, прання білизни, надання послуг населенню.

Пасажирські перевезення. План пасажирських перевезень передбачає реалізацію потреб населення в пересуванні при оптимальному використанні транспортних засобів. Передбачуваний обсяг перевезень пасажирів при річному плануванні визначається Дирекцією з обслуговування пасажирів на основі прогнозів зміни: чисельності та соціального складу населення по регіонах і великих населених пунктів, доходів населення, географічного розміщення виробництва, зон відпочинку, прогнозів погоди по регіонах, стану і розвитку інших видів пасажирського транспорту, прогнозів виникнення ситуацій, що впливають на міграцію населення, а також статистичні дані про обсяги і дальності перевезень пасажирів по залізницях, про постанційне відправлення пасажирів, про розподіл відправляємих пасажирів дального прямування по регіонах призначення.

Вихідними даними при плануванні є:

- Динаміка основних показників розвитку пасажирських перевезень;

- Передбачувані розміри пасажирського руху на планований рік і пробіг пасажирських вагонів за повідомленнями;

- Динаміка показника середньої населеності пасажирського вагона.

При плануванні показників пасажирських перевезень слід враховувати нові поїзди, що вводяться в прямому сполученні, з'ясувати, як змінюється склад поїздів, а також передбачувані зміни в поводженні місцевих і приміських поїздів. При плануванні пасажирських перевезень визначаються наступні показники: відправлення пасажирів, пасажирооборот, вагоно-кілометри середня дальність поїздки пасажирів. Ці показники розробляються по кожному виду повідомлень. Крім того, в якості розрахункових показників використовуються також середня населеність на вагон і середній склад поїзда,від величини яких залежить обсяг роботи рухомого складу в пасажирському русі. Відправлення пасажирів - показник, що характеризує число пасажирів, відправлених зі станцій в межах відділення дороги. Кількість перевезених пасажирів складається з відправлення пасажирів станціями в межах відділення, прибуття пасажирів з інших відділень, а також пасажирів, які пройшли транзитом. Пасажирооборот характеризує перевізну роботу, пов'язану з переміщенням пасажирів, його розраховують окремо за видами сполучень. Пасажирооборот у дальньому сполученні визначається за видами сполучень. Пасажирооборот у дальньому сполученні визначається:

Пробіг пасажирських вагонів (вагоно-км) визначають за графіком руху поїздів, для розрахунку беруть нормативні дані, такі, як пробіг поїздів, їх склад, періодичність курсування, відстань, проходима кожним поїздом в межах дороги (відділення) і т.д. Середню заселеність в планових розрахунках визначають на основі аналізу звітних даних. Обсяг пасажирських перевезень в пасажиро-кілометрах є основою для визначення обсягу роботи рухомого складу, чисельності працівників, експлуатаційних витрат і виручки від перевезень. Програму ремонту пасажирських вагонів, які використовуються в пасажирських вагонних депо розраховують на підставі книги інвентарного обліку вагонів пасажирського парку, в якій для кожного вагона зазначені дата і місце побудови, основні технічні характеристики, дата і місце проведення капітального і деповського ремонту. Програму деповського ремонту визначають відніманням з вагонів, що підлягають ремонту, тих, у яких термін деповського ремонту в плановому періоді ще не настав, а також вагонів, які в плановому періоді повинні пройти капітальний ремонт на вагоноремонтних заводах. Планова програма деповського ремонту вагонів повинна бути пов'язана виробничою потужністю вагонного депо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]